Όταν τον Ιανουάριο του 2021 ο Donald Trump έτρωγε μπαν από το Twitter, ανακοίνωνε τη δημιουργία του δικού του social media, του Truth, όπου θα υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου, ακόμα και στη ρητορική μίσους ή τα ψεύδη. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια προσπάθεια του Elon Musk να αγοράσει το Twitter, αλλά προς το παρόν μοιάζει με μια κοροϊδία από τη μεριά του. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια διάθεση να το αγοράσει και να το «απελευθερώσει». Ε, δε γινόταν να λείπει ο Kanye West από τον χορό.

Ο πλατωνικός δυισμός είχε φάση, αλλά εδώ και πολλά χρόνια το τρία είναι ο μαγικός αριθμός. Αν κάτι συμβεί μια φορά, δεν του δίνεις σημασία. Αν συμβεί δεύτερη, το λες σύμπτωση. Αν όμως συμβεί και τρίτη, τότε αρχίζεις να το εξετάζεις. Έτσι και στην περίπτωση της εξάπλωσης των συντηρητικών «ψεκ», οι οποίοι κινούνται στους ίδιους κύκλους, έχουν σίγουρα ανταλλάξει απόψεις και δε θα μας ξάφνιαζε αν είχαν μια δική τους «μασονική στοά», όπου θα έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο εξαγοράς διάφορων social media και θα απλώνουν μέσα απ΄αυτά τις αλλούτερες απόψεις τους.

Οκ, η αλήθεια είναι πως σε αυτούς τους τρεις, ιδίως τον Trump και τον Kanye, δεν τους το πολυέχουμε ότι μπορούν να εξυφαίνουν ένα τέτοιο σχέδιο, ότι έχουν τέτοια διορατικότητα, αλλά είναι βέβαιο πως αναζητούν ένα μέρος στο οποίο να ανήκουν και να βρίσκουν τους ομοίους τους.

Λένε πως πριν το διαδίκτυο, ο επικίνδυνος απλώς απομονωνόταν και τελείωνε εκεί. Στο διαδίκτυο, ο επικίνδυνος βρίσκει ομοϊδεάτες και πολύ γρήγορα η φωνή του ενός, γίνεται φωνή πολλών. Και η φωνή των πολλών ακούγεται περισσότερο και καλύπτει τη λογική. Mob mentality. 

Ο Kanye West βέβαια το πήγε ένα βήμα παραπέρα σε σχέση ακόμα και με τον Trump. Ο Trump είπε ότι θα ανοίξει το Truth για να μην υπάρχει κόφτης στις απόψεις του. Ο Elon Musk είπε ότι θέλει να κάνει το Twitter πιο ελεύθερο στις απόψεις που εκφράζονται. Ο Kanye πήγε και αγόρασε το Parler, ένα social platform που από τον ορισμό του είναι συντηρητικό. Το λέει και το περηφανεύεται.

Και όταν ένα συντηρητικό social media πέσει στα χέρια ενός τόσο κουκουρούκου τύπου όπως ο Kanye, τότε το mix είναι εκρηκτικό και σχεδόν τρομακτικό. «Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα», ανέφερε σε μια λιτή δήλωση ο West.

Διαβάζοντας το, το λες και απειλή. Θα είναι μαγική η στιγμή που θα κάνει ο ένας στον άλλον σχόλια σε αναρτήσεις και – γιατί όχι; – θα οργανώσουν και κάποια κοινή δράση μαζί. Αυτό είναι το μόνο που λείπει από τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Multiverse: Από το σινεμά στην πραγματική ζωή – Οδεύουμε σε ένα μέλλον που θα μας συνθλίψει η γνώση;

Κάπου φτάνει με την προώθηση του struggle στα τάλεντ σοου

 

Εσείς ζητάτε ποινικό μητρώο και πρόσβαση στα αρχεία όσων φωτογραφίζονται μαζί σας;