Μετά τη δημοσκόπηση της GPO που έδινε στη Νέα Δημοκρατία ένα προβάδισμα δέκα μονάδων, ήρθε και η καινούρια μέτρηση του Opinion Poll, στην οποία δίνει μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 13,9% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21, 1%. Η μέτρηση δείχνει πως οι πυρκαγιές του καλοκαιριού έκαψαν ένα 2,1% της πρωτοπορίας της, σε σχέση με την έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Ιούλιο. Σημειωτέον, ότι η μέτρηση έγινε και μετά και το φιάσκο με την υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Είτε η διαφορά είναι στο 10% είτε στο 13,9% θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια μεγάλη έκπληξη δεδομένου ότι θα περίμενες και μεγαλύτερη φθορά της κυβέρνησης (μετά και την παραδοχή των λαθών) και αύξηση των ποσοστών της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής.

Παρά τα δραματικά που συνέβησαν όλο το καλοκαίρι και την έξαρση του κορονοϊού αλλά και τις πρωτοφανείς πυρκαγιές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα, στα επίπεδα του 52,8%. Αντίθετα, μεγάλες απώλειες στη δημοφιλία τους παρουσιάζουν «περιέργως» ο Αλέξης Τσίπρας με τρεις μονάδες και η Φώφη Γεννηματά, ακόμα χειρότερα, με επτά μονάδες.

Παρ΄ότι, επίσης, παρουσιάζεται μια μεγάλη πτώση πέντε μονάδων στην αποδοχή του συλλογικού κυβερνητικού έργου, υπάρχει μια αποδοκιμασία στην αντιπολιτευτική τακτική όλων των άλλων κομμάτων. Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη αποδοκιμασία για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πυρκαγιών, όπου μόνο το 7,8% τη θεωρεί θετική κι άλλο ένα 13,6% μάλλον θετική.

Τα αποτελέσματα και των δύο μετρήσεων της κοινής γνώμης δείχνουν, άλλη μια φορά, τον αδιέξοδο, λαθεμένο και διχαστικό δρόμο που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στα μεγάλα προβλήματα που έχουν πλήξει τη χώρα, τη τελευταία διετία. Η ανοχή ή αν όχι το χάιδεμα των ανεμβολίαστων, η άρνηση να ψηφίσει τον νόμο για τα ψεύτικα πιστοποιητικά και τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, η εμμονή να ισοφαρίσει το Μάτι με τη Βαρυπόμπη και την Εύβοια, η διαρκής καταγγελτική τακτική που αφορά ακόμα και σε πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη (γυναίκα, παιδιά, Σάκκαρη) φαίνεται να είναι σε μια πλήρη ανεντιστοιχία με το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον του 2021.

Κατά πάσα πιθανότητα οι άνθρωποι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμα στην απελπισία και την απόγνωση του 2011 και η καταγγελία των πάντων μπορεί να φέρει καρπούς και ψηφαλάκια. Επί ενάμιση χρόνο, ο Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τον υπερασπιστή των ανεμβολίαστων, Παύλο Πολάκη, να εμβολιαστεί (παρ΄ότι ο ίδιος είχε πει πως θα εμβολιαζόταν το φθινόπωρο), αν και βέβαια δεν έχει σταματήσει να αμφισβητεί και τις θεραπείες που ακολουθούνται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, αλλά και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ακόμα και το κράξιμο του Κυριάκου στη Μητρόπολη, κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, ζημιά τους έκανε, όταν δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να το αποκηρύξουν. Μάλιστα κάποιοι οπαδοί τους, θεώρησαν ότι το κράξιμο και το βρίσιμο αυτό ανθρώπων με επίπεδο εγκεφάλου χούλιγκαν (50-100 άτομα) σηματοδοτεί μιας εξέγερσης ενάντια στη κυβέρνηση όπως είχε γίνει πχ. με τη κηδεία του Σεφέρη, το 1971, όπου είχε γίνει η πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά της Χούντας του Παπαδόπουλου.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε επανάληψη το 2021, των γραφικών ημερών των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, πρέπει να είναι όχι πολιτικά άσχετος μόνο, αλλά απλά ηλίθιος.

Ξέχασαν και οι ίδιοι μέσα στον επαναστατικό τους οίστρο, ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν και φίλος από την εποχή της εξορίας, αλλά και ο Υπουργός σε κυβέρνηση του μπαμπά Μητσοτάκη. Οι ίδιοι τον είχαν κατακράξει για τη θέση που είχε πάρει για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αξέχαστες, βέβαια, μένουν και οι καταγγελίες περί ρατσισμού όταν η κυβέρνηση θωράκισε τη Θράκη από τις εισροές λαθρομεταναστών, μια ψυχροπολεμική ενέργεια στην ουσία, του Ερντογάν.

Απ΄ότι φαίνεται, και οι ανεμβολίαστοι τελικά διαλέγουν άλλους πιο «καθαρούς» και τρελούς τρόπους για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους. Τώρα βρίζουν τον Πολάκη. Τώρα βέβαια ζούμε και σε μια εποχή σχιζοφρένειας, (κι εκεί δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανένα κόμμα) ανθρώπων που προσπαθούν να «νοσήσουν» (!!) για να πάρουν το πιστοποιητικό και να μη χρειαστεί να εμβολιαστούν. Είναι προφανές ότι πολλοί από αυτούς, ίσως και να το πάρουν, θα τους είναι άχρηστο λόγω του ότι για να μπεις στον παράδεισο ή στην κόλαση ο Άγιος Πέτρος δεν σου ζητάει πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Από κει και πέρα θλιβερή παραμένει η κατάσταση στο κόμμα του ΚΙΝΑΛ. Την ώρα που μια μεγάλη μάζα ανθρώπων προσπαθεί να απεγκλωβιστεί είτε από τη Νέα Δημοκρατία ως δεξιά (υπουργοποίηση Πλεύρη χάλασε πολύ κεντρώο κόσμο) είτε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας κάπου μια κεντρώας ή σοσιοαλδημοκρατική έκφραση, το ΚΙΝΑΛ ζει και πάλι σε άλλο κόσμο. Όχι μόνο συναγωνίστηκε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις πυρκαγιές, όχι μόνο απείχε από τη ψηφοφορία για τα ψεύτικα πιστοποιητικά και τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, αλλά έφτασε και στο απαράδεκτο σημείο να κράξει τον νέο Υπουργό Στυλιανίδη ως δεξιά επιλογή, τη στιγμή που είναι γνωστό στους πάντες ότι όχι μόνο είναι κεντρώοαριστερός αλλά ήταν και στην ομάδα του Κώστα Σημίτη. Εκεί φαίνεται ότι μάλλον η αλλαγή ηγεσίας είναι μονόδρομος.