Elon Musk και Jeff Bezos έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο περισσότερες φορές είδηση, απ΄ό,τι είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Στο επίκεντρο είναι η κόντρα τους για το ποιος θα κάνει την πιο εντυπωσιακή κατάκτηση στο διάστημα, με τον Musk να έχει προφανώς το μεγάλο προβάδισμα ως πιο έμπειρος, αλλά πίσω απ΄αυτό και στον πυρήνα όλων των πραγμάτων, είναι το ποιος έχει μεγαλύτερη περιουσία. Κι όταν απλώνονται οι περιουσίες μεταξύ δύο μεσήλικων ανδρών για να μετρηθούν, όλοι ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα.

Για χρόνια ο Jeff Bezos ήταν ο πλουσιότερος στον κόσμο. Με 200 δισ. δολάρια προσωπική περιουσία, ποιος να τον κοντράρει; Μόνο ο Gates, με τον οποίο εναλλάσσονταν. Ο Elon Musk είχε να ανέβει μια ανηφόρα, αλλά τελικά τα κατάφερε και το 2021 είναι ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο και στέλνει τον Bezos σε τροχιά και προσεδάφιση στη δεύτερη θέση, για να μιλήσουμε και τη διαστημική γλώσσα.

Και τι σκέφτηκε να κάνει αυτός ο δανδής της τεχνολογίας και των διαστημικών υπερβάσεων που ευαγγελίζεται την ανθρωπότητα στον Άρη και στις εσχατιές του Milky Way; Σκέφτηκε να τρολάρει τον Bezos στέλνοντας του ένα ασημένιο μετάλλιο.

Αν ήταν τύποι από χωριό, ο Musk θα περνούσε μπροστά από την κεντρική καφετέρια του χωριού και θα πατούσε μανιωδώς το γκάζι για να ακουστεί η πειραγμένη εξάτμιση στο Subaru του, ενώ ο Bezos θα καβαλούσε μια Honda.

Στα δικά τους μεγέθη, αυτή η κίνηση του Musk είναι ισοδύναμη με επίδειξη καγκουριάς, που μπορεί και να συναντά τη μαύρη τρύπα της ανοησίας, που τόσο θρυλική την έκανε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν.

Τα τελευταία χρόνια Amazon και Space-X έχουν εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση ανακοινώσεων, με τον Elon να ειρωνεύεται τον Bezos πως αποσύρθηκε για να αφοσιωθεί πλήρως στο επάγγελμα του να βγάζει ανακοινώσεις εναντίον του.

Bezos και Musk είναι σαν να βάζεις δύο 5χρονα αγόρια μπροστά σε ένα παιχνίδι

Ο Bezos ενοχλήθηκε που πήρε ένα συμβόλαιο από τη NASA η Space-X, ο Musk αποκάλεσε αντιγραφέα τον Bezos επειδή θα έβαζε δορυφόρους στο διάστημα, ο Bezos κάγχασε με την επιθυμία του Elon να αποικίσει ο άνθρωπος τον Άρη. Ε, κάποια στιγμή τους χώρισαν οι γονείς τους γιατί δε μοιράζονταν τα παιχνίδια τους και δεν τους άφησαν να κάνουν ξανά παρέα και να παίξουν με τα κουβαδάκια τους που κοστίζουν δισεκατομμύρια.

Καθώς πια οι δύο επιχειρηματίες έχουν τερματίσει τις κατακτήσεις στον επιχειρηματικό και στον οικονομικό τομέα, κι αφού θα κατακτήσουν το διάστημα μέχρι εκεί που τους παίρνει, έχουν εξελιχθεί στο δίδυμο του Muppet Show, αλλά δίχως την πλάκα που περιβάλλει δύο γεροντοπαράξενους γκρινιάρηδες.

Είναι απλά δύο middle aged τύποι που θέλουν να επιδεικνύουν τη θέση τους και το πόσο καλά κρατιούνται, αλλά και το πόσο επιβάλλονται στους γύρω τους. Δε θα προξενούσε καμία εντύπωση αν κάποτε βλέπαμε τον Musk σε ρόλο Pacquiao και τον Bezos σε ρόλο Mayweather, να λύνουν τις διαφορές τους σε κάποιο ρινγκ ή θα μπορούσε να είναι το sequel του Godzilla Vs Kong.

Κι αν ο Bezos έχει ακούσει, έστω για τα τυπικά κάποιες κατηγορίες για το ότι η Amazon είναι η επιτομή της εργασιακής εκμετάλλευσης, ο Elon Musk την έχει σκαπουλάρει.

Δύο τύποι που χαλάνε δισεκατομμύρια για να ταξιδεύουν αυτοί και οι ζάμπλουτοι φίλοι τους στο κενό, με 200 δισ. περιουσία ο καθένας, που δε μπορούν να διαχειριστούν τη δεύτερη θέση στον φανταστικό τους αγώνα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η σύνοψη του φιλμ της αντιπαράθεσης τους.