Η Θεοφανία Παπαθωμά μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα και απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις σχετικά με την οικογενειακή της ζωή και τον σύντροφό της, Γρηγόρη Πετράκο. Πρώτα απ’όλα, να ξεκαθαρίσω κάτι. Η Θεοφανία Παπαθωμά είναι μια εξαιρετική ηθοποιός, κάτι που κατά καιρούς έχει αποδείξει τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θεατρικό σανίδι. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως οι απόψεις μιας εξαιρετικής ηθοποιού μπορούν να είναι σωστές και να συμβαδίζουν και με εκείνες της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην απάντηση της Θεοφανία Παπαθωμά, για τον ρόλο της γυναίκας στο σπίτι. «Σε μια οικογένεια ο καθένας έχει τον ρόλο του. Ο άνδρας δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αλλά στη μοίρα που του αναλογεί. Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας και της φροντίδας σίγουρα το καταλαμβάνουν τα παιδιά. Ο άνδρας πρέπει να έχει στο νου του τη γυναίκα, να την φροντίζει και να την ενεργοποιεί, να την γεμίζει».

Αυτά δεν ήταν και τα μοναδικά λόγια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό, αναφερόμενη στο ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες και το κατά πόσο πρέπει να γίνει πρότυπο για όλες τις γυναίκες που θέλουν να διεκδικήσουν τον άντρα που επιθυμούν αλλά και το να υποτάσσονται σε αυτόν, είπε:

«Το θέμα δεν είναι η υποταγή. Η Βιολέτα είναι πάντα αφοσιωμένη στη σχέση της και στον άνθρωπό της και αυτό πρέπει να κάνει μια γυναίκα: να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της! Αυτός είναι ο ρόλος της. Αλλά δυστυχώς δεν πέφτεις πάντα σε καλά χέρια».

Σε ένα σπίτι με οικογένεια, ο μοναδικός ρόλος που πρέπει να έχει ένας άντρας και μια γυναίκα, είναι αυτός των γονέων. Σε δεύτερη μοίρα μπαίνει η ζωή σου όλη έτσι κι αλλιώς, αφού αποκτήσεις παιδί. Η δικιά σου πρώτα απ’όλα, όχι μόνο του συντρόφου. Επομένως, το να κρεμιούνται ταμπέλες και ρόλοι είναι μια απαρχαιωμένη άποψη, που δεν συμβαδίζει με τις δυσκολίες και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η γυναίκα που κάποτε είχε αυτόν τον ρόλο, δεν έχει σχέση με τη γυναίκα του σήμερα. Αυτό που πρέπει να υπάρχει είναι προφανώς αμοιβαία αγάπη, αλληλοϋποστήριξη και αλληλοκατανόηση, ως εκεί.

Η αφοσίωση είναι να αγαπάς τον άλλον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας ρόλος, όπως τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η ηθοποιός. Ίσως φαίνεται είναι επηρεασμένη από τον ρόλο που υποδύεται στη σειρά, μιας και χρονικά βρίσκεται σε εκείνη την περίοδο και μπερδεύεται με το σήμερα.

https://www.intronews.gr/6994-2-fighter-vasiliki-oikogeneia-planiti

Στο μεταξύ, η Θεοφανία Παπαθωμά, εκτός από τις παραπάνω δηλώσεις, έχει πει κι άλλα όμορφα που αφορούν τον σύντροφό της, Γρηγόρη Πετράκος. Ο Πετράκος, συνεχίζει σε αυτόν τον αγώνα κατά του εμβολιασμού, με την Παπαθωμά να τον στηρίζει δημόσια, λέγοντας πως θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο.

«Έχουμε χρέος να εργαζόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, έχουμε χρέος να είμαστε σύννομοι να ακολουθούμε τις επιταγές του νόμου κι έχουμε και χρέος να εκφράζουμε τις πεποιθήσεις μας χωρίς φόβο και πάθος. Αυτά ο Γρηγόρης τα κάνει και τα τρία. Το κάνει γιατί θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο».

Βέβαια, όταν προκαλείς τρομολαγνία,  την ώρα που η δημόσια υγεία βιώνει κρίση, τα νοσοκομεία πιέζονται και άνθρωποι πεθαίνουν, το να αφυπνίσεις τον κόσμο είναι, μάλλον, το τελευταίο που σε νοιάζει. Το να γίνεις μια φωνή στις πολλές, που οι περισσότερες είναι και χωρίς επιχειρήματα, ναι. Όπως, επίσης, όταν παραμένεις ανεμβολίαστος αλλά ζητάς να σε παρακολουθήσουν εμβολιασμένοι, είναι σαν να πολεμάς μόνο για όσα σε βολεύουν.