Το κακό με τα social media είναι ότι σε οδηγούν πολύ εύκολα στο να κάνεις αυτό που κράζεις. Ο Τάσος Ξιαρχό έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να διατρανώσουμε την ανώτερη ηθική μας και κατανόηση, αλλά έγινε με τόσο γενικευμένο τρόπο, ως συνήθως, που κάλλιστα θα μπορούσε να μας έχει καταστήσει υπεύθυνους για την καταστροφή ενός ανθρώπου. Όσο σάπια άποψη κι αν εξέφρασε, ο συσσωρευμένος πόλεμος που δέχτηκε, ξεκίνησε από δίκαιη βάση, αλλά μας έφερε στο επίπεδο αυτού που θέλαμε να στήσουμε στον τοίχο.

Ήταν προφανές πως τέτοιου μεγέθους αντιμετώπιση, με τις ιστοσελίδες να επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν για να κερδίσουν σε followers, θα οδηγούσε στην ψυχολογική καταστροφή του Ξιαρχό. Όπως και έγινε. Πήρε 50 χάπια, προσπάθησε να αυτοκτονήσει, εν τέλει έμεινε ζωντανός και νοσηλεύεται. Και πάνω που λες ότι ίσως πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση και να τον αφήσουμε να λύσει το λάθος του με την κοπέλα που προσέβαλλε και να πάμε όλοι παρακάτων, κάνει ξανά μια ανάρτηση που δείχνει ότι δεν μετάνιωσε για το λάθος του. Ένα λάθος που δεν αφορά το πώς σχολίασε μια κοπέλα. Αν το είχε κάνει με την παρέα του, τίποτα δε θα είχε συμβεί.

Είναι ένα λάθος νομικά κολάσιμο, αφού βιντεοσκόπησε μια κοπέλα εν αγνοία της με σκοπό να την χλευάσει σε ένα μεγάλο κοινό της τάξεως των 50-60 χιλιάδων followers που είχε στο Instagram πριν γίνει όλο αυτό. Κάνει λοιπόν τα δύο επανορθωτικά στόρι, δεν γίνεται πολύ πειστικός, αλλά ως θεατής λες μέσα σου ότι δεν χρειάζεται να γίνεις εσύ ο αυταρχικός κριτής του Ξιαρχό, κερδίζει κάπως τη συμπόνια σου και έρχεται μετά να γράψει αυτό: «Ντρέπομαι που απέτυχα και κορόιδεψα ένα κορίτσι μα δεν ντρέπομαι που κάνω λάθη. Ζούμε στην εποχή που η χοντρή Δανάη Μπάρκα είναι παρουσιάστρια» έγραψε στο TikTok.

Για τον Τάσο Ξιαρχό το δικαίωμα της άποψης καθορίζεται από το βάρος

Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να αποκρυπτογραφήσει με άλλον τρόπο αυτό που λέει για τη Δανάη, δεν καταλήγει κάπου. Τι να εννοεί πέραν του προφανούς; Ότι οι ευτραφείς και χοντρές δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε γιατί πλέον γίνονται και παρουσιάστριες; Ότι όποιος είναι υπέρβαρος δεν έχει δικαίωμα άποψης; Από πόσα κιλά και κάτω μπορεί κάποιος να εκφέρει άποψη;

Πρέπει να ερχόμαστε σε συνεννόηση με τον ΠΟΥ για να πούμε ότι είναι λάθος να ευτελίζεται μια κοπέλα στα social media επειδή φόρεσε ρίγα; Δηλαδή πρέπει να συμβουλευόμαστε ειδικό μόδας για το αν τα ρούχα μας καλύπτουν τα κιλά μας και ειδικό διατροφολόγο για το αν τα κιλά μας είναι εντός του ορίου άποψης;

Υ.Γ. Είναι μια πολύ διδακτική στιγμή για όλους μας αυτό το διήμερο με αφορμή τον Τάσο Ξιαρχό, γιατί μαθαίνουμε ότι ο ρατσισμός και ο σεξισμός δεν είναι ίδιον μόνο των λευκών αντρών. Μπορούν και οι γκέι να είναι σεξιστές για παράδειγμα…