Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το περιοδικό Hello, όπου ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλάει για την δική του πορεία προς την επαγγελματική επιτυχία και φυσικά για το πώς έφτασε στο σήμερα να μπορεί να μιλάει ανοιχτά για την σεξουαλικότητα του, για το φύλο του και να προσπαθεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για όσους ενδεχομένως να ζουν υπό το βάρος του φόβου να μιλήσουν στο περιβάλλον τους ή απλώς να ζήσουν τη ζωή τους όπως τους βγαίνει.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης λοιπόν, ο Γιώργος Καπουτζίδης ερωτάται αν θα ήθελε να κάνει τεκνοθεσία και απαντά πως από τη στιγμή που είναι μόνος του, δίχως κάποιον σύντροφο ζωής, δε θα έμπαινε στη διαδικασία να το κάνει. Αν όμως βρεθεί αυτός ο άνθρωπος και το νιώσουν και οι δύο, τότε θα ξεκινήσουν τη διαδικασία.

«Αν βρω τον σωστό άνθρωπο, θα το κάνω… Δεν θα μεγάλωνα ένα παιδί μόνος μου. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη, την οποία νιώθω ότι δεν έχω τη δύναμη να αναλάβω μόνος μου, θα ήθελα να την μοιραστώ. Θα ήθελα να είμαστε δύο άνθρωποι σε αυτό. Βέβαια, καταλαβαίνω και όποιον αποφασίζει να αναλάβει μόνος του το μεγάλωμα ενός παιδιού».

Τα λόγια του είναι τα παραπάνω επί λέξει. Το «επί λέξει» όμως είναι μια έννοια άγνωστη στα social media. Εκεί επικρατεί η παραποίηση και η ψευτιά. 

Την παραπάνω δήλωση του Καπουτζίδη, κάποιος ηλίθιος διαχειριστής μιας σελίδας στο Facebook την πήρε και την έκανε ως εξής: «Ο Καπουτζίδης τα είπε όλα σε συνέντευξη. “Θα βρω άντρα και θα κάνω παιδιά”». Και φυσικά σε μια κοινότητα, όπως είναι αυτή του Facebook, όπου κυριαρχεί ο συντηρητισμός, το να του πεις τη δήλωση του Καπουτζίδη όπως ακριβώς ήταν, δε θα προκαλέσει τόσο ντόρο όσο αυτό που αποδόθηκε στον σεναριογράφο.

Το σχόλιο της κ. Λατινοπούλου βέβαια, έδωσε μεγαλύτερη έκταση στο όλο ζήτημα. Αν αποφασίσεις να δεις ως τρολ την όλη φάση, το σχόλιο της κ. Λατινοπούλου ήταν μάλλον το μόνο μη ομοφοβικό στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Καπουτζίδης

Από τη στιγμή που γνωρίζει κανείς τις απόψεις της κ. Λατινοπούλου, δε βρίσκω κανέναν λόγο να τις προβάλλει κάποιος με ηθικοπλαστικό τρόπο και να τις ανάγει σε κάτι παραπάνω απ΄αυτό που είναι, οι απόψεις δηλαδή ενός και μόνο ανθρώπου.

Αν νομίζετε πως όσοι είναι κατά των γκέι, περιμένουν την όποια Λατινοπούλου για να επηρεαστούν, άρα θα πρέπει να μας απασχολεί το τι λέει και να τη φιμώνουμε, τότε μάλλον έχετε υπερεκτιμήσει κάποια πράγματα και έχετε μια λάθος εικόνα. Αν κάποιος θέλει να πάει στο στρατόπεδο της ομοφοβίας για παράδειγμα, δεν έχει ανάγκη καμία Λατινοπούλου να τον καθοδηγήσει. Θα πάει και μόνος του. Το παραμικρό ερέθισμα ψάχνει.

Εγώ δε βρίσκω λοιπόν καμία ομοφοβία στο σχόλιο αυτό καθαυτό της κ. Λατινοπούλου. Την αντιμετωπίζω ως τρολ και το βρίσκω ένα χιουμοριστικό σχόλιο. Θα μπορούσε να το έχει πει κάποιος stand up κωμικός. Γέλασα αρκετά όταν το διάβασα. Κι αν δεν το είχε γράψει η Λατινοπούλου, θα ομολογούσατε κι εσείς πως γελάσατε.

Κι αυτό δε σημαίνει ότι είστε υπέρ της ομοφοβίας ή κατά των ίσων δικαιωμάτων για τους γκέι. Σημαίνει πως κουραστήκατε πια να τα κάνετε όλα διδασκαλία και περισπούδαστες κουβέντες. Σημαίνει πως βλέπετε ότι όσο παραπάνω σοβαρότητα δίνεται σε κάτι, τόσο αυτό αυξάνεται.

Η Λατινοπούλου και όσα εκφράζει, θα έπρεπε να είναι σαν το Boggart στο Harry Potter. Όταν βγαίνει από το σεντούκι του είναι τρομακτικό, αλλά όταν το σκεφτείς με αστεία εμφάνιση, τότε γελάς.

Το πρόβλημα λοιπόν, είναι ξεκάθαρα η στρέβλωση που επιχειρείται από τους στόκους των social media που φτιάχνουν σελίδες και ποστάρουν clickbait κιτρινίλες για να κερδίσουν κοινό. Και αυτό το κάνουν δίχως φραγμούς, δίχως να τους νοιάζει αν θέτουν έναν άνθρωπο στο στόχαστρο χωρίς λόγο.

Γιατί προφανώς στα μάτια ενός ομοφοβικού, ακούγεται επιθετικό το «θα βρω άντρα και θα κάνω παιδιά». Ενώ το «αν έχω έναν σύντροφο θα το δοκιμάζαμε για τεκνοθεσία», δεν προκαλεί «φόβο και προστασία βωμών και εστιών».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ιωάννα Τούνη: Όταν ανοίγεις την πόρτα της προσωπικής σου ζωής, σε ενοχλεί η κλειδαροτρυπα;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ ό,τι και η Εβελίνα Παπούλια;

Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο στο Twitter αν σας ενόχλησε αυτή η φωτογραφία του Σκιαδαρέση