Η άρνηση στον εμβολιασμό δεν είναι μια καινούργια υπόθεση. Υπάρχει από τότε που βρέθηκε το πρώτο εμβόλιο. Και τότε η επιστήμη και η ιατρική ήταν 230 χρόνια πίσω σε σχέση με σήμερα.

Η ευλογιά (pox στ’ αγγλικά) ή κόκκινη πανούκλα αλλιώς, άρχισε να προσβάλλει τον άνθρωπο 10.000 χρόνια πριν. Πέθαιναν δισεκατομμύρια άνθρωποι. Φρικτά. 400.000 Ευρωπαίοι τον χρόνο, τον 18ο αιώνα, όταν ήμασταν πάρα πολύ λιγότεροι. Ένα ποσοστό 20-60% όσων προσβάλλονταν -και πάνω από το 80% των παιδιών- πέθαιναν. Έτσι κατέρρευσε ο πολιτισμός των Ίνκας π.χ.

Τους την έφεραν μαζί με άλλες καταστροφές οι Ισπανοί conquistadores (κατακτητές). Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα υπολογίζεται ότι η ευλογιά ευθύνεται για 300-500 εκατομμύρια θανάτους! Το 1967 ακόμη, σε υπανάπτυκτες κυρίως χώρες, προσβλήθηκαν 15 εκατομμύρια άνθρωποι και πέθαναν 2 εκατομμύρια.

Όταν ανακάλυψε ο Έντουαρντ Τζένερ γύρω στο 1796 στην Αγγλία το εμβόλιο για την ευλογιά, διακωμωδήθηκε από τη μία, μόνο που δεν αφορίστηκε από την Εκκλησία από την άλλη. Το εμβόλιο της ευλογιάς το βρήκε μελετώντας τη δαμαλίτιδα στις γελάδες.

Μία ασθένεια που την κόλλαγαν οι κτηνοτρόφοι αλλά σε πολύ ελαφρύτερη μορφή. Με αυτή την παρατήρηση έφτιαξε το εμβόλιο από μικρόβιο δαμαλίτιδας σε γελάδα και τελικά έμελλε να είναι αυτό που έσωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Οι πονηράντζες της εποχής τον κορόιδευαν σε σκίτσα εντύπων όπου παρουσίαζαν ως αγελαδοκέφαλους όσους είχαν εμβολιαστεί.

Δεν ήξεραν ακόμα τι είναι το DNA που τώρα είναι κοινή γνώση σε κάθε σουβλατζίδικο, σούπερ μάρκετ και ταξί της επικράτειας, για να το κοτσάρουν κι αυτό. Ο Τζένερ δεν κόλλησε και έκανε το εμβόλιο ακόμα και στον 11 μηνών γιο του. Και η Εκκλησία λίγο έλειψε να τον αφορίσει. Όλοι οι παρεκκλησιαστικοί κύκλοι τον θεωρούσαν άνθρωπο του Διαβόλου. By the way, ο Τζένερ είναι αυτός που πρώτος καθιέρωσε τον όρο εμβόλιο (vaccine) και τον όρο ιός (virus). Θεωρείται αυτός που έσωσε τους πιο πολλούς ανθρώπους στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μετά από 200 χρόνια που γενικεύτηκαν τα εμβόλια επιτέλους η ευλογιά εξαλείφθηκε. Μόνο με τα εμβόλια, και τίποτε άλλο. Δεν έφυγε μόνη της. Και μη νομίζετε… Και το 1800 κυκλοφορούσαν ηλίθιοι συνωμοσιολόγοι και αγράμματοι.

Να πάμε σε άλλη ασθένεια; Τι λες για την «αθώα» ιλαρά; Πόσα εκατομμύρια έχουν πεθάνει; Μόνο στο πρόσφατο 1980, 2,6 εκατομμύρια θάνατοι. Κυρίως παιδιών. Νωρίτερα πολύ περισσότερα εκατομμύρια νεκροί. Έπεσε στις 140.000 χιλιάδες το 2018 και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ανεμβολίαστα παιδιά. Φέτος άκουσα, μετά τη σωτήρια επέμβαση των αντιεμβολιαστών, οι θάνατοι έχουν ανέβει κατά 50%!! Υπήρχαν γονείς που δεν εμβολίασαν τα παιδιά τους όντας οι ίδιοι αντιεμβολιαστές ή εύπιστα θύματά τους. Οι αντιεμβολιαστές δηλαδή σκότωσαν ανθρώπους. Κι εδώ το παραμύθι τους ότι είναι αρνητές γιατί δεν έχουν γίνει μακροχρόνια τεστ, δε μπορεί να πιάσει ούτε ηλιθίους.

Πάμε λοιπόν και στο σήμερα. Ο κάθε άνθρωπος πια, στο 90% του πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον 12 εμβόλια. Διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, πολυομυελίτιδα, αιμόφιλου ινφλουέντσας, πνευμονομυόκοκκου, ηπατίτιδας Β, μηνιγγιτιδόκοκκου, ιλαρά, παρωτιτίδα, ερυθρά, ανεμοβλογιά, ηπατίτιδα Α, φυματίωση, αντιγριπικό κλπ. Μετά απ΄όλα αυτά, αυτό που μας μαράνε και από το οποίο κινδυνεύουμε να χάσουμε τη βιολογική μας ταυτότητα, το DNA μας, είναι πια το εμβόλιο ενάντια στην Covid-19. Επειδή βγήκε πολύ γρήγορα, λένε.

Μιλάμε για το 2021 που ένας τύπος , μέσα σε μιάμιση ώρα πάει στο διάστημα, πίνει καφέ, αφήνει πουρμπουάρ και ξαναγυρνάει πίσω. Όπως έκανε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον προχθές και θα κάνει στις 20 Ιουλίου κι ο Τζεφ Μπέζος. Μιλάμε για την ιατρική που θεραπεύει πλέον το 80% και πλέον των καρκίνων. Μιλάμε για την περίοδο που ο Λάκης και η Σούλα κάνουν μέσα σε δευτερόλεπτα γνωστή την άποψη τους στο πανελλήνιο ή ακόμα και στο παγκόσμιο κοινό.

Κανονικά, σύμφωνα πάντα με τους πανεπιστήμονες τύπου Πετράκου, θα έπρεπε να κάνει 5-6 χρόνια. Ίσως να είναι και ύποπτο που το βρήκαν δύο Τούρκοι στα εργαστήρια της Γερμανίας και το προώθησε ένας Έλληνας Εβραίος από τη Θεσσαλονίκη. Η λογική του παραλόγου. Κάθε κουβέντα που βγαίνει από τους αρνητές, μπορεί να σε οδηγήσει σε απόγνωση ή να ρίξεις καμία κεφαλιά στον τοίχο. Το είπε χθες ο Ράμφος ότι «όταν μιλάς με έναν που δεν είναι λογικός δεν αποδίδει ο διάλογος, νικάει πάντα ο παράλογος».

Γι΄αυτό και προσωπικά, επειδή δε μου αρέσει να τσακώνομαι πια, έχω βγάλει έξω από τα ραντάρ μου όλους όσοι διεκδικούν θέση στο rollercoaster του παραλόγου.

Δεν είναι ανάγκη να τσακωνόμαστε. Έστω κι αν η φραστική (προς το παρόν) βιαιότητα των αρνητών και οι κατάρες τους προς όποιον υποστηρίζει τον εμβολιασμό σε οδηγεί εκεί, καλύτερα είναι να προσπαθήσεις να πείσεις μόνο όσους απλά φοβούνται και δεν είναι αρνητές.

Το μόνο που θα ζήταγα από τους αρνητές των εμβολίων είναι: αν οι εντατικές και οι ΜΕΘ τιγκάρουν από νοσούντες με τον κορονοϊό, να παραχωρήσουν ευγενικά τη θέση τους είτε σε αυτούς που έκαναν εμβόλιο και αρρώστησαν ξανά – πολύ σπάνιο πια να περάσεις τόσο βαριά τη νόσο – είτε σε αυτούς που δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν.

Οι ίδιοι μπορούν από σήμερα να μπουν στη λίστα των οπαδών του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ενάντια στην επιστήμη που υπηρετεί, υποσκάπτει όσο μπορεί τα μέτρα που προσπαθεί να πάρει η κυβέρνηση, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19. Και μετά ο Τσίπρας, που τον κανακεύει, θέλει να κερδίσει κι εκλογές!

Όπως υιοθέτησε απ΄το 2012 τους ψεκασμένους για να βγει κυβέρνηση, έτσι και τώρα, υιοθετεί το παράλογο και το αντικοινωνικό. Απλά αντί για Βαρουφάκης, όπως τότε, τώρα γράψε Πολάκης!

Εικονογράφηση: Μαριαλένα Μουρούσια/ Instagram: mariaeleni__m