«Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη». Αυτό ήταν το σύνθημα που ακουγόταν χθες στην πορεία που έκαναν αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα διαδηλώνοντας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία αποκαλούμε ορισμένες κυβερνητικές πρακτικές ως χουντικές σε αυτή τη χώρα, αλλά το πιο τραγελαφικό δεν είναι αυτό.

Τόσο στην πορεία της Αθήνας όσο και στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στους αντιεμβολιαστές υπήρχαν αρκετοί οι οποίοι δεν έδειχναν να απέχουν ιδιαίτερα από τον φασισμό και τη Χούντα. Από τη μία υπήρξαν κάποιοι που επιτέθηκαν μέχρι και σε ιερέα επειδή τους ζήτησε να εμβολιαστούν, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι είχαν διαλύσει τον κόσμο στις δύο καραντίνες επειδή δεν τους επέτρεπαν να πάνε να εκκλησιαστούν, να κοινωνήσουν και είχαμε δει μέχρι και παράνομα ανοίγματα εκκλησιών από παπάδες.

Από την άλλη, είδαμε αρκετούς μαυροντυμένους να κοιτάζουν επιδεικτικά προς τον φωτογραφικό φακό και να προτάσσουν το δεξί χέρι ευθεία, όπως ακριβώς έκανε ο Χίτλερ, όπως ακριβώς έκαναν και κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι εγκωμιαστές του, όπως ακριβώς έκανε η Χρυσή Αυγή.

Πολλοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στις 7 Οκτωβρίου με την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος. Αρκετοί είχαν φροντίσει να επιστήσουν την προσοχή. Αυτοί οι ναζί μπορεί να δικάστηκαν, αλλά ο ναζισμός δεν έφυγε από την ελληνική κοινωνία. Υπάρχει και φροντίζει πάντα να εκμεταλλεύεται κοινωνικούς αγώνες, είτε είναι δίκαιοι είτε άδικοι όπως στην προκειμένη.

https://www.youtube.com/watch?v=naJ5MS573Oo&t=9s

Προφανώς και δεν είναι όλοι οι αντιεμβολιαστές φασίστες. Αποδέχονται όμως ξεκάθαρα στους κύκλους τους τέτοια απολειφάδια. Το ίδιο που συνέβη και στις πορείες για την ονομασία της Μακεδονίας, το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=8op_etPj6UI&t=1s

Κατηγορούν οι αντιεμβολιαστές τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ότι προκαλούν κοινωνικό διαχωρισμό. Να με συγχωρείτε, αλλά εγώ και προ κορονοϊού δε θα ήθελα να συναγελάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στις πορείες. Όπως δεν θα ήθελα να συναναστραφώ σε κλειστό χώρο και χωρίς μάσκα έναν μη εμβολιασμένο που αρνείται να εμβολιαστεί γιατί θεωρεί ότι θα του βάλουν τσιπ – καλά αυτόν δεν τον πλησιάζω ούτε σε ανοιχτό χώρο, ούτε στο διάστημα – έτσι δεν βρίσκω λόγο να συναναστραφώ και τύπους που κάνουν πανί την ελληνική σημαία, την ευτελίζουν δίνοντας εθνολογική χροιά σε ένα ζήτημα υγείας.

Αυτός ακριβώς είναι ο φασισμός κι εκεί διαφέρει από τον πατριωτισμό. Όπως και η πραγματική πίστη. Ο σταυρός και η σημαία που κουνάνε επιδεικτικά στις πορείες, γίνονται αθύρματα στα χέρια τύπων που πουλάνε πατριωτισμό, αλλά είναι βαθιά φασιστικά όντα. Η ευκολία με την οποία τα μετατρέπουν σε λάβαρα μιας φανταστικής και μόνο στο δικό τους μυαλό επανάστασης-αντίστασης, δείχνει ότι δεν έχουν κανένα σεβασμό προς αυτά τα σύμβολα κι είναι πολύ πιο ασεβείς απ΄ότι ένας μη Χριστιανός, όπως θεωρούν αυτά τα σκοτεινά μυαλά.

Μη μου πείτε ότι ένα σύνθημα που βάζει απειλητικά λόγια στο στόμα του Θεού τους όπως το «Έχουν αυτοί τα σχέδια τους, έχει κι ο Θεός τα δικά του», δεν είναι ασέβεια.

Κανένα εμβόλιο λοιπόν δεν ήρθε να μας διαχωρίσει. Ίσα ίσα που το εμβόλιο έχει και μια δεύτερη ευεργετική επίδραση. Αναδεικνύει όλους αυτούς από τους οποίους θέλουμε να είμαστε διαχωρισμένοι και μετά την πανδημία!