Ο Παύλος Πολάκης έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ με τις πράξεις, τους εκβιασμούς και τις αναρτήσεις του που πατάνε και με τα δυο ποδια στο έδαφος «Συνταγματική εκτροπή», αλλά με αυτόν τον τρόπο προσέφερε μια χρυσή ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην καταδίκασαν σθεναρά την ανάρτηση που έδινε τα ονόματα των δικαστών και τις διευθύνσεις των δημοσιογράφων, αλλά θα είναι σχεδόν έγκλημα από τη μεριά τους να μην επιχειρήσουν την κεφαλαιοποίηση της αποπομπής Πολάκη και του εξοβελισμού του από τα ψηφοδέλτια, με τον Τσίπρα μάλιστα να παίρνει τη θέση του στα Χανιά.

Έχουν υποπέσει σε αρκετές αβελτηρίες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε μια περίοδο που όλες οι δημοσκοπήσεις θέλουν το κόμμα δεύτερο με μεγάλη απόσταση και τη Νέα Δημοκρατία αναγκαία προϋπόθεση στην ακραία πιθανότητα της συγκυβέρνησης, θα είναι παράλογο επικοινωνιακά να μην «πουλήσουν» στο εκλογικό σώμα τη στάση τους.

Έχοντας για μια 10ετία σχεδόν, τη στάμπα του λαϊκισμού να τους ακολουθεί, με τον κ. Πολάκη να είναι ο πλειοδότης σε αυτή τη στάμπα και τον Αλέξη Τσίπρα να την έχει σιγοντάρει με την μετριοπάθεια του σε συμπεριφορές του Κρητικού βουλευτή που δεν απείχαν από τις αναρτήσεις στοχοποίησης, η ευκαιρία είναι χρυσή.

Τι δείχνει η μετριοπάθεια της ΝΔ

Και ταυτόχρονα, από την άλλη, είναι κάτι που στη Νέα Δημοκρατία δεν θα το ήθελαν με τίποτα. Γι΄αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μη δώσει με τις δηλώσεις του την Τρίτη, έντονη χροιά, αλλά να είναι πιο μετριοπαθής, γιατί αντιλαμβάνεται πως θα ήταν ένα μεγάλο επικοινωνιακό ατού αν ο Πολάκης έπαιρνε συγχωροχάρτι και ήταν κανονικά υποψήφιος ή αν στην Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασιστεί – πιθανότατα την Τετάρτη, ότι θα παραμείνει μέλος του κόμματος.

«Γι’ αυτά τα ευτράπελα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ θα πω μια κουβέντα μόνο. Όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον Πολακισμό σε κεντρική γραμμή του κόμματος. Και από εκεί και πέρα ας αφήσουν εμάς να κάνουμε την δουλειά μας, να μιλάμε για το μέλλον και να αποφύγουμε την τοξικότητα. Αν τα κάνουμε όλα αυτά στις εκλογές που έρχονται θα πετύχουμε και θα ξεπεράσουμε τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει», είπε ο Πρωθυπουργός κι ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, έχει πολύ πιο στιβαρό και επιθετικό τόνο.

Για πρώτη φορά σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του πολιτικού βίου, ο Παύλος Πολάκης έκανε καλό στην εικόνα του κόμματος του που περιμένει σαν διψασμένος στην έρημο μια ευκαιρία να βροντοφωνάξει στον κόσμο «δείτε μας, δεν είμαστε ακραίοι, έχουμε κόκκινες γραμμές»!