Αν ποτέ στα MAD σκέφτονται να προσθέσουν μια κατηγορία στα βραβεία τους για το πιο άκυρο σχόλιο που έχει ακουστεί ποτέ στα 21 χρόνια της διοργάνωσης, τότε η Αθηναΐς Νέγκα παίρνει το βραβείο άνετα με το σχόλιό της για τη Μαρίνα Σάττι το βράδυ της Τετάρτης.

Τα φετινά βραβεία MAD που έγιναν την Τετάρτη 19/6 στο TAE KWON DO, θα ήταν τα πιο αδιάφορα που έχουμε δει, αν δεν υπήρχε η Αθηναΐς Νέγκα να μας κάνει να ασχοληθούμε με τον τρόπο που επέλεξε να υποδεχθεί στη σκηνή τη Μαρίνα Σάττι για να της δώσει το βραβείο της. Αυτό όμως δεν είναι κανένα παράσημο, δεν είναι για να το πάρει και πάνω της.

Όταν αποδέχεσαι να πας να απονείμεις ένα βραβείο, κατανοείς τις συνθήκες που υπάρχουν γύρω από αυτό. Μένεις στο σενάριο, εκτός κι αν υπάρχει ένα θέμα που νιώθεις την ανάγκη να το σχολιάσεις, να το αναδείξεις. Όπως για παράδειγμα η γενοκτονία στην Παλαιστίνη ή η βία κατά των γυναικών. Τέτοιο θέμα δεν είναι σίγουρα το περίφημο χασμουρητό της Σάττι στη Eurovision, λίγο μετά τον ημιτελικό.

Μπορείς να συμφωνείς, μπορείς να διαφωνείς, μπορείς να μη γουστάρεις τη Μαρίνα Σάττι, αλλά σίγουρα το χασμουρητό της δεν είναι επιχείρημα για να ξεφύγεις από το σενάριο. Ας μην ξεχνάμε, δεν εξυπηρετείς τον εαυτό σου εκείνη τη στιγμή. Εξυπηρετείς το MAD και τον κόσμο στο κοινό που δεν έχει έρθει για να ακούσει πού στέκεσαι σε οποιοδήποτε ζήτημα έχεις στο κεφάλι σου.

Έρχεται λοιπόν η στιγμή να δώσεις το βραβείο στη Μαρίνα Σάττι και επιλέγεις να την προλογίσεις ως εξής:

«Είμαι εδώ για να βραβεύσω, τον καλύτερο Pop Καλλιτέχνη. Θα μπορούσα να χασμουρηθώ, αλλά δεν θα το κάνω γιατί την εκτιμώ πάρα πολύ σαν τραγουδίστρια, αν και διαφωνώ μαζί της. Μαρίνα, έλα!».

Όπως είπε κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, νομίζω ότι ήθελες απλά να γίνεις viral και να σε συζητάνε.

Κι επειδή δεν αρκούσε στην κ. Νέγκα αυτό το σχόλιο, το έκανε ακόμα πιο λύσσα το φαγητό με νέα της τοποθέτηση στα social λέγοντας ότι «Αν έχω εκφράσει ότι διαφωνώ πολύ με κάποιον, δεν μπορώ να ενθουσιαστώ μαζί του λίγες ημέρες αργότερα. Θα ήταν υποκρισία, δεν είμαστε νήπια όλα να τα γυρίζουμε. Εκτιμώ ειλικρινώς το ταλέντο. Στην εποχή που δεσπόζει το “είμαι ο εαυτός μου”, υπάρχει κι η δύσκολη ακεραιότητα. Διαλέγεις».

Φαντάστειτε να μην εκτιμούσε τη Μαρίνα Σάττι καλλιτεχνικά…

Κι εγώ τώρα αναρωτιέμαι: της ζήτησε κανείς της κ. Νέγκα να συμφωνήσει με τη Μαρίνα Σάττι; Της ζήτησε να μην είναι ακέραιη; Της ζήτησε να ενθουσιαστεί; Της ζήτησε να την αποθεώσει και να ουρλιάξει στη σκηνή; Όχι. Ένα βραβείο της είπαν να δώσει. Δεν ψηνόταν να το δώσει με χαρά; Ας το έδινε με ουδέτερη έκφραση κι ας κατέβαινε από τη σκηνή. Τίποτα από αυτά δε συνέβη, όπως και κανείς δεν ξεροστάλιαζε στο γήπεδο για να ακούσει ότι η Νέγκα διαφωνεί με τη Μαρίνα Σάττι.

Είχε την πιλάλα να της εκφράσει τη διαφωνία της. Ας την έπιανε να της το πει στα παρασκήνια, κάπου εκτός σκηνής και κάμερας. Τόση ανάγκη να βροντοφωνάξουμε στον κόσμο ότι διαφωνούμε; Τόση ανάγκη να προτάξει την «ακεραιότητά» της ένιωσε η κ. Νέγκα;

Έχει μια εκπομπή στην τηλεόραση, αρθρογραφεί, έχει τόσες πηγές να εκφράσει τη διαφωνία της και να το κάνει και στον χρόνο που πρέπει. Τώρα, να είσαι στη σκηνή των MAD, ενάμιση μήνα μετά και να ανακινείς ένα ζήτημα που έχει «ψοφήσει» και που, στο κάτω κάτω, δεν έκανε και κανένα έγκλημα η Μαρίνα Σάττι, δεν το κατανοώ.

Επίσης, λέει ότι την εκτιμά πολύ ως καλλιτέχνιδα. Αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μη θελήσει να εκφράσει τη διαφωνία της με το χασμουρητό και να διαχωρίσει την θέση της και να χαλάσει τη στιγμή της βράβευσης. Κι όλο αυτό για ένα χασμουρητό που είχε πολιτική έννοια απέναντι σε μια γενοκτονία. Δηλαδή αν η Μαρίνα Σάττι είχε πει «κι οι γυναικοκτόνοι ψυχή και συναίσθημα έχουν, μην τους κακολογούμε», τι θα της έκανε η κ. Νέγκα; Θα της κάρφωνε το βραβείο στο δόξα πατρί;

Το να λέει η κ. Νέγκα ότι διαφωνεί με τη Μαρίνα Σάττι σε μια συνθήκη όπου δεν είναι το διακύβευμα το αν συμφωνεί ή διαφωνεί, είναι σαν να βγω να πω εγώ ότι δεν υποκύπτω στο φλερτ της Έμιλι Ρατακόφσκι γιατί δεν μου αρέσει, ενώ με έχουν φωνάξει να μιλήσω για τις Ευρωεκλογές.

Έμιλι σε παρακαλώ, σταμάτα να μου την πέφτεις, δε μπορώ να κάνω σχέση από απόσταση, βρες έναν στην Αμερική, μη με παρενοχλείς άλλο!

Θα το απέδιδα όλο αυτό στη ζέστη και στην κούραση, αλλά επειδή επανέλαβε το ατόπημά της και σήμερα με μια πιο άκυρη εξήγηση από το αρχικά άκυρο σχόλιό της, θα το αποδώσω σε αυτό που είπε ο Μπαρτζώκας. Κάποια ήθελε να γίνει viral!