Ένα νέο beef ξέσπασε σήμερα από το πουθενά στον τηλεοπτικό κόσμο. Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις της Μαρίας Κίτσου σε συνέντευξή της, που δεν άρεσαν και τόσο στον δημοσιογραφικό χώρο. Έτσι, η Ελεονώρα Μελέτη σαν μια αγανακτισμένη «φωνή των δημοσιογράφων», διαφώνησε κι έσπευσε να σχολιάσει τα λεγόμενα της ηθοποιού, υποστηρίζοντας την δουλειά της. Με την στάση της δεν συνειδητοποίησε ότι έμμεσα στήριξε τα όσα είπε η Κίτσου, και η προσπάθειά της να της εναντιωθεί, τελικά γύρισε μπούμερανγκ στην παρουσιάστρια.

Αρχικά να παραθέσουμε τις δηλώσεις της Κίτσου, που θεωρήθηκαν προσβλητικές για την δουλειά του δημοσιογράφου. «Κάθονται στις εκπομπές και στα πάνελ να μιλάνε και να προσπαθούν σαν όρνια, σαν αρπακτικά να βγάλουν το παραμικρό στη δημοσιότητα και να χρησιμοποιήσουν πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν. Όλο αυτό ήταν πάρα πολύ άσχημο, δεν έχει σχέση με τη δουλειά μας αυτό το πράγμα».

Θα μου πείτε τι κακό είπε η ηθοποιός και θίχτηκε τόσο η Ελεονώρα Μελέτη, που την απάντησε θυμωμένη ότι πρέπει να κοιτάει την «δουλειά της». Δηλαδή το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της άποψης, πάνω στο οποίο θεμελιώνεται η δημοσιογραφία, πάει περίπατο όταν δεν μας συμφέρει. Συγκεκριμένα, η Μελέτη είπε:

«Είμαι πραγματικά θυμωμένη με τη Μαρία Κίτσου. Αυτό που περιγράφει ότι τα πάνελ κάθονται σαν όρνια να πουν πράγματα που δεν υπάρχουν, δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας δουλειά. Ο καθένας να μιλάει για τη δουλειά του. Όπως κι εκείνη θεωρεί ότι όλη αυτή η έκθεση που συνοδεύει τη δουλειά της, δεν την αφορά, έτσι κι εγώ. Να της πω όμως, να μην το παίρνει και τόσο προσωπικά, γιατί αυτή τη στιγμή παίζει σε ένα σίριαλ που τρία χρόνια τώρα, σκίζει σε νούμερα τηλεθέασης.

Ήταν και πριν ηθοποιός, αλλά το ευρύ κοινό δεν την γνώριζε, γιατί έπαιζε σε πολύ ποιοτικές παραστάσεις σε μικρά θεατράκια της Αθήνας. Ήταν λογικό να μη συνοδεύεται με τέτοια έκθεση. Δεν πρέπει όμως, να αφορίζουμε έτσι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μην εκθέτεις και μη χαρακτηρίζεις ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους και τους αποκαλείς όρνια. Δεν είμαστε όρνια ρε φίλε».

Μάλιστα, της πρότεινε να σταματήσει να κάνει κάτι τόσο εμπορικό, όπως οι «Άγριες Μέλισσες» και να παραμείνει στο Εθνικό Θέατρο, για να σταματήσει να εκτίθεται τόσο. Λογικό ακούγεται να χάσει την δουλειά της, επειδή δεν θέλει τα μέσα να ασχολούνται με το αν χώρισε ή παντρεύτηκε και την δίαιτα που έκανε. Το κερασάκι στην τούρτα είναι όταν είπε πως οι ηθοποιοί παραπονιούνται για τη δημοσιότητα, αλλά για να προωθήσουν τα έργα τους καλούν τις κάμερες.

Το φάουλ της Μελέτη

Δεν καταλαβαίνουμε την έκρηξη της κυρίας Μελέτη, από την στιγμή που η Κίτσου δεν ονομάτισε κανέναν, ούτε άφησε να εννοηθεί κάτι. Έκανε μια γενίκευση, που μπορεί να είναι εν μέρει μια λάθος τακτική για να παραθέσεις τις απόψεις σου, αλλά δεν έδειξε με το δάχτυλο την ομάδα της Ελεονώρας. Άρα στην προκειμένη περίπτωση, αυτός που το παίρνει προσωπικά είναι η παρουσιάστρια.

Επίσης, το πόσο εκτίθεται ο καθένας είναι ξεκάθαρα δική του επιλογή. Στο χέρι σου είναι να αποκρύψεις κάτι που δεν θες να μαθευτεί. Αν προβάλεις την προσωπική σου ζωή και μιλάς ανοιχτά για αυτή, προφανώς και δίνεις «τροφή» στα πάνελ, που θα αρπάξουν σαν «όρνια». Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι για την τηλεθέαση και τα clicks καταπατάται κάθε ιδιωτικότητα. Ακόμα και ειδεχθή εγκλήματα, έχουν καταλήξει να γίνονται σήριαλ χάρη στα πάνελ των εκπομπών. Το ότι καταδικάζουν και λοιδορούν τον οποιοδήποτε πριν από το κάνει η δικαιοσύνη δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί. Κατά τα άλλα, ενοχλεί όταν όλοι όσοι λιθοβολούνται από τα ΜΜΕ, βγαίνουν και τα αφορίζουν.

Στην τελική από πότε ένας ηθοποιός που βγαίνει σε μια τηλεοπτική σειρά και αναγνωρίζεται επιτέλους η δουλειά του, πρέπει να γίνεται έρμαιο των πάνελ. Η Μαρία Κίτσου έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν την ενδιαφέρει να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας για κάτι άλλο πέρα από τη δουλειά της. Το επάγγελμα του ηθοποιού, του παρουσιαστή και του τραγουδιστή, όντως χρειάζεται την έκθεση.

Από εκεί και πέρα το τι προωθείς, δεν θα έπρεπε να αφορά κανέναν, ούτε οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να ψάχνουν πυρετωδώς για κρυφές πληροφορίες σχετικά με την ζωή ενός δημόσιου προσώπου. Προφανώς όλοι χρειάζονται τα κανάλια για να προωθήσουν τη δουλειά τους, γιατί πρέπει να το χαρακτηρίσουμε σαν κάτι αρνητικό; Μήπως υπάρχει κάποιο συμβόλαιο ή κάποιος άγραφος κανόνας που αναφέρει ότι για να προωθήσουν μια παράσταση πρέπει να του ταΐζεις με σκανδαλοθηρικό περιεχόμενο;

Τέλος, η Κίτσου έχει αρνηθεί να εμφανιστεί σε εκπομπές που την καλούν, μάλλον για τον λόγο που τόλμησε να ξεστομίσει. Και να πεις ότι έλεγε ψέματα. Κάπως έτσι τα πάνελ σαν «αρπακτικά» θα πιάσουν την είδηση με το wannabe beef Μελέτη- Κίτσου και θα την τραβήξουν από τα αυτιά για να δημιουργηθεί ντόρος.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Το ερώτημα του Λιάγκα με αφορμή τη Δανάη Μπάρκα που πρέπει να «έτσουξε» την υποκρισία των social media

Η Λατινοπούλου «κατάφερε» να μετατρέψει ένα επιστημονικά ορθό κοινωνικό σχόλιο σε στοχοποίηση της Μπάρκα

Η Beat το πάει φιρί φιρί να φάει cancel