Στις 4 Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Και γιατί ασχολούμαι 9 μέρες μετά με αυτό; Μα γιατί, ευτυχώς, υπάρχει η οργάνωση «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» που ανέδειξε μια φρικαλεότητα που έλαβε χώρα στον δήμο Νέου Ηρακλείου σε μια γιορτή που υποτίθεται ήταν για να τιμήσει αυτή τη μέρα.

Όπως αναφέρει σε αρκετές αναρτήσεις της η οργάνωση, ο δήμος Νέου Ηρακλείου, προφανώς με γνώση και έγκριση του δημάρχου, έστησε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, όπου υπήρχαν χορηγοί χασάπηδες, υπήρχαν κυνηγοί, δηλαδή δολοφόνοι ζώων, και είχαν καλεσμένο έναν γνωστό γερακάρη (γιατί συνεχίζεται σε αυτή τη χώρα ένα επάγγελμα κακοποίησης ζώων που ο νόμος το ορίζει ως παραβατικό, ας μας το πει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η αστυνομία που έχουν δεχτεί πολλάκις καταγγελίες και δεν έχουν κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ).

Ο εν λόγω γερακάρης έφερε σε γιορτή για τα ζώα, ένα γεράκι, έναν θαλασσαετό και μια κουκουβάγια, όπως ενημερώνει η Νέμεσις, και τα είχε δεμένα και τα εξέθετε στον κόσμο, που πήγαιναν οι αναίσθητοι να τα βγάλουν φωτογραφία, ενώ παράλληλα τα πτηνά ήταν έκθετα στον θόρυβο της μουσικής.

Για να το κάνουμε νιανιά. Σε μια εκδήλωση για τα ζώα, ο δήμος έφερε χασάπηδες που κουβάησαν ψοφίμια ζώων και έναν που έχει αιχμάλωτα ζώα.

Κάποιος εδώ, διαβάζοντας αυτό που γράφω, θα σηκωθεί και θα με βρίσει γιατί αποκαλώ τα κρέατα ως ψοφίμια ζώων και θα νομίζει ότι μιλάω για τις διατροφικές συνήθειες. Όχι. Και αυτό το κομμάτι είναι το μικρότερο κομμάτι της φρικαλεότητας, της ξεφτίλας του ανθρώπινου είδους που κατέθεσε ο δήμος Νέου Ηρακλέιου. Κατανοείτε όμως ότι δεν γίνεται να υπάρξει γιορτή για τα ζώα και να περιφέρονται νεκρά ζώα. Αν δεν ξέρετε πως τα κρέατα που τρώτε είναι νεκρά ζώα ή δεν σας αρέσει να σας το λένε, είναι πρόβλημά σας. Η αλήθεια είναι όμως αυτή.

Το πιο επονείδιστο είναι η παρουσία γερακάρη, ανθρώπου που τιθασεύει την άγρια φύση, που παρεμβαίνει στη φύση και αιχμαλωτίζει ζώα που έχουν γεννηθεί για να πετούν ελεύθερα, στο φυσικό περιβάλλον. Και όχι μόνο τα έχει με λουριά, αλλά τα πηγαίνει και σε εκδηλώσεις με τρομερή φασαρία που έχει αποδειχτεί ότι τα ζώα παθαίνουν παράκρουση και τρόμο σε τέτοιες συνθήκες, διότι το περιβάλλον τους είναι το δάσος που επικρατεί ηρεμία.

Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο δήμος αν νιώθουν όμορφα με αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες ή με τις λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε άτομο που είπε το προφανές στον γερακάρη, ότι χρησιμοποιεί ζώα για διασκέδαση, κάτι που ο ίδιος ο νόμος το απαγορεύει.

Οι δημότες επίσης, πώς νιώθουν; Αυτοί που έβλεπαν τα πτηνά ως εκθέματα, είναι τόσο αναίσθητοι ή ήταν ένα στιγμιαίο λάθος;