Πριν δύο ημέρες μια 75χρονη στον Λαγκαδά πέταξε μια μαγκούρα σε έναν σκύλο που είχε ξαπλώσει σε μια σκιά για να ξαποστάσει. Ήταν προφανές πως το έκανε γιατί τον φοβήθηκε, γιατί οι παλιοί κουβαλάνε κάτι τέτοια κατάλοιπα και παλιά συνέβαινε συχνά να τραμπουκίζουν ζώα. Κι ακόμα συμβαίνει. Είναι σεβαστό πως δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να αγαπούν τα ζώα, να τα φροντίζουν κτλ. Θα πρέπει όμως να γίνεται κι από αυτούς σεβαστό ότι τα ζώα δε μπορούν να απορρίπτονται όταν ο ιδιοκτήτης τους έχει φροντίσει να μην είναι «ενοχλητικά» προς τους άλλους.

Σεβαστό ότι κάποιος δεν θέλει ούτε να τον ακουμπήσει ουρά σκύλου. Απόλυτα. Όταν είσαι όμως ένα ξενοδοχείο, στο έτος 2022, θα πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι τα κατοικίδια δε γίνεται να είναι αιτία να διώξεις δύο ανθρώπους από το να διανυκτερεύσουν στην επιχείρησή σου.

Αφορμή γι΄αυτό είναι ακόμα ένα περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, πιθανότατα από κάποια άλλη περιοχή εκτός Αθηνών, ήρθε στον Πειραιά για να πάρει το πρωί του Σαββάτου το πλοίο για Κρήτη. Έψαχναν οι άνθρωποι ένα ξενοδοχείο να περάσουν τη χθεσινή ημέρα και όπως εξηγούν, δέχτηκαν απόρριψη από 6 ξενοδοχεία λόγω του σκύλου τους.

«Μπήκαμε σε ξενοδοχείο και μας είπαν ότι δεν επιτρέπεται ο σκύλος επειδή το απαγορεύει ο διευθυντής. Άλλοι μας έλεγαν ότι το απαγορεύει ο νόμος. Πήγα συνολικά σε έξι ξενοδοχεία, ενώ δεν μπορούσα να μπω ούτε στο μετρό καθώς κάποιοι μου έλεγαν ότι δεν επιτρέπεται ή επιτρέπεται μόνο αν είναι στο box. Έτσι αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο λιμάνι όλη τη νύχτα για να ταξιδέψουμε απόψε για την Κρήτη», είπε το ζευγάρι στην Ελευθερία Σπυράκη και το Open.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι… Θα περιμένουμε εδώ να περάσουν και οι υπόλοιπες ώρες μέχρι να φύγει το καράβι. Διότι δεν έχουμε άλλο κουράγιο να ψάξουμε να βρούμε ένα δωμάτιο έστω κάπου εδώ κοντά. Και το σκυλί είναι ταλαιπωρημένο και εμείς. Ψάχναμε όλη τη μέρα για ξενοδοχείο με τα πόδια».

Τα παραπάνω, που δεν είναι μεμονωμένα, αλλά έχουν συμβεί σε πολλές περιπτώσεις, θα πρέπει να δώσουν το έναυσμα για να αλλάξει το πλαίσιο και η πολιτική των ξενοδοχείων. Ναι, ξέρουμε ότι υπάρχουν ξενοδοχεία για σκύλους που μπορείς να αφήσεις το κατοικίδιο σου. Αλλά αυτά δεν υπάρχουν σε κάθε νομό Είναι κυρίως στην Αθήνα.

Τι να έκαναν οι άνθρωποι που ήρθαν από άλλο νομό; Να κατέβουν στον Πειραιά και από εκεί να τρέξουν στα βόρεια της Αττικής για να αφήσουν τον σκύλο τους σε ένα ξενοδοχείο σκύλων, με ένα σεβαστό κόστος και χωρίς αξιοπιστία, αφού είδαμε πέρσι στις φωτιές που ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο δε φρόντισε για την ασφάλεια των ζώων που είχε;

Θα πρέπει τα ξενοδοχεία να δημιουργήσουν ένα πρωτόκολλο υποδοχής ανθρώπων με κατοικίδιο είτε έχοντας ειδικά δωμάτια είτε έχοντας ειδικά σημεία για να κοιμούνται τα κατοικίδια. Ίσως έναν περιφραγμένο χώρο στον κήπο τους ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Έστω αυτό. Έστω και με παραπάνω κόστος. Έστω και με αυστηρή σύσταση ώστε το ζώο να είναι πάντοτε υπό απόλυτο έλεγχο και όταν κυκλοφορεί στο ξενοδοχείο να φοράει μάσκα.

Αλλά θα πρέπει να το δει αυτό το ίδιο το κράτος και να αναγκάσει τους ξενοδόχους να βρουν τον τρόπο, γιατί είναι πολλοί τουρίστες, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, που σκεπτόμενοι ότι μπορεί να απορριφθούν, δεν πάνε διακοπές ή έχουν πολύ περιορισμένες επιλογές στα καταλύματα που θα διαμείνουν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Νεμπράσκα: Η Facebook παρέδωσε στις αρχές συνομιλίες 17χρονης με τη μάνα της για έκτρωση – Διώκονται ποινικά και οι δύο τώρα

Langya: Τι δείχνει για την ευκολία μετάδοσης από τα ζώα στους ανθρώπους ο νέος ιός

Financial Times: Η Ε.E θα βάλει τέλος στον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μετά από 12 χρόνια