Η αποθέωση του σώματος χωρίς ψεγάδια και την αιώνιας νιότης είναι επιλεκτική. Ενώ η Madonna, στα 62 της έτη, αντιμετωπίζεται σαν μια τρελή τζατζόγρια που δεν έχει καταλάβει ότι γερνάει, άλλες λαμβάνουν άκρως κολακευτικά σχόλια για το σώμα τους που διατηρείται σε άψογη φυσική κατάσταση.

Έτσι, λοιπόν, κάποιες εκλεκτές stars τόσο της εγχώριας showbiz, όσο και αυτής του εξωτερικού, λαμβάνουν τους καρπούς της φιλοφρόνησης, την στιγμή που άλλες βομβαρδίζονται από hate comments για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η Madonna, που ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει με την εμφάνισή της και την προσωπική της ζωής, έχει σχολιαστεί περισσότερο από κάθε άλλη superstar της ηλικίας της, ακόμα και όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της. Από τις ακραίες πόζες της μέχρι και το γεγονός ότι βγαίνει με έναν άνδρα πολύ μικρότερο της, γίνεται αντικείμενο χλευασμού. Όλο και από κάπου πιάνονται, άλλωστε, οι haters του διαδικτύου.

Από την μια βλέπουμε super models, όπως η Heidi Klum, η οποία είναι παντρεμένη με τον κατά 17 χρόνια μικρότερό της, Tom Kaulitz, να αποθεώνεται στις ημίγυμνες φωτογραφίες που ανεβάζει. Το ίδιο και η Adriana Lima, και η Demi Moore και άλλες πολλές. Πόσοι είναι αυτοί που τις θαυμάζουν για το σώμα που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν, το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από αυτό που είχαν πριν 20 χρόνια.

Την ίδια ώρα, σχόλια σε posts της Madonna, δίνουν την εντύπωση ότι κανείς δεν θέλει να βλέπει μια γυναίκα στα 60 της να νιώθει πιο ωραία και άνετη από ποτέ. Μία πρόσφατη φωτογράφιση από στιγμές barbeque με φίλους και οικογένεια, στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των «θαυμαστών» της, οι οποίοι σχολίασαν πως δεν μπορεί να ποζάρει πια σαν 20αρα.

«Κάποιος να της πεις ότι δεν είναι 20 πια», ήταν το σχόλιο ενός χρήστη, με άλλους να συμπληρώνουν ότι «η Madonna πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα με την ηλικία της και να καταλάβει ότι δεν είναι τόσο νέα». Πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος στα 60 του; Μήπως πρέπει να κλειστεί στο σπίτι και να πλέκει με το βελονάκι, αφήνοντας την νεολαία μόνο να το ζει; Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τα στερεοτυπικά κουτάκια του καθωσπρεπισμού δεν έχουν εκλείψει, και πρέπει να τηρούνται από όλους…ακόμα και όταν μιλάμε για μια πρωτοπόρο στο είδος της, το μεγαλύτερο pop icon της περασμένης δεκαετίας.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι κόρες της φαίνεται να έχουν βαρεθεί την τρέλα που κουβαλάει η μητέρα τους…γιατί να μην ξεχνάμε ότι στο Internet όλοι τα ξέρουν όλα. Έχουμε γίνει εν δυνάμει ψυχολόγοι, λοιμωξιολόγοι και όλα τα σχετικά. Αποκορύφωμα των σεξιστικών σχόλιων που λαμβάνει, είναι το «κλείνε τα πόδια σου όταν κάνετε barbeque με την οικογένεια σου και τις κόρες σου» κάτω από μια φωτογραφία που την βλέπουμε ξαπλωμένη σε ένα φουσκωτό φλαμίνγκο, το οποίο έγινε σαφώς από ένα προφίλ «φάντασμα». Από την άλλη η γυμνή φωτογράφιση της Klum -επίσης μητέρα τεσσάρων παιδιών- στο Instagram αποθεώθηκε.

Τα άρθρα που αποθεώνουν το σώμα της Madonna, η οποία επίσης σκοτώνεται στην γυμναστική για να το διατηρήσει, είναι πολύ λιγότερα από αυτά της JLo ή οποιασδήποτε άλλης, που έχει στις πλάτες της τουλάχιστον 20 χρόνια καριέρας. Σε αντίθεση τα περισσότερα που μπορεί να βρει κανείς στο Internet είναι οι πλαστικές που έχει κάνει στο πρόσωπό της για να διατηρείται.

Προφανώς, δεν είναι η μόνη που δέχεται διαδικτυακό bullying, αλλά αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα της επιλεκτικής κολακείας. Υπάρχουν πολλές -και πολλοί- που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τους haters τους, τους έχουν αποδεχτεί και συνεχίζουν να τους δίνουν τροφή, προβάλλοντας τον καλύτερο τους εαυτό στα social media. Γιατί αυτό είναι που πονάει τελικά ή απλά οι σταρς έχουν ημερομηνία λήξης, που όταν παρέλθει, χρησιμεύουν μόνο για να καλύπτουν τα κόμπλεξ ενός κοινού, που ψάχνει την παραμικρή αφορμή για να εκραγεί.