Στο «στόχαστρο» του διαδικτύου βρέθηκε ξανά η Ιωάννα Τούνη. Αυτή την φορά επειδή έφυγε από τη ζωή η μητέρα της. Θα μου πείτε τι πιο απλό από το να δείξει κανείς κατανόηση σε έναν άνθρωπο που έχει χάσει ένα τόσο κοντινό του άτομο. Αλλά, αν είσαι influencer, πόσο μάλλον η Τούνη, που είναι η αγαπημένη των haters στα social, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η παραμικρή αφορμή είναι αρκετή για να ανοίξουν νέο μέτωπο μαζί της.

Η ίδια, έβγαλε ένα βίντεο, στο οποίο απολογείται και ξεσπάει σε κλάματα. Από όσο αναφέρει το δημοσίευσε για να δώσει εξηγήσεις στους ακολούθους της, που τους παραμέλησε για λίγο, λόγω ευνόητων λόγων. Αν δεν πάρει ο follower, το τσάμπα iPhone την στιγμή που του το είχαν τάξει, πώς θα ζήσει; (Αυτός btw θα είναι ο ίδιος που την έβριζε για το σχόλιό της για τους Παξούς).

Αντί, λοιπόν, κάποιοι να δείξουν λίγο σεβασμό στην κατάσταση, μιας και η είδηση είχε κυκλοφορήσει στα sites από την πρώτη στιγμή, κάποιοι επέλεξαν να περάσουν στην αντεπίθεση. Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Το ίδιο συνέβη με το ροζ βίντεο, όταν βρέθηκε να εξηγεί στο κοινό της γιατί και πώς τραβήχτηκε το βίντεο. Και πάλι δεν την πίστεψαν. Το victim blaming συνεχίζεται.

Αυτήν την φορά μιλάμε για έναν θάνατο, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Οπότε οι haters πρέπει να ψάξουν εναλλακτικές λύσεις. Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε στο Instagram, έχουν να κάνουμε με την «έξοδο» τις ημέρες του Πάσχα, αφού είχε «χάσει» δηλαδή τη μητέρα της. Η Ιωάννα Τούνη απαντά ότι πήγε στην Ναύπακτο με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, στον επιτάφιο. Γιατί, όμως, πρέπει να φτάσει στο σημείο να δώσει εξηγήσεις για το τί κάνει στην προσωπική της ζωή; Κανείς δεν είναι αναγκασμένος.

Καταλαβαίνουμε ότι όταν είσαι influencer είναι μέρος της δουλειάς σου να έρχεσαι κοντά με το κοινό σου ή ακόμα και να πρέπει να δώσεις εξηγήσεις για πράγματα, που αφορούν όμως την δουλειά. Αλλά το βίντεο που ανέβασε έγινε περισσότερο με αφορμή τα αρνητικά σχόλια, που σε χτυπάνε διπλά σε μια τέτοια ευάλωτη κατάσταση.

Τα social media σου δημιουργούν αυτό το αίσθημα της «ενοχής», ότι δηλαδή αν δεν κάνεις αυτά που σου επιβάλλουν σε συγκεκριμένες περιστάσεις, έχεις αμαρτάνει. Δεν ήταν λίγοι που αμφισβήτησαν τον πόνο που νιώθει για τον χαμό της μητέρας της. Κι αυτό γιατί βγήκε έξω με τον σύντροφό της. Ακόμα και για ποτά να είχαν πάει, όπως αναφέρει κι η ίδια, δεν είναι δουλειά κανενός να το κρίνει.

Ο καθένας ξέρει πώς νιώθει μέσα του, αν θρηνεί ή δεν θρηνεί. Ούτε είσαι αναγκασμένος να ανεβάσεις post για να «πείσεις» τους διαδικτυακούς φίλους σου ότι βρίσκεσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ούτε χρειάζεται να κλειστείς στο σπίτι για να ικανοποιήσεις τους ακόλουθούς σου – οι οποίοι παράλληλα ζητούν τα δώρα τους ανελλιπώς -. Πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να της ζητούν να απέχει από το Instagram για να θρηνήσει αλλά από την άλλη να τους κακοφαίνεται που αργεί το giveaway;

Δεν θα έπρεπε να τίθεται το ερώτημα καν για το αν θρηνεί η Ιωάννα Τούνη

Σίγουρα τα social media έχουν επηρεάσει κι αυτό το ευαίσθητο κομμάτι, που έχει να κάνει με την απώλεια, η οποία παύει να είναι κάτι το ιδιωτικό. Από την στιγμή που κοινοποιείται γίνεται ένα θέμα προς δημόσια συζήτηση, πάνω στο οποίο τοποθετείται η Σάρα και η Μάρα. Λες και έχουν μπει στο σπίτι σου και γνωρίζουν τι συμβαίνει. Πάνω από όλα διαισθάνονται τα συναισθήματά σου μέσα από ραδιοκύματα -και καλά-.

Ακόμα, κι αν κάποιος δεν θέλει στην τελική να θρηνήσει, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, ίσως να νιώσει την ανάγκη να δημοσιεύσει κάτι, ώστε να μην φανεί αναίσθητος στα άτομα που τον ακολουθούν. Η Ιωάννα Τούνη, παρόλα αυτά, έχει εκφράσει καιρό την αγάπη που νιώθει για την μητέρα της και το πόσο της στάθηκε. Δεν θα έπρεπε να τίθεται ερώτημα για το αν πονάει μετά τον χαμό της.

Ο τρόπος που επιλέγει ο καθένας να θρηνήσει είναι προσωπική υπόθεση, αφού δεν έχουμε όλοι τους δικούς του μηχανισμούς άμυνας. Επίσης, το αν θα φορέσεις μαύρα ρούχα, είναι ακόμα μια επιλογή, κι όχι έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του νεκρού. Τα σχόλια αυτά τα κάνουν όσοι πιστεύουν ότι η Ελεονώρα Ζουγανέλη δεν σεβάστηκε την εκκλησία όταν έψαλε το Χριστός Ανέστη με παντελόνι.

Νομίζω η απάναηση της Ιωάννας Τούνη αποστομώνει όλους εκείνους που συνεχίζουν να «ξερνούν μίσος». Στην τελική η ζωή συνεχίζεται, κι αυτό είναι που ζητούν από εμάς όσοι «φεύγουν» από τον κόσμο μας. Το να ασχολείσαι με τόσο «μικρούς» ανθρώπους που βρίσκουν δύναμη πίσω από μια οθόνη, είναι απλά ανούσιο.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

4 λόγοι που η δίκη Johnny Depp-Amber Heard μπορεί να αποτελέσει ορόσημο μιας σημαντικής αλλαγής

Κόνι Μεταξά στο νέο τεύχος του Nitro: «Μπορεί να έκανα πλαστική στο στήθος μου, αλλά δε με αφορά να είμαι όμορφη»

Survivor: Μας άξιζε να δούμε τα μαλακά μόρια του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ