Είναι πολλά αυτά που με προβληματίζουν καθημερινά στο δρόμο, στα social media, στη ζωή γενικότερα. Κυρίως γιατί αντιλαμβάνομαι σε κάθε ευκαιρία το πόσο λίγο σκέφτονται πλέον οι άνθρωποι. Πόσο κοντόφθαλμη μπορεί να είναι μια σκέψη τους. Κάτι για το οποίο δεν έχω δώσει ακόμα εξήγηση. Αν δεν έχουν την ικανότητα, δηλαδή, ή αν βαριούνται να δουν λίγο παραπέρα.

Αφορμή για αυτόν τον πρόλογο -και γι’αυτό το κείμενο- στάθηκε ένα insta story, από τα πολλά που έχω δει, με ανάρτηση από τον λογαριασμό «Kanye’s diary». Ένα προφίλ που τα γράφει πολύ ωραία ομολογουμένως, αλλά και ένα προφίλ που ανήκει στον Kanye West. Προφανώς δεν το χειρίζεται ο ίδιος, εκτός αν έχει τόσο ελεύθερο χρόνο να σκεφτεί λόγια αγάπης και motivational quotes για τη ζωή και τα εκφράζει στο Instagram.

Δεν το νομίζω, αν με ρωτάτε. Παρόλα αυτά, πώς ο άνθρωπος αυτός που έχει αποδείξει πολλάκις το πόσο προβληματικός είναι στις σχέσεις του, αλλά και στον τρόπο σκέψης του, δίνει συμβουλές, είναι από τα ανέκδοτα που τα λες και δεν γελάει κανείς.

Το περίεργο είναι άλλο και είναι και η διαπίστωση του πόσο λίγο σκέφτονται οι άνθρωποι που προανέφερα. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται αρκετοί χρήστες από το ελληνικό Instagram να ανεβάζουν στο προφίλ τους από αυτόν τον λογαριασμό, όταν ο ράπερ πολλάκις έχει επιδοθεί σε ακραίες και εχθρικές δηλώσεις. Όπως η τελευταία, που αναφερόταν στη δολοφονία του George Floyd, τον Μάιο του 2020, από αστυνομικό.

Διαβάστε ακόμη: Από τον Trump στον Musk και στον Kanye West: Οι «συντηρητικοί» αγοράζουν ή φτιάχνουν τα δικά τους social media

Ο Kanye δήλωσε πως πέθανε από χρήση ναρκωτικών (φαιντανύλης) και όχι από αστυνομική βία, τονίζοντας μάλιστα ότι το γόνατο του αστυνομικού δεν ακουμπούσε καν στον λαιμό του. Δεν θα σχολιάσω τη δήλωση αυτή, αλλά θα πω αυτό που σκέφτεται η πλειοψηφία, ότι ο ράπερ είναι πολύ κοντά στο να αγγίξει πάτο.

Το γεγονός ότι ο Kanye εκφράζει ελεύθερα τη σκέψη του, με τα συνεχή αντισημιτικά του σχόλια να απομακρύνουν από δίπλα του ακόμα και τους πιο βαρεμένους υποστηρικτές του, δείχνει πόσα θέματα ψυχικής υγείας αντιμετωπίζει και πόσο μεγαλύτερο ego έχει ακόμα και από αυτό του Trump. Επομένως όσο κι αν ταυτίζεται ο κόσμος με όσα ανεβαίνουν στο Kanye’s Diary, το background δεν γίνεται να θεωρείται αμελητέο.

Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι λογαριασμοί στο Instagram για να στραφεί κανείς, πολύ καλύτερα μάλιστα από το Kanye’s Diary. Στρέψτε την προσοχή σας εκεί και ταυτιστείτε ελεύθερα. 

Διαβάστε ακόμη: Antrasstigmh: Το τραγελαφικό instagram προφίλ που «συλλέγει» τα πιο κουλά μηνύματα από τύπους