Έχουμε ακούσε για dress code σε κλαμπ, σε κυριλέ εστιατόριο, σε κουτούκι, αλλά για dress code ανάλογα την είδηση που μεταφέρει μια παρουσιάστρια στην τηλεόραση, δεν έχουμε ακούσει. Η Κατερίνα Καινούργιου βρέθηκε στο στόχαστρο των τηλεθεατών και κυρίως τηλεθεατριών που την εγκαλούσαν γιατί επέλεξε να βγει στη χθεσινή εκπομπή της στον ALPHA φορώντας ένα ρούχο με βαθύ ντεκολτέ και με αυτό αφιέρωσε την εκπομπή της στις εξελίξεις με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η παρουσιάστρια απάντησε το βράδυ της Πέμπτης με μια ανάρτηση σε όλα αυτά τα σχόλια και έκανε λόγο για σεξισμό και για αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν μόνο οι γυναίκες.

«Σε μια κοινωνία που παραπαίει και μπροστά σε μια απίστευτη κτηνωδία κάποιες δεν σχολίασαν την επαγγελματική μου δεινότητα, τον τρόπο που προσέγγισα το θέμα. Την ευαισθησία μου και τη διακριτικότητά μου αλλά το ντεκολτέ μου.

Όλοι μας είμαστε ανασφαλείς και ίσως λίγο περισσότερο εμείς οι γυναίκες και όσες ταυτίζονται με το συγκεκριμένο φύλο γιατί έτσι μας έχουν μάθει να είμαστε. Το να προκαλείς έναν τέτοιο σεξισμό είναι το ίδιο με το να ανοίγεις πληγές στον εαυτό σου. Κορίτσια, μην ευτελίζουμε ακόμα περισσότερο μια στιγμή που απαιτεί σεβασμό, ευαισθησία και ψυχραιμία για να μπορέσει επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Γυναίκα δεν είμαι, επομένως δε μπορώ να ξέρω αν σε αυτή την αντιμετώπιση εμπεριέχεται σεξισμός. Ούτε πιστεύω τόσο πολύ πως δε θα συνέβαινε κάτι αντίστοιχο αν ένας οποιοσδήποτε παρουσιαστής έβγαινε με μπλουζάκι με λαιμόκοψη και έδειχνε το δασύτριχο ή το ξυρισμένο του στήθος.

Είναι όμως βέβαιο πως η Κατερίνα Καινούργιου έπεσε θύμα ενός πουριτανισμού και μιας εμμονής που έχουμε με τους τύπους, γιατί αυτό είναι το μόνο πάνω στο οποίο μπορούμε να πατήσουμε όταν έχουμε την ανάγκη να κατηγορήσουμε κάποιον, να του επιτεθούμε και να του φορέσουμε μια εικόνα που βολεύει το δικό μας αφήγημα γι΄αυτό το άτομο.

Αν η Καινούργιου ήταν μια άλλη παρουσιάστρια, που δεν τρώει συχνά hate στα social media της και που δεν της έχουν φορτώσει διάφορες ταμπέλες, τότε ελάχιστοι θα ασχολούνταν με το τι ρούχα φοράει.

Το ντεκολτέ της κάθε Καινούργιου δεν είναι δήλωση ανηθικότητας ή ασέβειας

Είναι πάνω κάτω ίδια περίπτωση με αυτή που είδαμε στα social media με την Ελεονώρα Μελέτη πριν λίγες ημέρες. Κάποιοι θέλουν να βρουν αφορμές να επιτεθούν σε κάποιους, επειδή τους θεωρούν ενδεχομένως εύκολους στόχους ή επειδή μπορεί να τους ενοχλεί η παρουσία τους και θα πιαστούν από το παραμικρό.

Γιατί ήσσονος σημασίας είναι το τι ρούχα φορούσε η Καινούργιου και το τι ρούχα φοράει η κάθε Καινούργιου όταν μεταφέρει την οποιαδήποτε είδηση, εκτός κι αν μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως οι πυρκαγιές ή κάποια καταστροφή που προκάλεσε την απώλεια πολλών ζωών. Που κι εκεί ακόμα, πάλι για τυπικότητες πρόκειται και για πράγματα ανούσια, αφού η ουσία πάντοτε είναι ο άνθρωπος, ο χαρακτήρας του, ο τρόπος που διαχειρίζεται κάποια πράγματα.

Δε σου αρέσει η Καινούργιου και το ήθος της; Πολύ απλά, αλλάζεις κανάλι. Αλλά θα το κάνεις για το πώς αντιμετωπίζει κάποια θέματα και αν έρχεται κόντρα στη δική σου ηθική και φιλοσοφία. Τα ρούχα και το αν είχε βαθύ ντεκολτέ ή όχι, δε θα έπρεπε να είναι αντικείμενο της κρίσης σου.

Αλλά είπαμε…Αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, οτιδήποτε κι αν σου κάνουν, οφείλεις να το υποστείς, να το φας το χαστούκι στα μούτρα, γιατί εσύ βγάζεις πολλά λεφτά, εσύ δεν περνάς δύσκολα, εσύ έχεις λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής σου, εσύ δε σοκάρεσαι και δεν πονάς όταν καλείσαι να κάνεις μια εκπομπή για μια μάνα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τόσο βάναυσα τουλάχιστον το ένα από τα τρία παιδιά της. Εσένα σου απαγορεύονται όλα αυτά επειδή έχεις 600-700 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram.

Στην τελική, αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι αυτοί οι δικαστές, είναι να πετάξουν σαν νερόμπομπα στα μούτρα του άλλου τη δική τους ηθική ανωτερότητα. Αυτή που νομίζουν ότι έχουν, γιατί στην ουσία καμία τέτοια ανωτερότητα δεν έχουν. Απλώς αρνούνται να κοιτάξουν μέσα στο σπίτι τους. Τους νοιάζει να κοιτάξουν το σπίτι του άλλου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τανιμανίδης και Μπόμπα τόλμησαν να πάνε ταξίδι και άρχισε η ακατάσχετη «ηθικολογία»

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκαν μαζί στο δικαστήριο

Πάτρα: Αποκλείστηκαν τα παθολογικά αίτια και για τα δύο πρώτα παιδιά – Φύλλο και φτερό το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου