Ζούμε σε μια εποχή με σηκωμένη τη σημαία της δημοκρατίας, όπου ο καθένας έχει (και πρέπει να έχει) το δικαίωμα του λόγου και της άποψης. Ζούμε όμως και σε μια εποχή που οι influencers του ταπεινού αυτού πλανήτη, έχουν φωνή για να πουν την κάθε ηλιθιότητα που τους έρχεται στο μυαλό. Δεν σε αφήνουν απλά με το στόμα ανοιχτό, σου συμπυκνώνουν ένα-ένα τα εγκεφαλικά κύτταρα, που αρχίζουν να μην είναι και πολλά. Η τελευταία (ηλιθιότητα) ανήκει δικαιωματικά στην Kim Kardashian, η οποία είπε μεταξύ άλλων, δήλωσε πως, ναι, είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να παραμείνει νέα.

Κι όταν λέει τα πάντα, εννοεί ακόμα και να φάει τα σκ@@τα της, σε περίπτωση που κάποιος ειδήμων της πει πως αυτά μπορούν να γίνουν το ελιξίριο της νιότης. «Αν μου έλεγες ότι κυριολεκτικά έπρεπε να τρώω σκ@@ά κάθε μέρα και θα έδειχνα νεότερη, ίσως το έκανα», είπε χαρακτηριστικά στους New York Times.

Το γεγονός ότι η Kim αυτή τη στιγμή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές γυναίκες, έχοντας μάλιστα στο Instagram 314 εκατομμύρια followers, κάνει αν μη τι άλλο τέτοια δήλωση, αισχρή. Ειδικά όταν επιπλέει σε αυτά τα ταραχώδη νερά της ζωής το age-shaming, για το οποίο πολλές γυναίκες παλεύουν να «σκουπίσουν» από τους ώμους τους, που το κουβαλούν σε καθημερινή βάση. Είναι σαν να λες πως η ζωή έχει αξία μόνο αν είσαι νέα. Αν δεν είσαι, τότε έχεις πάει για απόσυρση και δεν το ξέρεις.

Έχουμε δει παραδείγματα ανθρώπων να αντιγράφουν την κάθε βλακεία που σκέφτεται το icon τους. Να βάζουν τον εαυτό τους σε εξαντλητικές δίαιτες, σαν αυτές που κάνουν μοντέλα/influencers/καλλιτέχνες, για να αποκτήσουν ένα κορμί που στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην είναι υγιές. Φτάνει μέχρι και τα όρια της εμμονής αυτή η κουλτούρα της ομορφιάς. Και όταν η Kim και η κάθε Kim περνάει από μία δήλωση στην πράξη, τότε φυσικά και μιλάμε για την απόλυτη κατρακύλα αυτού του κόσμου.

Δε λέω πως θα το κάνει. Λέω πως ακόμα και η υπόνοια της υπόθεσης είναι ακραία. Κρύβει κατάλοιπα που θέλουμε να σβηστούν από τον χάρτη.

«Η κουλτούρα ομορφιάς σχετίζεται με το άγχος, την κατάθλιψη, τη δυσμορφία και τις εμμονικές σκέψεις που προκαλούν αυτοτραυματισμό και διάφορες πολλές ψυχικές διαταραχές/ασθένειες. Η κουλτούρα ομορφιάς μας διαλύει κυριολεκτικά τον εγκέφαλο και η Kim είναι ηγέτιδα σε αυτό», έγραψε πολύ σωστά η Jessico DeFinoν, δημοσιογράφος των New York Times.

https://twitter.com/jessicadefino_/status/1532054962976456707

Η οποία Kim, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, έκανε και το άλλο. Εβάλε τον εαυτό της να κάνει εξαντλητική δίαιτα για να χωρέσει στο φόρεμα της Marilyn Monroe, το οποίο της ήταν θεόστενο. Δικαιώμά της το τι θα φορέσει, δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα της, δεν είναι δικαίωμά της όμως να μιλάει με μια φυσικότητα για τέτοια θέματα. Μέσα σε όλα, έβαψε και τα μαλλιά πλατινέ για να ταιριάζει ακόμα περισσότερο. Γενικά όλα λάθος.

Ελπίζω να μην αργήσει αυτή η μέρα που θα αποδομήσουμε όλα αυτά τα πρότυπα. Τόσα συμβαίνουν στον πλανήτη και έχουν να συμβούν, τουλάχιστον να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ανείπωτη βλακεία. Και τώρα που είπα βλακεία (το ξέρω δεν μιλάω κόσμια), να αναφέρω και το παράδειγμα της Kourtney Kardashian που καταπίνει το σπέρμα του Travis για να μείνει έγκυος. Η μία σκ@@τά, ή άλλη σπέρμα. Καλά πάμε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η στήριξη στον Johnny Depp δε σημαίνει πατριαρχία και αντιφεμινισμός

Trannos: Στα videoclip μαγκιά, στη σύλληψη «δεν ξέρω τίποτα κύριε αστυνόμε μου»

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ξεκίνησε να πει κάτι σωστό αλλά κατέληξε να πει κάτι επικίνδυνο