Είναι καλοκαίρι 2021. Στο Euro 2021, ο Δανός ποδοσφαιριστής Κριστιάν Έρικσεν χάνει τις αισθήσεις του, σωριάζεται στο γήπεδο και οι συμπαίκτες του συγκεντρώνονται γύρω του για να μην επιτρέψουν στους φωτογράφους να απαθανατίσουν τον αναίσθητο συμπαίκτη τους. Είναι 25.9.24 και η Μαρινέλλα τραγουδάει στο Ηρώδειο, σε μια μεγάλη συναυλία για την μουσική της διαδρομή. Κάποια στιγμή αισθάνεται αδιαθεσία, χάνει τις αισθήσεις της και λιποθυμάει. Κάποιοι μένουν με ανοιχτό στόμα και ανησυχούν.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί οι αδιάντροποι που το πρώτο που σκέφτονται είναι να συνεχίσουν να τραβάνε σε βίντεο την πτώση της και αυτό το βίντεο να το στείλουν σε δημοσιογράφους, ώστε αυτό το βίντεο να γίνει παντού πρώτο θέμα. Διόλου τυχαίες αυτές οι δύο λέξεις διότι είναι συνώνυμες με την κατρακύλα της ηθικής στα μίντια και με την έλλειψη σεβασμού προς την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Πρώτο θέμα να γίνουν όλα, να πάρουμε τα κλικ. Αυτό μετράει. Το ανελέητο κυνήγι των αριθμών. Και κάποια στιγμή γίνονται όλα μηχανικά, χάνεται το κριτήριο ταξινόμησης της είδησης και βλέπεις αυτό το ιερό τέρας της ελληνικής μουσικής, του ελληνικού πολιτισμού, να δέχεται αυτό το σκύλεμα της αξιοπρέπειάς της.

Δεν αρκούσε η είδηση της πτώσης που είχε η Μαρινέλλα. Δεν αρκεί η περιγραφή, δεν αρκεί η πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας της, για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Πρέπει τα σαρκοφάγα μίντια να δώσουν στο αδηφάγο κοινό θέαμα, αίμα, πτώση. Σεξπηρικοί βρυκόλακες όσοι εργάζονται στα μίντια. Δεν αναφέρομαι στους βρυκόλακες του Ίψεν. Αλλά στους Ρόζενκραντς και Γκίλντενστερν της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Η Μαρινέλλα σε σωματική πτώση, τα μίντια σε ηθική κατάπτωση

Έπρεπε να υπάρχει και βίντεο. Έπρεπε να γίνει κεντρικό θέμα παντού. Κάποιοι έσπευσαν να βάλουν και το logo της ιστοσελίδας τους. Μη τυχόν και δεν γνωρίζουμε ποιος είναι θιασώτης της ξεφτίλας…

Η Μαρινέλλα θα παραμείνει ένα σύμβολο και μετά από αυτή την πτώση και δεν θα χαθεί η αξιοπρέπειά της παρά την προσπάθειά σας. Εσείς όμως, θα είστε χειρότεροι άνθρωποι μετά από σήμερα. Θα τελειώσετε τη βάρδιά σας και θα γυρίσετε σπίτια σας χωρίς καμία ενόχληση για αυτό που κάνατε. «Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τη Μαρινέλλα κι εμείς απλά του δώσαμε αυτό που ζητάει». Έτσι θα πείτε στους εαυτούς σας και θα συνεχίσετε. Και θα κάνετε το ίδιο στην επόμενη Μαρινέλλα.

Μόνο μια ερώτηση έχω προς όλους σας: αλήθεια ρε παιδιά, τα βράδια πώς κοιμάστε; Πώς νιώθετε που ξέρετε βαθιά μέσα σας ότι γίνατε δεσμώτες των analytics, πιόνια των views και παρατήσατε έτσι εύκολα την ανθρωπιά σας;

Μην ξεχάσετε να κάνετε και post σε Instagram και Facebook πουλώντας την αποκλειστικότητα του βίντεο. Μην ξεχάσετε να κάνετε και χορηγούμενη δημοσίευση τη Μαρινέλλα που πέφτει. Μην σταματήσετε. Φτάστε ως το τέρμα την κατάπτωσή σας.

Κι αν για τη Μαρινέλλα δεν υπάρχει ούτε ίχνος σεβασμού, φανταστείτε τι ξέσκισμα θα δεχόταν ένας λιγότερο εμβληματικός άνθρωπος. Αν δηλαδή η Μαρινέλλα, ω μη γένοιτο, άφηνε την τελευταία της πνοή χθες, θα θέλατε να έχετε καταπατήσει τον θάνατο της;

Δείτε την ταινία Nightcrawler, θα βρείτε στον Τζέικ Γκίλενχαλ τον εαυτό σας!