Το φετινό My Style Rocks είναι σαν ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που ζεστό σου αρέσει, αλλά κρύο καθόλου. Είναι τόσο κρύο το ριάλιτι μόδας, που αυτό επεξηγείται και στα νούμερα τηλεθέασης που αποτυπώνουν πλήρως το πόσο αδιάφορο πρόγραμμα είναι. Είναι ένας Τιτανικός που βυθίζεται σταθερά και τίποτα δεν μπορεί να το ανατρέψει αυτό.

Ο ΣΚΑΪ έπαιξε τα δυνατά του χαρτιά για την κριτική επιτροπή (Παπαγεωργίου και Σκουλός), αλλά το My Style Rocks παρέμενε μια κουκίδα στον μιντιακό χάρτη. Θα μπορούσε να είναι ένα guilty pleasure και ενδεχομένως αν αυτή ήταν η πρώτη του σεζόν να είχε καλύτερη πορεία, και όχι αντ’αυτού μία νωθρή, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο τηλεθεατής το έχει βαρεθεί. Το έχει αφήσει πίσω του αυτό το ριάλιτι. 

Είναι όμως και η συνταγή πολύ κακή. Όχι σαν αυτές της Μπαρμπαρίγου που βγαίνουν και νιώθεις ένας εκκολαπτόμενος σεφ. Οι συμμετέχουσες μπαίνουν διαβασμένες και επιδιώκουν -ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος- να βγάλουν τα μαχαίρια από τα θηκάρια και να ξεκινήσουν τις μάχες. Κλαίνε για ένα «2» ή για ένα «1» και χρησιμοποιούν μπλαζέ ύφος στις αρνητικές κριτικές, προκειμένου να φτάσουν σε μια λογομαχία. Το να τσακώνεσαι για τη μόδα, είναι από μόνο του λάθος και προβληματικό. Η μόδα δεν έχει στεγανά, μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις και όπως το θέλεις. Αυτό δεν προσπαθούμε, άλλωστε, να αφήσουμε πίσω μας; 

Εκεί που καταφέραμε να πετύχουμε το color blocking χωρίς να το αισθανόμαστε αμήχανα φορεμένο πάνω μας, ξεφεύγοντας επιτέλους με μαεστρία από τους basic συνδυασμούς, εκεί έρχεται ένα ριάλιτι να εξηγήσει πως πρέπει να έχεις dress code για να πας για καφέ με τις φίλες σου, για να πας σε ένα πάρτι, για να βγεις ραντεβού, για να ταξιδέψεις και ούτως καθεξής.

Ακόμα και οι διαγωνιζόμενες, πάντως, έδειχναν αρκετές φορές πως κάνουν αγγαρεία. Σαν να τις έβαλαν εκεί με το ζόρι. Και όλες ήταν καρμπόν. Με τα φουσκωμένα χείλη σε πρώτο πλάνο. Κι αυτό ακόμα το έχει βαρεθεί ο τηλεθεατής. Έχει χορτάσει και έχει φουσκώσει (διπλής).

Ίσως την πρώτη φορά που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό να είχε αυτό το fun της υποκουλτούρας, αυτό το καλτ που μας αρέσει να σχολιάζουμε, αλλά κάποια στιγμή κι αυτό είναι σαν το μικρόβιο που το διώχνει ο οργανισμός από μόνο του. Κάπως έτσι το απομακρύνει και ο ίδιος ο ΣΚΑΪ, αφού το κανάλι το κόβει πριν την ώρα του, αλλά ταυτόχρονα το βάζει και στο ψυγείο αφού δεν επρόκειτο να βρίσκεται στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν. 

Well…