Το αυστριαλανό Saga του Novak Djokovic συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ωστόσο όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δεν τιμούν το νούμερο ένα τενίστα. Ένας φανατικός αντιεμβολιαστής όπως αποδείχθη, αλλά ταυτόχρονα, επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη κρίση. Μη ξεχνάμε πως ο Σέρβος έχει πιστούς θαυμαστές να τον ακολουθούν, που είναι πολύ πρόθυμοι να τον κάνουν πρότυπο.

Στις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεσή του, της οποίας ο επίλογος ακόμα δεν έχει γραφτεί, ο Nole παρουσιάζεται με τρόπο που δείχνει πως προκειμένου να συμμετάσχει στο αυστραλιανό Open, ήταν πρόθυμος να πει ψέμματα σε βασικά πράγματα.

Όπως στο γεγονός ότι δήλωσε ψευδώς πως δεν είχε ταξιδέψει για 14 ημέρες πριν την Αυστραλία, ενώ είχε βρεθεί στην Ισπανία. Στην εποχή των social media, όπου ανά πάσα ώρα και στιγμή ο καθένας μπορεί να ψάξει, ειδικά όταν υπάρχουν σχετικές αναρτήσεις, δεν το κάνεις αυτό το λάθος. Ένα λάθος που αμαυρώνει τα όσα έχεις χτίσει. Αλλά ήταν το μοναδικό; Όχι.

Το πιο εγκληματικό λάθος (ναι, εγκληματικό) του Djokovic έγινε στις 16 Δεκεμβρίου. Ήταν τότε που ο ίδιος βρισκόταν στην αναμονή για απάντηση του PCR τεστ του, αλλά παρ΄όλα αυτά, πριν σιγουρευτεί για το αποτέλεσμα, βρέθηκε σε εκδήλωση με παιδιά. Προτίμησε, δηλαδή, να τον κατηγορήσουν όλοι τώρα, παρά να πει την αλήθεια τότε. Γιατί; Γιατί ο Novak ήταν αρνητής μέχρι τα μπούνια.

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του για τον κορωνοϊό, ήταν πως «δεν υπάρχει». Είχε φτάσει στο σημείο να συνδιοργανώσει το Adria Tour, μια σειρά από αθλητικά events και πάρτι στη Σερβία, την Κροατία και σε άλλες βαλκανικές χώρες, με τους συμμετέχοντες να αγνοούν επιδεικτικά τα μέτρα προστασίας. Για να κολλήσουν κορωνοϊό, και να αποδείξουν ότι δεν είναι παρά μια απλή ίωση. Οι συμπατριώτες του αρνητές του εμβολίου, που δεν ήθελαν και πολύ, τον έκαναν λάβαρο της εκστρατείας τους.

Από εθνικός ήρωας σε ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης

Η δόξα σε έναν άνθρωπο, μπορεί να εξαφανιστεί σε μια μόνο στιγμή. Μπορεί να έχεις χύσει ιδρώτα, να έχεις παλέψει, να έχεις λιώσει το κορμί σου για να γίνεις το νούμερο ένα, αλλά το τι άνθρωπος είσαι πραγματικά, είναι αυτό που θα σε ακολουθεί. Δεν θα τελειώσει αυτό που έχει χτίσει ο Nole, προφανώς, αλλά κάποιες μαύρες σελίδες έχουν γραφτεί για εκείνον ή έστω θα γίνει στο κοντινό μέλλον.

https://www.intronews.gr/djokovic-nosouse-ekdiloseis-horis-maska/opinion/

Στην αρχή της υπόθεσης του, παρουσιαζόταν ως εθνικός ήρωας. Αγαπητός στον κόσμο, που έκανε μέχρι και συγκεντρώσεις για να φωνάξει για το άδικο που βίωνε. Πώς τολμούσε η Αυστραλία να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στον κορυφαίο Σέρβο τενίστα; Ήταν όμως λογικό να υποστηρίζεις κάποιον που ενώ νοσούσε προτίμησε να κυκλοφορήσει, ακόμα και χωρίς μάσκα; Κάπως έτσι, η πράξη του αυτή ενδέχεται να του κοστίσει. Κινδυνεύει, αν η δικαιοσύνη κάνει το έργο της, με ποινή φυλάκισης.  Πρώτον γιατί έσπασε την καραντίνα του όταν ήταν θετικός και δεύτερον, γιατί έπαιξε με την υγεία των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα του.

Παραδέχτηκε ο Novak Djokovic πως ήταν θετικός

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο ίδιος στα social media του, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του ως «λάθος κρίση». Παραδέχτηκε, δε, ότι συνάντησε δημοσιογράφο γαλλικής L’ Equipe, για μια συνέντευξη δύο ημέρες αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, στις 16 Δεκεμβρίου. «Δέχομαι ότι έπρεπε να το επαναπρογραμματίσω», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την εκδήλωση που παρέστη στις 17 Δεκεμβρίου, και εθεάθη χωρίς μάσκα με δεκάδες παιδιά γύρω του, σε τελετή απονομής βραβείων στο Βελιγράδι, υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει το αποτέλεσμα του θετικού PCR ακόμη (το οποίο είχε κάνει στις 16 Δεκεμβρίου και είχε βγει επτά ώρες αργότερα την ίδια μέρα όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που διέρρευσε) και ότι πριν πάρει στην εκδήλωση υπεβλήθη σε rapid που ήταν αρνητικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic (@djokernole)

Η ανάρτησή του:

«Θέλω να αναφερθώ στην διαρκή παραπληροφόρηση όσον αφορά τις δραστηριότητες μου και την παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν το θετικό PCR τεστ για τον COVID. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας στην Αυστραλία και να μιλήσω για ένα θέμα που πληγώνει την οικογένεια μου. Θέλω να τονίσω πως προσπάθησα πολύ σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων μετά τα αποτέλεσμα μου.

Έδωσα το παρών σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Παρότι δεν είχα κανένα σύμπτωμα, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 18 Δεκεμβρίου, ήμουν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφηση με την εφημερίδα L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή τη συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με τη συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση», έγραψε χαρακτηριστικά.