Αν ένα πράγμα είχε θετικό το Χόλιγουντ τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι αγαπούσε το κάφρικο χιούμορ προς όλους. Στη φετινή απονομή φαίνεται να το έχασε και αυτό φάνηκε στον Will Smith. Αν σκεφτεί κανείς ποια ταινία βγήκε η καλύτερη της χρονιάς στα Oscar, τότε θα καταλάβει ότι ζήσαμε κάτι το αντιφατικό με το περιστατικό που συζητιέται όσο τίποτε άλλο και έχει επισκιάσει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Και αν αποφασίσουμε να μπούμε στον παραλογισμό της ευθιξίας, τότε αυτό που είπε η Amy Schumer στον Leonardo DiCaprio δεν ήταν προσβλητικό;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με τη δική μας λογική, είναι αρνητική. Αλλά εφόσον θα υιοθετήσουμε αυτή την ανεπανάληπτη ευθιξία τότε θα πρέπει να τα πιάσουμε όλα, ένα προς ένα και να τα ξεψειρίσουμε.

Στη βραδιά λοιπόν που κατέκτησε το μεγάλο βραβείο η πιο ακομπλεξάριστη ταινία της χρονιάς, το CODA, που απεικονίζει τους κωφούς για πρώτη φορά όχι ως θαλασσοδαρμένους και βαριόμοιρους, αλλά ως κανονικούς ανθρώπους που απλώς έχουν άλλους κώδικες επικοινωνίας, καθόμαστε να ασχοληθούμε με το πόσο απρεπές ήταν το σχόλιο του Chris Rock και να δώσουμε κάποιο motivational μήνυμα πίσω από κάθε κατάκτηση.

Όσοι νιώθετε στο περιθώριο, να ξέρετε ότι είστε μοναδικοί και θα τα καταφέρετε και θα νικήσετε. Αυτό πάνω κάτω είπαν η Ariana DeBose, η Jessica Chastain και μερικοί ακόμα νικητές σε άλλες κατηγορίες. Οκ, σεβαστό πως ο καθένας έχει διανύσει μια απόσταση και νιώθει να δικαιώνεται. Γιατί να επεκταθεί παρακάτω;

Με εξαίρεση τον Troy Kotsur, που θα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει φουλ δακρύβρεχτο, οι περισσότεροι νικητές είναι σε ένα σημείο της καριέρας τους που δεν πήδησαν και τα τρομακτικά εμπόδια. Αυτές οι αλλαγές που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ, έχουν χαλάσει τη χαρά του παιχνιδιού, τη διασκέδαση της συμμετοχής. Ελάχιστοι απολαμβάνουν τη στιγμή της απονομής. Όλοι σκέφτονται πως πρέπει να περάσουν ένα τρομερά σπουδαίο μήνυμα για να τους αποθεώσουν και να τους χειροκροτήσουν. Στην ουσία μιλάνε για το ταξίδι τους, αλλά είναι σαν να το αφαιρούν από τον εαυτό τους και να το κάνουν κτήμα όλων.

Ένας κωφός άνθρωπος, που σίγουρα έχει περάσει τα απίστευτα εμπόδια για να φτάσει να παίρνει Oscar, το απόλαυσε περισσότερο απ΄όσο όλοι οι υπόλοιποι μαζί.

Η ατάκα της Schumer που πρέπει να γίνει κανόνας και τα Oscar που κούρασαν με το motivational coaching

Ωραία, ενοχλήθηκε ο Will Smith και πήγε κι έκανε νταηλίκι και μετά τον χειροκρότησαν με πάθος όλοι και τον αποθέωσαν όταν δάκρυσε. Ο Leonardo DiCaprio που εν τη απουσία του η Amy Schumer του είπε φαρμακερή ατάκα για τις συντρόφους του, τι θα έπρεπε να πει; Οι ίδιες οι σύντροφοί του τι θα έπρεπε να πουν;

Η Schumer είπε κάποια στιγμή ότι ο Leonardo DiCaprio παλεύει για ένα πιο πράσινο και καθαρό πλανήτη για να τον αφήσει κληρονομιά στις συντρόφους του, που είναι νεότερες από εκείνον. Ο ίδιος είναι τόσο κουλ που θα γελούσε και θα χειροκροτούσε με το αστείο. Όλοι αυτοί που δικαιολόγησαν τον Will Smith, θα δικαιολογούσαν τον Leonardo DiCaprio, όχι αν χαστούκιζε την Schumer, αλλά αν την έβριζε όπως ο Smith; Απίθανο.

Που το υγιές είναι αυτό που έκανε η Schumer, η Sykes και η Regina Hall. Όχι αυτός ο καθωσπρεπισμός που έχει σφιχταγκάλιασει η mainstream pop culture.

Ο λόγος που τα Oscar δεν πάνε καλά σε τηλεθέαση, δεν είναι οι τεχνικές κατηγορίες που θεωρούν ότι τις βαριέται ο κόσμος. Είναι γιατί έχουν χάσει την πλάκα τους. Ίσως ο Donald Trump να άλλαξε εντελώς και το χιούμορ. Τι σχέση έχουν οι απονομές από το 2019 και μετά με αυτές που είδαμε πριν; Οι δύο χρονιές με τον Jimmy Kimmel ήταν απολαυστικές. Πριν με την Degeneres και τον Chris Rock επίσης.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουν στο Χόλιγουντ είναι αυτό που τους προσφέρει το CODA, η ίδια η ταινία που βράβευσαν: την ανεμελιά, την πλάκα, την αγάπη για το παιχνίδι!

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

5 ελληνικοί τσακωμοί καλύτεροι από το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock

Will Smith: Τι θα γινόταν αν στη θέση του Chris Rock ήταν γυναίκα;

Anya Taylor-Joy: Η εμφάνισή της στο after party των Oscar ήταν για…βράβευση