Είναι σεφ, δίνει διατροφικές συμβουλές, είναι επιχειρηματίας, είχε βγει στο lockdown να μιλήσει στον Χατζηνικολάου για την εστίαση. Όλα τα κάνει ο Άκης Πετρετζίκης και συμφέρει. Κι αφού έχει τερματίσει το κομμάτι της μαγειρικής και δεν έχει αφήσει συνταγή για συνταγή που να μην φέρει την υπογραφή του, ο Άκης είπε να καταργήσει τους παπαράτσι και τους γκόσιπ δημοσιογράφους.

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο νούμερο 1 Έλληνας στα social media σε ακόλουθους και influencing. Αριθμεί 1.7 εκατομμύρια followers και παρόλο που ποτέ δεν χρησιμοποίησε την προσωπική του ζωή, θα περίμενε κανείς ότι την ημέρα του γάμου του με τη σύζυγό του και της βάφτισης του γιου τους, κάπως θα το είχαν μυριστεί οι ρεπόρτερ και θα είχαν έστω την είδηση, αν όχι κάποια φωτογραφία.

Κάτι τέτοιο δε συνέβη. Όλα τα σάιτ, όλες οι εκπομπές, όλα τα περιοδικά, το μόνο που είχαν ήταν οι αναρτήσεις του ίδιου του Άκη στο Instagram.

Δεν ξέρουμε κιόλας μην ακολουθήσει κανένα auction αλά Αντζελίνα Τζολί-Μπραντ Πιτ όταν γέννησαν τα δίδυμα παιδιά τους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis)

Γιατί το μπορεί ο Άκης Πετρετζίκης και όχι εσύ influencer των 50.000;

Πώς γίνεται λοιπόν ο Άκης των 1.7 εκατομμυρίων, ο πιο σέξι Έλληνας σεφ αν κρίνουμε από τα σχόλια γυναικών στα social, αλλά και ο δημοφιλέστερος σε διαφημιστικές και εκπομπές, να κρατά τον γάμο του για αυτούς που πρέπει και να βλέπουμε πρόσωπα με το 1/4 των ακόλουθων και της δημοφιλίας, να έχουν κρεμάσει μόνοι τους τα εξώφυλλα στα περίπτερα και να φωνάζουν σαν άλλη Ματίνα Μανταρινάκη στον κόσμο «συνοδεύομαι»;

Η απάντηση είναι προφανής, αλλά κάθε φορά επιστρέφει όπως και η Ιστορία, σαν φάρσα. Εκεί που η Γεωργία Ταδοπούλου οδύρεται και αναρωτιέται «τι θέλετε από τη ζωή μου; αυτό είναι εισβολή», λίγο μετά τη βλέπεις όλως τυχαίως απλή, βαμμένη λατέρνα κάπου στη Βουκουρεστίου να ποζάρει με 10 τσάνες ανά χείρας. Κι άμα λάχει, μπορεί να είναι και ο σύντροφός της που τον πλασάρει ως φίλο γιατί δεν θέλει να την ενοχλούν τα μίντια και όλα αυτά τα κλασικά που ακούμε κάθε φορά.

Θα μπορούσε ο Άκης Πετρετζίκης να κάνει ολόκληρο ντοκιμαντέρ τον γάμο και τη βάφτιση και να το εκμεταλλευτεί για κέρδος; Άνετα. Το έχει ανάγκη; Όχι. Θα τον «έκαιγε»; Σίγουρα.

Άρα το τι φαίνεται και δε φαίνεται, τελικά είναι αποκλειστικά στο χέρι σου ταλαιπωρημένε celebrity που δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα παπαρατσικά, αλλά στο τηλέφωνο σου είναι ψηλά στις κλήσεις οι φωτογράφοι.