Μια καλή διαφήμιση ενός μέρους αυτού του πλανήτη γίνεται, στη σύγχρονη εποχή, από τους influencers. Και όταν μιλάμε για influencer τέτοιου βεληνεκούς, όπως η Chiara Ferragni, τότε αυτόματα όλα φαντάζουν τόσο ειδυλλιακά και ιδανικά και αξιοζήλευτα και ούτω καθεξής. Όπως συνέβη με την Ύδρα, το ελληνικό νησί που απολαμβάνει τις διακοπές της τις τελευταίες ημέρες η Ιταλίδα.

Η Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, όπως την ξέρουν οι περισσότεροι, είναι αναμφίβολα ένα γραφικό νησί, πλούσιο σε αρχιτεκτονική, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει η Chiara Ferragni στο Instagram απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι το γνωστό Instagram VS reality.

Ύδρα: Τα χαμένα δικαιώματα των γαϊδουριών

Ας ξεκινήσουμε πρώτα απ’όλα με το γεγονός των γαϊδουριών. Στο νησί αυτοκίνητο ή μηχανάκι δεν επιτρέπονται, επομένως συνηθίζεται μέχρι και σήμερα, να φορτώνονται τα γαϊδούρια είτε από αποσκευές είτε με τους επισκέπτες και τους ντόπιους, για τη μετακίνηση. Τα φορτώνουν μέχρι και ψυγεία στην πλάτη. Πριν κάτι μήνες έγινε ένας ντόρος σχετικά με τα δικαιώματα των γαϊδουριών από τους φιλόζωους, παρθήκαν κάποια μετράς -όπως για παράδειγμα να τα βάζουν κάτω από ομπρέλες τον Αύγουστο- αλλά ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα.

Ένα πολύ ακριβό νησί

Η Ύδρα, επιπλέον, είναι υπερβολικά ακριβή. Απευθύνεται σε πλούσιους που φτάνουν στο νησί με σκάφη και οι τσέπες τους αντέχουν τις υπερβολικά υψηλές τιμές στο φαγητό και στη διαμονή. Ειδικά στη διαμονή. Κάτω από 300 ευρώ δεν βρίσκεις εύκολα να μείνεις.

Περισσότεροι τουρίστες από αυτούς που μπορεί να δεχτεί

Και μιας που αναφέραμε τη διαμονή, ας μιλήσουμε για τον υπερβολικά πολύ κόσμο που δέχεται το νησί, με αποτέλεσμα να μετατρέψει μέχρι και την τελευταία υπόγα σε Airbnb. Αν ήθελε η Ύδρα να κρατήσει αυτό το high κλασάτο ύφος, δεν θα έπρεπε να δέχεται 5.000 τουρίστες ημερησίως από τους 1.000 που έχει ως capacity. Επί καθημερινής βάσεως, γίνονται κρουαζιέρες με αποτέλεσμα να συμβαίνει ένα αλαλούμ από τον κόσμο.

Στο μεταξύ, σαν νησί εκτός από το πόσο γραφικό είναι, δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Για να κάνεις μπάνιο πρέπει οπωσδήποτε να πέφτεις με βουτιά από βράχια και να ανεβαίνεις πάνω με βατήρα, πράγμα άβολο, ενώ μία παραλία μόνο είναι με άμμο, αλλά μοιάζει περισσότερο με βάλτο παρά με θάλασσα.

Η Chiara Ferragni δείχνει στις φωτογραφίες να απολαμβάνει τις διακοπές της εκεί, όπως ο κάθε τουριστάς υποψιαζόμαστε, αλλά εμείς όσο κι αν μας αρέσει σαν ομορφιά, οφείλουμε να πούμε και τα αρκετά αρνητικά της. Αν ορισμένα από τα παραπάνω αλλάξουν, τότε η Ύδρα θα ξαναμπεί στις επιλογές μας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο στο Twitter αν σας ενόχλησε αυτή η φωτογραφία του Σκιαδαρέση

Florence Pugh: Τα γυμνά γυναικεία στήθη συνεχίζουν να «προκαλούν» – «Γιατί φοβάσαι τόσο το σώμα σου;»

Γιατί ο Mente Fuerte είναι ο λόγος να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους ράπερ