Τι το ήθελαν πάλι τόσοι να ασχοληθούν μαζί του και με το αν είναι ομοφοβικός ή όχι; Ο Μάρκος Σεφερλής βρήκε ακόμα μια ευκαιρία να «πουλήσει» στο κοινό του, αν και κωμικός, δραματική ερμηνεία Ξανθόπουλου και Καΐλα μαζί, να εμφανιστεί ως το θύμα που το κυνηγάει η τηλεόραση, που το πολεμάνε όλοι γιατί φθονούν την τεράστια επιτυχία του και το ότι γεμίζει το Δελφινάριο και το Περοκέ και όπου αλλού εμφανίζεται.

Και εκεί που λέγαμε ότι ειπώθηκε ό,τι ήταν να ειπωθεί, δόθηκαν απαντήσεις, ξεθώριασε η κουβέντα για το σκετς με το Nemo, ξεκίνησαν οι εκπομπές, αναζωπυρώθηκε το ζήτημα, ιδίως από την εκπομπή της Σκορδά, αν κατάλαβα καλά, και βγήκε ο Σεφερλής ενοχλημένος να προειδοποιήσει-απειλήσει πως θα βγάλει στη φόρα μηνύματα παρουσιαστών που τον είχαν καλέσει στην εκπομπή κι επειδή δεν πήγε, του επιτίθενται.

Σιγά μην άφηνε ευκαιρία ο Λιάγκας

Βγήκε η Σκορδά να δώσει μια απάντηση με ήπιο ύφος, πάλι παρασυρθήκαμε να πιστέψουμε πως θα κοπάσει η μπόρα, μέχρι που μπήκε στον χορό ο Λιάγκας και βγήκε εκτός ελέγχου. Ο Σεφερλής ανάρτησε βίντεο στο Instagram μιλώντας για μηνύματά του που έχει, το ζήτημα έγινε προσωπικό και σήμερα το πρωί, ο Λιάγκας απάντησε στον κωμικό με φουλ επίθεση, σε ήπιο ευτυχώς τόνο, επαναφέροντας μια συζήτηση που είχε λήξει πριν 10 χρόνια, τότε που οι δυο τους ήταν αντίπαλοι στην πρωινή ψυχαγωγία, από τη μία Λιάγκας-Σκορδά, από την άλλη Σεφερλής-Τσαβαλιά.

«Αυτό που ανέβασε για μένα είναι ακατάλληπτο. Με το υποτιμητικό “Γιωργάκη”… Το ποιόν του κάθε ανθρώπου φαίνεται από το πώς φέρεσαι σε αυτούς που θεωρείς αντίπαλούς σου. Κάποια στιμή βρεθήκαμε αντιμέτωποι στα τηλεοπτικά πλατό. Τότε έκανα εγώ το Πρωινό στον ΑΝΤ1 με τη Φαίη και ο Μάρκος έκανε το Πρωινό στο Mega. Ξεκίνησε με 60% και κατέληξε να χάσει τη χρονιά. Ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει στα τηλεοπτικά δεδομένα. Να ξεκινάς με 60% και να χάνεις τη χρονιά, δεν έχει ξαναγίνει.

Τι με πείραξε εμένα τότε… Με πείραξε ότι είχε βάλει ένα κάδρο που έκανε την αποφώνηση της εκπομπής. Στο κάδρο αυτό είχε βάλει τις φωτογραφίες όλων των παρουσιαστών που είχαν παρουσιάσει πρωινή εκπομπή στο Mega πριν από αυτόν, μεταξύ των οποίων εγώ και η Φαίη, που ήμασταν απέναντί του. Τελείωνε την εκπομπή, τις πρώτες μέρες που έσκιζε, κάνοντας μια αναφορά στο πλαίσιο του χιούμορ ότι “όλοι γελάτε με την επιτυχία μας” και γυρνούσε και έλεγε “εκτός από εσάς τους δύο”. Με ενόχλησε αυτό.

Το ποιόν μας ο κόσμος το κρίνει, Μάρκο, δεν το κρίνεις εσύ, που έχεις γίνει τώρα και κρίνεις και λες ποιον είναι το ποιόν μας και αυτές οι μπαρούφες και οι μπούρδες που λες από χθες. Κατάλαβα τότε ότι με αυτόν τον άνθρωπο δεν έχω τίποτα κοινό. Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ, να βγω και να κοροϊδέψω έναν αντίπαλό μου. Κάνε πλάκα σε αυτόν που κερδίζει. Όταν έκανες αυτό και κορόιδευες εμένα και τη Φαίη που χάναμε, να έβγαινες και στο τέλος της σεζόν και να έλεγες “Μάρκο, έχασες” και να κορόιδευες τον εαυτό σου. Γιατί δεν το έκανες; Εκεί είναι η μαγκιά. Με χωρίζει άβυσσος λογικής και πρακτικής από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Το “Γιωργάκη” το ειρωνικό, το αντιπαρέρχομαι, έτσι αισθάνεται, ότι πρέπει να μιλήσει υποτιμητικά για κάποιους ανθρώπους. Μάρκο, επειδή μας χωρίζει άβυσσος αισθητικής και συμπεριφοράς, τα μηνύματα τα παλιά εγώ δεν τα κρατάω. Εγώ τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχω στείλει κανένα μήνυμα στον Μάρκο Σεφερλή και δεν είμαι από αυτούς που του έστειλαν τώρα να έρθει στην εκπομπή τους. Τώρα τον καλώ δημόσια!».

Για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν, το 2014 το MEGA είχε επιλέξει Σεφερλή και Τσαβαλιά για αντικαταστάτες του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού, και ήταν μια επιλογή που είχε συζητηθεί πολύ, είχε προκαλέσει ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα τον πρώτο μήνα εκπομπών ο Σεφερλής να βαράει 40άρια στην τηλεθέαση και να είχε πρεμιέρα 60%, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Ε, μέχρι περίπου τα Χριστούγεννα είχε κρατήσει τότε αυτή η κυριαρχία και ταυτόχρονα πανωλεθρία για Σκορδά-Λιάγκα, που μετά τον Ιανουάριο ήταν μόνιμα κοντά στο 30% και ο Σεφερλής έπεφτε προς το 20% για να φτάσει κάποια στιγμή, ειδικά μετά τον δημόσιο τσακωμό με τον Ουγγαρέζο, να κάνει κάτω από 20%, κάτι που οδήγησε το MEGA στο να μην τον επιλέξει την επόμενη χρονιά.

Περσινά, ξινά σταφύλια, θα έλεγε κάποιος. Αμ δε..! Είναι υποχρεωμένος ο μέσος τηλεθεατής να κάθεται να βλέπει τους τσακωμούς τηλεοπτικών προσώπων για προσωπικά τους ζητήματα και να γίνονται οι εκπομπές βήμα για προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Πολύ ωραία απάντησε ο Λιάγκας για τον Σεφερλή πως δεν είχε το θάρρος να παραδεχτεί πως ηττήθηκε, αλλά ήξερε να πανηγυρίζει και να αφήνει μπηχτές στους 2 μήνες που προπορευόταν, αλλά, συγγνώμη που θα σας σοκάρω κ. Λιάγκα, όλο αυτό έπρεπε να γίνει μεταξύ σας.

Τουλάχιστον ο Σεφερλής τα κάνει στο προφίλ του

Αφού μιλάτε με βίντεο και αναρτήσεις, γιατί δεν στέλνετε ο ένας στον άλλον μηνύματα ή ηχητικά στα social, αν υποθέσουμε πως δεν έχετε τον αριθμό τηλεφώνου. Γιατί πρέπει να βλέπουμε μια ανούσια αντιπαράθεση η οποία έχει ξεφύγει από το ζήτημα για το οποίο ξεκίνησε, δηλαδή το αν είναι αποδεκτές μιμήσεις όπως αυτή για το Nemo που έκανε ο Σεφερλής, και δεν τα συζητάτε μεταξύ σας να τελειώνουμε;

Γιατί να πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου; Γιατί γι’ αυτό γίνεται, γι’ αυτό ο Σεφερλής έχει βγει και κάνει όλα αυτά τα stories, για να συσπειρώσει κόσμο γύρω του και να τον στρέψει εις βάρος των ανθρώπων που έχουν το «θράσος» να τον κριτικάρουν αρνητικά και να μην τους αρέσει η αισθητική του και το χιούμορ του.

Αλλά, τουλάχιστον, ο Σεφερλής τα έκανε στο προσωπικό του προφίλ. Δεν τον ακολουθείς, δεν σε απασχολεί. Ο Λιάγκας και οι παρουσιαστές το έχουν μετατρέψει σε ένα τηλεοπτικό σόου, είδαμε και στην Καινούργιου και στην Τσολάκη να γίνονται συζητήσεις κι έχουμε φτάσει τώρα στη διαδικασία όπου γίνονται συνεντεύξεις με τον κάθε άκυρο και του ζητούν να πει την άποψή του για τον Σεφερλή και την κριτική που δέχεται.

Πιστεύαμε ότι αυτό το παιχνιδάκι θα πέθαινε κάποια στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, αλλά εις μάτην. Θα αναγκαστούμε να βλέπουμε κάθε εκπομπή να δίνει διαρκώς τροφή για να βγαίνει ο Σεφερλής και να αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα, ως ο υπερταλαντούχος των 7 θαλασσών και των 7 ηπείρων που τον ζηλεύουν και θέλουν να του πριονίσουν τον θρόνο. Και να λέει πως όποιος τον απορρίπτει, δεν έχει το δικαίωμα διότι δεν είναι κάποιος σπουδαίος ηθοποιός.

Δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά η τηλεοπτική σεζόν. Τουλάχιστον, ας γίνει ό,τι είναι να γίνει άμεσα, ας βγουν όσα μηνύματα είναι να βγουν στη φόρα, να τα πουν όλοι όλα, να ξεθυμάνουν, να μπει γρήγορα τελεία και να πάμε παρακάτω.

* Illustration: Πέγκυ Δαδάκη