Θα μπορούσε κάποιος να το αποκαλέσει ένα φετίχ που μας αφήνει η πανδημία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ταυτότητα, η μάσκα, το self test, έγιναν αντικείμενα απαραίτητα για όλους μας, σε βαθμό που όταν βγαίνουμε από το σπίτι, δε μας νοιάζει αν ξεχάσουμε τα κλειδιά ή το πορτοφόλι μας, αλλά να μην ξεχάσουμε τη μάσκα και την ταυτότητα. Τα τελευταία 24ωρα και εξαιτίας της τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων, βλέπουμε όλο και περισσότερα stories όπου επιδεικνύονται τα self tests.

Αρνητικό ή θετικό, το self test είναι ο νέος μεγάλος σταρ των social media, ο νέος influencer και σίγουρα κάποιος σύντομα θα σκεφτεί να του δημιουργήσει δικό του προφίλ και να αποκτήσει περισσότερους followers κι από τον Άκη Πετρετζίκη.

Στο Instagram πάντως έχει γίνει κάτι σαν self test challenge και δείχνει το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στις ζωές μας στην εποχή της πανδημίας. Από κει που κάναμε #10yearschallenge και #throwbackThursdays, τώρα ανεβάζουμε το self test.

Εκτός βέβαια από τους απλούς χρήστες, υπάρχουν και αυτοί που χρησιμοποιούν το self test ως μια αφορμή για να προωθήσουν τον εμβολιασμό στο κοινό τους και αναφερόμαστε σε γνωστά ονόματα, με δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους που είναι influencers και μοιάζει να συμμετέχουν σε κάποια άγνωστη καμπάνια που μπορεί να ξεκίνησε τώρα ελέω της Όμικρον.

Και φυσικά το τεστ έκανε και τις γραμμές κάτι σαν σύγχρονο ocd, αφού όλοι περιμένουν να δουν τη μία γραμμή σαν άλλοι Robbie Fowler (όσοι έπιασαν αυτό το αστείο, αδέλφια).

Από την άλλη, το self test αναδεικνύει ένα οξύμωρο που διαπιστώνεται στο ζήτημα της χρήσης πλαστικών. Σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκή κράτη καταργούν πλαστικά καλαμάκια, μπατονέτες και βάζουν πρόσθετη χρέωση σε πλαστικές συσκευασίες στην εστίαση, έρχεται το τεστ  να ανατρέψει όλη αυτή την προσπάθεια μείωσης και αν σκεφτεί κανείς την μηδαμινή ανακύκλωση αυτής της χώρας, αλλά και πολλών ακόμα στον κόσμο, τότε δε θα αργήσει η μέρα που θα βλέπουμε θάλασσες, ποτάμια, λίμνες που θα έχουν γίνει κάδος απορριμμάτων για τα εξαρτήματα των τεστ.