Η Σοφία Φυρού είναι μια γυναίκα που αναμφίβολα δε μπορείς να αγνοήσεις ότι διαθέτει άφθονο sex appeal. Και η ίδια δεν το απαρνήθηκε ποτέ και δεν δίστασε να το προβάλλει, άλλοτε σε υπερθετικό βαθμό, άλλοτε όχι. Γούστο της και καπέλο της. Αν την ακολουθεί κάποιος στο TikTok, θα δει ότι είναι από τα στοιχεία που δεν προσπάθησε να τα αποβάλλει. Για κάποιους που σχολιάζουν τα βίντεο της, θα έπρεπε να έχει σταματήσει από τη στιγμή που έγινε μαμά.

Σε ένα συγκεκριμένο βίντεο που αναρτήθηκε στις αρχές Μαρτίου και από τότε έχει ξεπεράσει το εκατομμύριο σε views, η Σοφία Φυρού κάνει το towel challenge, είναι δηλαδή τυλιγμένη μόνο με μια πετσέτα, την οποία λύνει και αρχίζει να τη βγάζει. Στη συνέχεια κόβεται η λήψη και στο επόμενο πλάνο δεν είναι γυμνή πίσω από την πετσέτα, αλλά φοράει ένα μαύρο φόρεμα. Το βίντεο έγινε προφανώς με παιχνιδιάρικη διάθεση και με τη Σοφία Φυρού να μην έχει απαραίτητα ως μόνο στόχο την πρόκληση και την προβολή του sex appeal της.

@sofiafirou #towel #towelchallenge #toweldrop #towelfolding #toweldropchallenge ♬ sonido original – Nair Riveros

Αυτό είναι μόνο ένα από τα βίντεο που αρκετοί την εγκαλούν στα σχόλια να σοβαρευτεί και να υποταχθεί πλήρως στο ρόλο της μητρότητας. Μας δίνει επομένως μια πολύ καλή ευκαιρία να απευθύνουμε ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα της εποχής, που θα έπρεπε ήδη να έχουν μια απάντηση και να μην τα συζητάμε.

Οι εποχές που η ζωή μιας γυναίκας τελείωνε στη μητρότητα, έχουν περάσει. Αν μια γυναίκα θέλει να αφοσιωθεί πλήρως μόνο σε αυτή της την ιδιότητα, ας το κάνει. Ας είναι όμως επιλογή της. Αν πάλι το να κάνει παιδί, δε σημαίνει για εκείνη πως μπαίνει τέρμα στη ζωή της ως γυναίκα και πως παύει να αισθάνεται σέξι και να το δείχνει, κι αυτό είναι δική της επιλογή. Είναι δε πολύ πιο αναγκαίο από το άλλο. Είναι πολύ πιο αναγκαίο μια γυναίκα και ένας οποιοσδήποτε γονιός, να αντιλαμβάνεται πως επειδή έκανε παιδί, δεν θα πάψει να ζει τη ζωή του και να έχει μια αυτόνομη πλευρά της ζωής του.

@sofiafirou #sleep #eyes #model #face ♬ original sound – Marygrace

Η Σοφία Φυρού και η κάθε Φυρού δεν έχει καμία υποχρέωση να ακολουθήσει μια εικόνα και ένα στερεότυπο. Αν της βγαίνει στο TikTok και σε όποιο άλλο μέσο, να κάνει και τέτοια βίντεο, θα τα κάνει. Στο κάτω κάτω, είναι και μια νέα γυναίκα και σίγουρα δε μπορεί να κάτσει να φυλακίσει όλες τις άλλες ιδιότητες της για να ανταποκριθεί στον ρόλο της μάνας.

@sofiafirou Υγιεινή διατροφή #not #eatyourvegetables #tiktok #trend ♬ original sound – SulfateOctagon

Τα ίδια πάνω κάτω της γράφουν και στο Instagram και σίγουρα δεν είναι η μόνη που τα ακούει και διαβάζει σχόλια του στυλ «μαζέψου, έχεις παιδί».

Ναι, έχει παιδί. Αλλά υπήρχε και πριν το παιδί της. Και εκτός από μαμά, ήταν γυναίκα, σύντροφος, fitness addict και μερικά ακόμα. Αν επιτρέψουμε στους ανθρώπους να διατηρούν όλες τις ιδιότητες που θέλουν και να επιλέγουν αυτοί τι θα μείνει πίσω, τότε σίγουρα θα έχουμε πιο υγιείς οικογενειακούς δεσμούς που δε θα χτίζονται στα «what if» και στα «έφαγα τα νιάτα μου να ζω για το παιδί και δεν έζησα για μένα, τώρα πια είναι αργά».