Ξανά στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από ένα tweet που έκανε και δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι όντως αυτήν την φορά δεν είπε κάτι και τόσο μεμπτό. Μέσα από το tweet θέλησε να εκφράσει το πόσο ωραίο είναι το Μαλιμπού, όπου βρίσκεται αυτήν την στιγμή, γράφοντας «Malibu is a magical place».

Μετά τη συμμετοχή του στο Ακαπούλκο, όπου κέρδισε τον τίτλο στο διπλό, ταξίδεψε για τις ΗΠΑ και τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο Μαλιμπού, τη παραλία της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια. Εκεί θα γίνει το πρώτο Masters τουρνουά της σεζόν, που θα διεξαχθεί 10-20 Μαρτίου στο Indian Wells της Καλιφόρνια. Τώρα θα πεις γιατί να ενοχλήσει κάποιον μια τέτοια ανάρτηση; Μήπως γιατί γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία και ο διεθνής τενίστας μοιάζει να μην νοιάζεται καν;

Πώς, όμως, μπορείς να ξέρεις αν κάποιος νοιάζεται ή δεν βοηθά εμπράκτως απλά και μόνο επειδή δεν το δημοσιοποιεί στα social. Για καιρό οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «φωνάζουν» ότι απλές αναρτήσεις συμπαράστασης είναι ανούσιες, από την στιγμή που δεν υπάρχει έμπρακτη ανθρωπιστική βοήθεια. Τώρα γιατί ζητούν το αντίθετο;

Το τι δείχνει κάποιος στα social media δεν είναι όλη η εικόνα του τι αισθάνεται και έξω απ΄αυτά

Συμφωνούμε σίγουρα ότι η ανάρτηση του Τσιτσιπά είναι όντως εκτός τόπου και χρόνου, ακόμα και «προκλητική» για πολλούς. Δεν θα έπρεπε, όμως, να είναι και αναγκασμένος να γράψει κάτι που στην τελική ίσως να μην τον εκφράζει ή δεν το νιώθει. Οι ντε και καλά τοποθετήσεις στα social που σου επιβάλλονται από τους followers είναι για πολλούς απλά μια υποχρέωση. Το ίδιο σκηνικό συνέβη το καλοκαίρι, όταν πολλοί celebrities δέχθηκαν έντονη κριτική γιατί έκαναν διακοπές ενώ καιγόταν η υπόλοιπη χώρα.

Ναι, σε περιόδους κρίσεις δημοσιεύσεις που δείχνουν ότι δεν σου «καίγεται καρφάκι» για το τι συμβαίνει γύρω σου, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ειδικά από δημόσια πρόσωπα. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το «πένθος» περνάει πλέον και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και  σε αυτά τηρούνται κάποιοι άγραφοι κανόνες. Κάποια σιγή ιχθύος για παράδειγμα για να μην χαρακτηριστείς αναίσθητος, όπως ο Τσιτσιπάς.

Σίγουρα δεν είναι αναγκαστικό να πρέπει κανείς να τοποθετηθεί πάνω σε ένα θέμα μέσω ενός story ή ενός tweet. Οι celebrities, συμπεριλαμβανομένου και του Τσιτσιπά, ούτε πολεμικοί αναλυτές είναι, ούτε διεθνολόγοι. Από το να πετάξει καμιά μπαρούφα και να τρέχει να την μαζέψει, καλύτερα να μιλά για το Μαλιμπού.

Τι αλλάζει στην τελική όταν κάποιος στέλνει μηνύματα συμπαράστασης, εκφράζει την λύπη του και τελικά βγαίνει για ποτάρες το βράδυ. Δεν είναι υποκριτικό αυτό; Απλά το παραμικρό είναι αρκετό για να μπεις στο «μάτι του κυκλώνα». Προτιμάς, λοιπόν, μια «ψεύτικη» ανάρτηση ή ένα αυθόρμητο post; Ο Έλληνας τενίστας, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σε διάφορες αμφιλεγόμενες δηλώσεις, τόσο που δεν σου κάνουν πια αίσθηση. Το αν θα εμβολιαστεί για παράδειγμα είχε γίνει σήριαλ. Νομίζω ότι απλά πρέπει να αποδεχθούμε ότι ο Στέφ Τσιτσιπάς θα είναι παρορμητικός, ενώ ζει τα καλύτερά του χρόνια.