Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τη στιγμή που άλλαξαν δηλαδή οι ομάδες, βλέπουμε τους Μπλε να χάνουν κάθε ασυλία και να καταλήγουν σε κάθε συμβούλιο να ψηφίζονται. Κι όπως είναι τα δεδομένα, τι πιο λογικό, να ψηφίζεται η Ελευθερία Ελευθερίου και μετά ο Σπύρος Μαρτίκας. Μόνο που για την ίδια την Ελευθερίου η ψήφος της δεν είναι αποτέλεσμα αγωνιστικών κριτηρίων, αλλά κλίκας και ό,τι άλλη μπαρούφα λένε συνήθως οι παίκτες στο Survivor All Star.

Το είδαμε και στο χθεσινό και το προχθεσινό επεισόδιο, όπου μιλούσαν αρκετοί για μαγειρέματα. Ό,τι δηλαδή η Ελευθερία Ελευθερίου πληροί όλα τα άλλα κριτήρια για να μην είναι υποψήφια, αλλά της λείπει ότι δεν έχει δυνατή παρέα και γι’ αυτό την ψηφίζουν.

Ποιος αξίζει περισσότερο από την ίδια να βγει υποψήφιος; Η Στέλλα; Η Ρία; Η Μελίνα; Ο Μπάρτζης; Ο Μάριος; Ο Αγόρου; Ο Ασημακόπουλος; Αν πραγματικά πιστεύει κάτι τέτοιο, είναι τουλάχιστον αφελής. Η ίδια με τον Μαρτίκα είναι οι αναγκαστικά οι σίγουροι υποψήφιοι, αφού αγωνιστικά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Ναι, υπήρξαν κάποια αγωνίσματα που η Ελευθερία Ελευθερίου έκανε μία ή δύο νίκες. Αλλά ήταν τυχαία περιστατικά, όχι κάτι με συνέχεια και προοπτική. Στα αγωνίσματα των δύο εκ των τριών ασυλιών αυτής της εβδομάδας είχε 0/2. Είναι αδύναμη στα χέρια και όσο καλή κι αν είναι η στόχευσή της κάποιες φορές, δεν αρκεί για να φέρει νίκες. Καλύτερη από τη Στέλλα δεν είναι ούτε με σφαίρες.

Άρα ή θα βγαίνει πρώτη υποψήφια ή θα βγαίνει δεύτερη. Καμία διαφορά δεν κάνει. Κάθεται και γκρινιάζει ότι δε γίνεται να μπαίνει να παίξει και να ξέρει πως αν χάσει, θα βγει υποψήφια.

Ναι, αυτό είναι που την καταβάλλει. Ας της εξηγήσουν πως και να κερδίσει, πάλι υποψήφια θα βγει, γιατί η νίκη της θα είναι συγκυριακή.

Ας της εξηγήσουν πως πήγε στο Survivor All Star όπου ο εβδομαδιαίος μισθός είναι 5.000 ευρώ, λεφτά που κάποιοι εκεί μέσα, σε αντίθεση με την ίδια, δεν θα τα βγάλουν εύκολα έξω. Εκείνη είναι τραγουδίστρια, εμφανίζεται σε πίστες, έχει μια καλή δουλειά. Οι υπόλοιποι θα έχουν ένα μικρό χρονικό περιθώριο να εκμεταλλευτούν τη φήμη που τους φέρνει το ριάλιτι. Άρα, είναι πολύ λογικό να μην τη στηρίζουν ψυχολογικά και να θέλουν να τη φάνε, γιατί και η ίδια αποτελεί λόγο να διακινδυνεύουν τη θέση τους στο ριάλιτι.

Αν δεν είναι η Ελευθερία κι ο Μαρτίκας, ποιος πρέπει να είναι;

Για παράδειγμα, ο Μπάρτζης, όταν βγει έξω, δεν θα έχει πολλές επιλογές για να βγάλει λεφτά όπως αυτά του Survivor All Star. Και τώρα είναι υποψήφιος προς αποχώρηση, επειδή είναι και η ίδια ανεπαρκής αγωνιστικά. Οι Μπλε βέβαια χάνουν συλλήβδην, με περιστασιακές εξαιρέσεις τη Ρία, τη Στέλλα ή τη Μελίνα και τον Μπάρτζη.

Τώρα που τα αγωνίσματα είναι πρώτα οι γυναίκες και μετά οι άντρες, η Ελευθερία γίνεται πιο επιζήμια για την ομάδα της, αφού κρίνονται τα σετ στις 5 ή 6 νίκες, άρα δεν καλύπτεται η ανεπάρκεια της εύκολα. Κι ας λέει η ίδια ότι είναι MVP.

Η ίδια επικαλείται την έλλειψη ψυχολογικής στήριξης, αλλά, αν δεν το γνωρίζει, εδώ στην Ελλάδα που ήταν, έχει μια χαρά ψυχολόγους και θεραπευτές. Στο Survivor All Star πήγε για να διαγωνιστεί ατομικά όχι για να βρει φιλίες. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται εκεί, θα έπρεπε να το έχει πάρει το μάθημά της.

Στα συμβούλια λένε οι Μπλε ότι μαγειρεύτηκαν ψηφοφορίες, λένε οι Κόκκινοι ότι δεν έπρεπε να ψηφιστεί ο τάδε ή η δείνα, αλλά κανείς δεν λέει ποιος θα έπρεπε, κατά την άποψή του, να ψηφιστεί. Είναι 9 παίκτες στους Μπλε. Και γίνεται τρίτη ψηφοφορία, με τρεις παίκτες να είναι ήδη υποψήφιοι. Μένουν 6. Και οι 6 θα είναι άδικο να ψηφιστούν. Αλλά κάποιος πρέπει να βγει. Όποιος και να βγει, θα γκρινιάξει, θα υποστηρίξει ότι είναι στημένο κλπ. Είναι απλά οι κανόνες του παιχνιδιού, η λογική του ανταγωνισμού και η φιλοσοφία της αγέλης. Κάποιος θα μένει πάντα πίσω γιατί αποτελεί αδυναμία για την αγέλη. Ή θα παραμένει στην αγέλη για να δοθεί στο πιάτο των θηρευτών όσο οι υπόλοιποι θα τρέχουν μακριά.

Κι η Ελευθερία Ελευθερίου με τον Μαρτίκα είναι, με αυτή τη σειρά, είναι τα αδύναμα μέλη της αγέλης…