Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν βλέπω Survivor, δεν έχω ιδέα ποιος τσακώνεται και με ποιον και δεν γνωρίζω σε ποια φάση βρίσκεται τώρα το ριάλιτι επιβίωσης. Παρ΄όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες, και παρακολουθώντας τις εξελίξεις καθημερινά για την Ουκρανία, μου γεννήθηκε η απορία που τελικά την εξέφρασε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην εκπομπή Super Κατερίνα. Η απορία μου λοιπόν έχει να κάνει με το κατά πόσο οι παίκτες έχουν ενημερωθεί για τον πόλεμο που μαίνεται. Αφήστε, δε, που ανάμεσά τους βρίσκεται η Κάτια Ταραμπάνκο, η οποία έχει καταγωγή από την Ουκρανία, αλλά και ο Γιώργος Ταλάντσεβ, ο οποίος είναι από τη Ρωσία, όπου κι εκεί τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλύτερα.

Επί τη ουσίας, ο πόλεμος συνεχίζεται, είναι η 9η μέρα πια, και το Survivor δεν έχει κάνει ουδεμία αναφορά σε ένα τόσο βαρυσήμαντο γεγονός. Θα μου πείτε, τα επεισόδια μπορεί να βρίσκονται ακόμα πίσω. Τα επεισόδια, βρίσκονται δύο με τρεις ημέρες πίσω. Επομένως, ήδη θα έπρεπε να γίνει. Όταν η Κάτια Ταραμπάνκο ήταν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει προς Άγιο Δομίνικο, το επεισόδιο που την έδειχνε να μπαίνει στο ριάλιτι επιβίωσης, προβλήθηκε δύο με τρεις ημέρες μετά. Θα μου πείτε, επίσης, είναι τόσο σημαντικό να κάνει αναφορά το Survivor; Καλή η ίντριγκα, καλά τα παιχνίδια αλλά όχι να αφήνουμε στην άκρη τα γεγονότα της πραγματικής ζωής.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το Survivor… χτενίζεται

Συμφωνώ στο ότι η ζωή κυλάει κανονικά για τον υπόλοιπο κόσμο και αυτό σημαίνει πως και τα τηλεοπτικά προγράμματα θα προβάλλονται στην κανονική ροή. Βγάζω όμως το καπέλο στον ΣΚΑΪ που για δύο ημέρες δεν πρόβαλε το Καλό Μεσημεράκι του Νίκου Μουτσινά, καθώς και το MEGA που την πρώτη ημέρα της εισβολής, δεν έβγαλε στον αέρα το πρωινό της Δανάης Μπάρκα. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως το OPEN -το μοναδικό κανάλι- κάνει μαραθώνιο για τον πόλεμο. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία αν σε κάποιους αρέσει ο τρόπος μετάδοσης ή όχι, σημασία έχει ότι κάνει ενημέρωση 24ώρες το 24ωρο κι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Και όπως πολύ σωστά διάβασα, εκεί βρίσκονται δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα πάντα, για να έχουμε εμείς εικόνα από τον καναπέ του σπιτιού μας.

Το Survivor από την άλλη, που ναι, είναι μια ψυχαγωγική εκπομπή, όχι μόνο δεν έδωσε λίγο χρόνο στα γεγονότα, να μην προβληθεί έστω μία ημέρα δηλαδή, αλλά η παραγωγή έχει αφήσει σε πλήρη άγνοια τους παίκτες. Πόσω μάλλον την Ταραμπάνκο που έχει οικογένεια στην Ουκρανία. Όπως τουλάχιστον δήλωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος ούτε πίσω από τις κάμερες δεν την έχουν ενημερώσει. Ο λόγος; Μόνο σε ένα σενάριο πηγαίνει το μυαλό μου. Να μην χάσει την καλύτερη παίκτρια το ριάλιτι επιβίωσης, που χαρίζει και λίγη τηλεθέαση παραπάνω, μιας και είναι αναμενόμενο ότι μόλις ενημερωθεί να αποχωρήσει. Αλλά ας μην βγάζω βιαστικά συμπεράσματα.

Αυτό που θέλω να πω, πάντως, είναι ότι μιλάμε για πόλεμο, ΠΟ-ΛΕ-ΜΟ, και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό. Μπορεί να μη συμβαίνει στο σπίτι μας, συμβαίνει όμως, και είναι τρομακτικό για το μέλλον.