Για να καταλάβει κανείς πως νιώθει για κάποιον, πρέπει να μετρήσει τα συναισθήματα του σε κάθε περίπτωση και να δει τι του προκαλεί κάποιος με την παρουσία του και με την απουσία του. Σε αυτόν τον άξονα κατεύθυνσης, το φετινό Survivor είναι το πρώτο που το κοινό δεν στηρίζει ιδιαίτερα τους Μαχητές και δεν έχει βρει κανέναν άνθρωπο εκτός από 1-2 για να τους στηρίξει φανατικά. Κι αυτό θα φανεί στις εβδομάδες που θα υπάρχουν υποψήφιοι κι από τις δύο ομάδες.

Στα τελευταία 13 αγωνίσματα, οι Διάσημοι έχουν τρέξει ένα σερί 11-2. Πρώτα έκαναν 9-0 νίκες, μετά έχασαν τις δύο ασυλίες, και ήρθε το χθεσινό επεισόδιο όπου τα δύο έπαθλα φαγητού κατέληξαν στην κόκκινη μεριά της παραλίας. Οι Διάσημοι εξακολουθούν να θρέφονται σωστά, οι Μαχητές έχουν να φάνε κάτι παραπάνω από τις καρύδες και τα ρύζια, τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Σε μια οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το κοινό θα έπρεπε να έχει αναπτύξει μια συμπάθεια προς τα βάσανα τους. Οι Μαχητές ούτε με τον οίκτο δεν κερδίζουν την εύνοια του κοινού.

Τα social media, που είναι καθρέφτης, δείχνουν πως οι ήττες των Μαχητών πανηγυρίζονται περισσότερο από τις νίκες των Διασήμων. Από τα άτομα που απαρτίζουν τους τελευταίους, υπάρχουν αρκετοί να σε προσελκύσουν ως κοινό. Η Ναυσικά με την σχετική της ηρεμία, η Ευρυδίκη με τη γλυκιά της φωνή και την υψηλή της αγωνιστικότητα, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με τον Ρουβά που αποφεύγουν τις συγκρούσεις, αλλά έχουν και κάτι εξάρσεις, ο Άρης Σοϊλέδης με την αγωνιστική του ικανότητα, που τον καθιστά τον καλύτερο στο παιχνίδι.

Οι Μαχητές δεν ελκύουν ούτε αγωνιστικά ούτε ως χαρακτήρες στο Survivor

Στην άλλη μεριά, με εξαίρεση ίσως την Πελαγία, δεν υπάρχει κάποιος που να σε πορώνει. Ο Σάββας με τον Τσολάκη πλέον δεν κερδίζουν σχεδόν ποτέ και για την αθλητικότητα τους είναι μάλλον οι πιο αδύναμοι κρίκοι. Ο Ανδρέας και η Θωμαΐς είναι αδιάφορες προσθήκες. Ο Κατσαούνης κάπως προκαλεί εντάσεις, αλλά περισσότερο προς το αρνητικό. Ο Σπύρος Μαρτίκας είναι ενοχλητικότατος στο στυλ του, αυτό το περισπούδαστο και αλαζονικό. Σούπερ ενοχλητική είναι και η Ασημίνα, ιδίως στον πανηγυρισμό της. Μένει μια Σοφιάννα που κι αυτή εσχάτως περισσότερο μιλάει παρά κερδίζει στα αγωνίσματα.

Σε ένα οποιοδήποτε κρας τεστ μεταξύ των δύο ομάδων του Survivor, οι Διάσημοι θα έβγαιναν νικητές, πλην της σύγκρισης με την Πελαγία. Αυτή, παρόλο που εμπλέκεται ελάχιστα σε συγκρούσεις, δείχνει μια αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα στον στόχο και φέρνει τις περισσότερες νίκες εσχάτως. Στο χθεσινό επεισόδιο έφαγε τη σκόνη της η Ναυσικά, που ούτως ή άλλως δεν είναι η καλύτερο στον στόχο. Την δε Αθηνά, που είναι και αθλήτρια kick boxing, την έχει «καταπιεί».

Αυτή η αντιπάθεια προς τους Μαχητές γίνεται άξια αναφοράς γιατί δεν ήταν τόσο έντονη στις προηγούμενες σεζόν. Πέρσι, υπήρχαν 6-7 πρόσωπα από τους Μαχητές που τα γούσταρε μεγάλη μερίδα του κοινού και οι Διάσημοι φοβούνταν να βγουν μαζί τους υποψήφιοι. Ο Παππάς με τον Τζέιμς Καφετζή έχασε. Απέναντι στον πιο δημοφιλή Μαχητή, θα κέρδιζε με άνεση.

Δεν αρκεί μια Πελαγία ή μια Σοφιάννα για να υποστηρίζει κανείς τους Μαχητές στα αγωνίσματα. Μόνο μια κίνηση-ματ θα μπορούσε να τους σώσει: η είσοδος της Κάτιας Ταραμπάνκο να αφορά στη δική τους ενίσχυση!