Οι οικολόγοι στη Γαλλία που συγκροτούν τον συνασπισμό της αριστεράς Nupes, έχουν ανοίξει το κουτάκι της παραφροσύνης το τελευταίο διάστημα και ταυτόχρονα προκαλούν συνεχώς εντάσεις τόσο στην Εθνοσυνέλευση όσο και στα ΜΜΕ, όπου γίνονται εκτεταμένες αναλύσεις για τη woke culture. Με ηγέτη την Σαντρίν Ρουσό, η οποία αυτοαποκαλείται «οικοφεμινίστρια», καταγγέλουν προς πάσα κατεύθυνση για ομοφοβία, τρανσφοβία, σεξισμό.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με την τελευταία δήλωση της Ρουσό, που ανέφερε πως η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αποτελεί δείγμα φαλλοκρατίας και τα ψητά παϊδάκια είναι θέμα φύλου. Με σκοπό να επιστήσει την προσοχή στον αντίκτυπο της κρεατοφαγίας στην κλιματική αλλαγή, είπε ότι η χώρα έπρεπε «να αλλάξει νοοτροπία, ώστε το να τρως μπριζόλα στο μπάρμπεκιου να μην είναι σύμβολο ανδρείας».

Επικαλούμενη, δε, στοιχεία από ερευνητές, η 50χρονη πρώην ακαδημαϊκός είπε ότι οι άνδρες στη Γαλλία καταναλώνουν κόκκινο κρέας σε διπλάσιες ποσότητες από ό,τι οι γυναίκες τρώνε τηγανητές μπριζόλες και μοσχάρι μπουργκινιόν. Ήταν αναμενόμενο να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία πλέον λατρεύουν να μισούν τις δηλώσεις της Ρουσό και των υπολοίπων, ενώ η βουλευτής της δεξιάς Ναντίν Μοράνο έγραψε πως πρέπει να σταματήσουν οι κατηγορίες προς «τα αγόρια μας» για τα πάντα. «Σταματήστε να ΄αποδομείτε΄ τους άντρες μας. Σταματήστε τις φαντασιώσεις της Ρουσό».

Μάλιστα, η Σαντρίν Ρουσό το έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Έχει βαλθεί να αλλάξει μέχρι και τις λέξεις, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τα γένη. Για παράδειγμα, όταν θεωρεί ότι το αρσενικό είναι αποτέλεσμα της πατριαρχίας, όπως «ο τράχηλος της μήτρας», το μετατρέπει σε: «η τράχηλος της μήτρας».

Wokisme: Εσύ ξέρεις τι σημαίνει;

H επίδραση της woke culture στην πολιτική σκηνή

Μαζί με όσα έχουν ακουστεί από το κόμμα της Ρουσό, προστίθεται και η ευλογιά των πιθήκων. Η οποία κατά την άποψη τους, στιγματίζει τους πιθήκους, επομένως το όνομα της ασθένειας πρέπει να αλλάξει. Η φιλευσπλαχνία τους συνεχίστηκε και με τα τρωκτικά της Γαλλίας, τα οποία αυξάνονται και πληθαίνουν.

Στο Παρίσι οι αρουραίοι των υπονόμων έχουν φτιάξει τη δική τους κοινότητα. Σε τέτοιο βαθμό πολλαπλασιάζονται. Οι φιλόζωοι της Ρουσό προτείνουν την ειρηνική συνύπαρξη των ποντικών και των ανθρώπων (!), ενώ οπωσδήποτε πρέπει να αντικατασταθούν οι λέξεις «αρουραίος», «ποντίκι» και «τρωκτικά» με επιστημονικούς όρους που δεν έχουν αρνητικό πρόσημο.

Όλα τα παραπάνω είναι δείγματα της παράνοιας που έχει πιάσει τη γαλλική πολιτική σκηνή. Είναι γεγονός πως η woke culture είναι μια τεράστια σύγχυση πλέον, η οποία συνεχώς θεωρεί πως κάθε τι που λέγεται και συζητιέται είναι πάντοτε σημάδι ομοφοβίας, σεξισμού, φαλλοκρατίας και ούτω καθεξής. Οι οικολόγοι της Γαλλίας αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα με τοξικότητα, προκαλώντας ακόμα περισσότερ0 διχασμό αντί εν τέλει προτάσεις με λύσεις.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Donald Trump: Ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του κρυφές πληροφορίες για την ερωτική ζωή του Macron

Sylvester Stallone: Από κει που του χρωστούσε, ζητάει και τον γάιδαρο η πρώην γυναίκα του

Το μεγάλο κόλπο για να μένεις σχεδόν τσάμπα στο εξωτερικό και να ταξιδεύεις συχνότερα