Η πληροφορία από την Κουμουνδούρου λέει ότι κατά την διάρκεια της πρώτης μετεκλογικής συνάντησης του επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα, από πολλές μεριές, και ιδίως από την Ομπρέλα, υπήρχε ένα βέτο, παρότι η τελευταία προεκλογική εμφάνιση έγινε με την Πόπη Τσαπανίδου στο πλάι του, σε εστιατόριο του Φαλήρου, στο γεύμα προς τους ρεπόρτερ.

«Η Πόπη Τσαπανίδου μας έκανε κακό και πρέπει να εξαφανιστεί από εκπρόσωπος του κόμματος». Δεν έκανε και μεγάλη κουβέντα ο Τσίπρας γύρω από αυτό, γιατί κι ο ίδιος είχε καταλάβει από μέρες ότι η προσωπική του επιλογή για την Πόπη Τσαπανίδου ήταν αποτυχημένη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια υπάρχει μια διαρροή πως η Τσαπανίδου έμεινε σε θέση αναμονής επειδή επίκειται το αυριανό συνέδριο και δεν θα μπορούσε να επιτελέσει τον ρόλο της μέχρι να παρθούν αποφάσεις και να χαραχτεί μια κατεύθυνση. Άρα, από το πρωί της Παρασκευής θα βρεθεί στις επάλξεις ξανά. Αυτό δεν αναιρεί όμως το περίεργο της σιωπής της από το βράδυ της Κυριακής.

Μετά το πρώτο θετικό μιντιακό buzz, όταν ανέλαβε η Πόπη στις 28 Δεκεμβρίου, μιας και ήταν ένα ανεξάρτητο τρόπον τινά πρόσωπο, ικανή στον χειρισμό λόγου λόγω τηλεόρασης και, θα έλεγε κανείς, μια όμορφη γυναίκα, ήρθε σιγά σιγά η αποκαθήλωση.

Η Τσαπανίδου δεν χρησιμοποίησε ποτέ ήπια γλώσσα, ήταν συγκρουσιακή, έβγαινε μόνιμα με ένα τύπου διάγγελμα, όπου πάντα είχε έναν απαξιωτικό και καταγγελτικό χαρακτήρα και όπως παρατήρησε ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δριμιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του η κυρία Τσαπανίδου «απέτυχε» γιατί «έχει αλαζονεία, όπως με τον Πάγκαλο και τον “κύριο τίποτα”. Στον κόσμο δεν αρέσουν αυτά».

Υποτίθεται ότι την Πόπη την διάλεξε ο Τσίπρας για να φέρει μια πιο οικεία εικόνα για το κόμμα του και μια λιγότερο «στρατευμένη» κομματική έκφραση που θα ξεπερνούσε τα τείχη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δε συνέβη ποτέ και η ίδια περιχαρακώθηκε, ίσως λόγω έλλειψης πολιτικής εμπειρίας, στον ξύλινο λόγο που βλέπαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια. Και με λιγότερη πειστικότητα απ’ ό,τι ένα γνωστό κομματικό στέλεχος.

Τσαπανίδου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μόνο με συστηματική προπαγάνδα» για την Πόπη Τσαπανίδου

Έκανε χοντρά λάθη και αντί για ένα νέο πρόσωπο με νέο αέρα, σε κάποιες στιγμές εξέφραζε απόψεις παλιότερες κι από των παλιών προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Αξέχαστη είναι η παρουσία της στον ΣΚΑΪ και το δελτίο με την Κοσιώνη, όπου είχε δηλώσει ότι ο μόνος λόγος ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μια συστηματική προπαγάνδα από τη μεριά της κυβέρνησης. Στην ίδια συνέντευξη είπε δε, με άκρα πολιτική αφέλεια, όταν τη ρώτησε η Κοσιώνη αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί μόνο λόγω προπαγάνδας, απάντησε το νηπιακό πολιτικά ότι «Ναι, γιατί είναι τόσο καλό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αξέχαστη είναι και η παρέμβασή της στην περίπτωση του Λάμψια, του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, όταν αυτός υποστήριξε ότι ο Τσίπρας κοπιάρει τον Ανδρέα Παπανδρέου και ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπάρξει φίλα προσκείμενοι στη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Ενώ ήταν παρών εκπρόσωπος του κόμματος, ο Γ. Τσίπρας, η Πόπη έκανε έντονη τηλεφωνική παρέμβαση για να καταγγείλει τον Λάμψια για συκοφαντία και για να απαιτήσει «συγγνώμη» και άρση της δήλωσης του. Ο δημοσιογράφος της απάντησε ότι «πρόκειται για την άποψή μου, δεν κάνω καμία δήλωση μετάνοιας», με την κ. Τσαπανίδου να μην ικανοποιείται ούτε από αυτό.

Ταυτόχρονα, προκάλεσε όχι μόνο αμφιλεγόμενα σχόλια, αλλά και γέλια με την ενθουσιώδη πρόσκληση της προς τον Τσίπρα με την έκφραση «πρόεδρε έλα με φόρα», που δημιουργήσε ένα ατελείωτο πάρτι καζούρας στα social media. Και βέβαια, η Πόπη δε γνώριζε ότι στις αντρικές παρέες αυτή η έκφραση έχει αρνητική χροιά όταν χρησιμοποιείται.

Το τελευταίο «χτύπημα» έγινε τη μέρα των εκλογών, όπου έγραψε στο Twitter ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, υποβάλοντας μήνυση κατά της ΝΔ για νοθεία, προσφεύγοντας ταυτόχρονα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο τιτίβισμα του «πουλιού» της Πόπης. Η σιωπή της και η απουσία της το ίδιο βράδυ από τα πάνελ, είχε ήδη τροχιοδρομήσει την ολική έκλειψη της επόμενης μέρας.

Μένει να φανεί αν την Παρασκευή θα επιστρέψει εξίσου λαλίστατη κι αν όντως αυτό το DNP (έτσι ονομάζουν στο μπάσκετ τους παίκτες που δεν έπαιξαν σε έναν αγώνα αν και ήταν στον πάγκο) ήταν μόνο και μόνο λόγω εσωτερικών διεργασιών και όχι για να εκφραστεί κάποια δυσφορία ή να επιρριφθούν ευθύνες στην Πόπη Τσαπανίδου.