Η κατάσταση σε κοινωνικό επίπεδο τους τελευταίους 3 μήνες, είναι ξανά μαύρη. Μαύρη κι άραχνη. Η ψυχολογία στο μηδέν, τα κρούσματα διαρκώς στο θεό, οι διασωληνώσεις και οι νεκροί ευτυχώς δεν ανεβαίνουν, αλλά δυστυχώς δε μειώνονται και μέσα σε όλο αυτό να υπάρχει και η πολιτική σκηνή (Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας) που συγκρούεται μεταξύ της, συγκρούεται με τους επιστήμονες και καλείται να πάρει αποφάσεις που σίγουρα δεν είναι εύκολες, αλλά θα μπορούσαν να είναι ευκολότερες αν είχαν γίνει πριν καλύτερες επιλογές.

Το παρελθόν είναι παρελθόν δυστυχώς, δε μπορεί να αλλάξει, οπότε το παρόν είναι το μόνο που έχουμε. Και σε αυτό το παρόν, μπορεί όλα να μας μαυρίζουν, αλλά δε μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσφέρει μια δροσιστική ανάσα με τις τοποθετήσεις του. Ίσως να μην είναι το πρέπον για έναν ηγέτη της αντιπολίτευσης, αλλά για έναν entertainer είναι σαν παράσημο.

Σε μια πολιτική αντιλογία που δεν προκαλεί ενδιαφέρον εδώ και καιρό και με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει διαρκώς έδαφος, η χθεσινή ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter, είχε την πλάκα της και θα έπαιρνε βραβείο σαν instant marketing.

«Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το #dontlookup θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look at the cases»… Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός…»

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την πλάκα του τελικά

Η ταινία Don’t Look Up είναι στα trends του Netflix και σε αυτή η Πρόεδρος των ΗΠΑ αγνοεί δύο επιστήμονες που της λένε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου. Ο Αλέξης Τσίπρας παρομοίασε αυτό το κόνσεπτ με την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, όπου η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την κανονική έναρξη των σχολείων τη Δευτέρα, παρά το ότι έχουμε 50.000 κρούσματα και υπάρχουν επιστήμονες όπως ο κ. Τζανάκης και ο κ. Καπραβέλος που ζητούν μια εβδομάδα παράταση.

Όσα κι αν προσάψει κανείς στον Τσίπρα, νομίζω αξίζει να του αναγνωρίσουμε, και σε αυτόν και στο επιτελείο του, πως διακρίνεται από χιούμορ. Δε συμφωνώ με τον κ. Οικονόμου που αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι γελοίος που κάνει χιούμορ σε μια τέτοια περίοδο. Αν το αφαιρέσουμε κι αυτό από τη ζωή μας, τι θα μας μείνει; Ναι, δεν είναι ίδιον ενός πολιτικού, αλλά πότε είχε ο Αλέξης Τσίπρας τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού ηγέτη για να τα αποκτήσει τώρα;

Αλέξης Τσίπρας

Αρκετοί αναρωτήθηκαν πως έκανε αυτή την ανάρτηση με συντακτικό λάθος στα αγγλικά του αφού δεν είναι «don’t look the cases» που είχε γράψει αρχικά, αλλά «don’t look at the cases» που γράφει τώρα διορθωμένο. Εντάξει, ο ίδιος δεν τα πάει τόσο καλά με τα αγγλικά. Οι γύρω του, οι επικοινωνιολόγοι του δεν του είπαν κάτι; Τι είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένα παιδάκι που παίρνει το κινητό του μπαμπά στα κρυφά και κάνει tweets, όπως είχε πει ο Καμμένος ή όπως τον είχε παρουσιάσει στο προεκλογικό σποτ με τα τρενάκια;

Θεωρώ ότι με όρους κωμικούς, τα κακά αγγλικά του Τσίπρα έχουν γίνει ένα premise, ένα bit που θα έλεγαν οι stand up κωμικοί και το αφήνει να φανεί, ακριβώς για να δημιουργήσει μεγαλύτερο reach στις αναρτήσεις και στο πρόσωπό του. Κάποιος θα υποστηρίξει ότι δεν έχει τέτοια πολιτική πονηριά ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ίσως να μην έχει αναγνωριστεί η ικανότητα του στο πολιτικό χιούμορ.

Μπορεί να στερείται ουσίας, μπορεί να μην μας τρελαίνει για πρωθυπουργός, αλλά είναι σαν ένα cocktail το καλοκαίρι στην παραλία: δροσιστικός και ανάλαφρος! Σίγουρα αυτά δεν κάνουν τον πολιτικό, όμως εδώ που έχουμε φτάσει, με το σαφές έλλειμμα πολιτικής ικανότητας στη χώρα, ας απολαύσουμε τουλάχιστον το act του Τσίπρα.