Γυρίζουμε τον χρόνο περίπου 20 μέρες πίσω. Τότε που έχει πρωτοσκάσει η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που έπεσε κατ΄εξακολούθηση θύμα βιασμού από τον Ηλία Μίχο και μερικούς ακόμα άντρες – το πόσοι ήταν αυτοί, περιμένουμε να το αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Πάρα πολύς κόσμος σχολίαζε τότε στα social media το κοινωνικό στάτους του Μίχου, εστιάζοντας αρκετά στο ότι ήταν μέλος της ΝΔ και πως η γυναίκα του ήταν στον Δήμο Αθηναίων, όπου είναι δήμαρχος ο Μπακογιάννης. Κάνοντας μια σύνδεση με την παρελθοντική υπόθεση του Γεωργιάδη και του Λιγνάδη, αρκετοί εξέφραζαν την άποψη πως ο Μίχος είναι βιαστής  γιατί είναι Νεοδημοκράτης και δεξιός.

Το πόσο φαιδρός είναι ένας τέτοιος ισχυρισμός, χρειάστηκε να το πουν αρκετοί τότε. Τώρα πια όμως, δεν χρειάζεται καν να υπάρξει επιχειρηματολογία εναντίον του. Ήρθαν οι εξελίξεις να τον ξεφτιλίσουν. Πρώτα, ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ανήκει στους 213 που μιλούσαν με την 12χρονη. Μετά, ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως εμπλεκόταν στην υπόθεση της 12χρονης.

Περίεργο, αλλά δεν είδαμε πουθενά να ισχυρίζεται κάποιος ότι αυτοί οι δύο ήταν παιδοβιαστές επειδή είναι αριστεροί, κεντρώοι ή σοσιαλιστές. Τα ίδια τους τα κόμματα, που μέχρι πριν ψιλοαγκάλιαζαν την ρητορική περί σύνδεσης της δεξιάς με την κουλτούρα του βιασμού, είχαν ράψει το στόμα τους και έκαναν την πάπια.

Υποθέτουμε πως όλοι έχουν μια κομματική προτίμηση, μια πολιτική ιδεολογία. Κι οι βιαστές, κι οι δολοφόνοι, κι οι παιδεραστές, κάποιον έχουν ψηφίσει στη ζωή τους και κάποιον ψηφίζουν και στο τώρα. Κι όταν βγαίνουν έξω, δε λένε «είμαι παιδοβιαστής, οπότε δεν ψηφίζω». Έχουν μια κοινωνική και πολιτική ζωή. Και κάτω απ΄αυτήν κρύβουν τον οχετό τους.

Δεν γίνεται κάποιος βιαστής επειδή είναι Νεοδημοκράτης, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ. Γίνεται βιαστής γιατί…είναι βιαστής. End of story. Η ιδεολογία του δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις του. Το ανάποδο μπορεί. Να θέλει δηλαδή κάποιος να εισχωρήσει πολιτικά στους κύκλους της άρχουσας τάξης για να έχει εκείνες τις γνωριμίες που θα του εξασφαλίσουν συγκάλυψη στις επονείδιστες πράξεις του, μπορεί να γίνει. Να πιστεύει ένας βιαστής ότι αν είναι καλά δικτυωμένος, θα βγάλει χρήμα και θα είναι untouchable, γίνεται.

Αλλά αυτό είναι δική του πεποίθηση. Μόνος του την δημιούργησε. Μόνος του την πιστεύει. Όπως επίσης, δημιουργεί δεσμούς με ισχυρά πρόσωπα, γιατί συνήθως εκεί είναι το χρήμα και πιστεύει ότι αν πιάσει 1 ή 2 απ΄αυτούς στη φάκα του, μπορεί να τους εκβιάζει για να ψαρεύει χρήματα και ότι θα κάνουν τα πάντα να τον σώσουν αν αποκαλυφθούν οι πράξεις του.

Το είπε πολύ σωστά ο Μητσοτάκης στη σημερινή του ομιλία για το Εθνικό Σχέδιο 80 Μέτρων για την Καταπολέμηση της Κακοποίησης Παιδιών.

«Αποστρέφω το βλέμμα από εκείνους που θεωρούν ότι είναι πολιτική αρένα το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας. Από αυτούς που επι μέρες τολμούσαν να τοποθετούν κομματικά πρόσημα σε τέτοιου είδους πράξεις μέχρι που τους χαστούκισε ο ίδιος ο καθρέφτης. Τους αφήνω στο περιθώριο και στην ντροπή που τους αξίζει. Οσοι και σήμερα επικαλούνται ευθύνες συστήματος να τους θυμίσω ότι υπήρξαν μέρος του συστήματος, δεν έκαναν τίποτα, τοτε μάλιστα ελάφρυναν τις ποινές».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Το μάθημα των εκλογών στη Βραζιλία: Από τον φασίστα Bolsonaro στον πρώην φυλακισμένο Lula da Silva

Ρενέ Στυλιαρά στο Nitro.gr: «Με φλερτάρουν συχνά με στίχους μου, δεν γνωρίζουν ότι είναι δικοί μου και τους οικειοποιούνται»

Για την Σταυρούλα Κουλίτση το «The Green Post-it» δεν είναι ένα instagram account αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία