Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου θα τον δεις. Ο μόνος που τον ξεπερνάει με άνεση, είναι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Όμως ο Φάνης Λαμπρόπουλος δεν χρειάζεται τη δική του Ιλάειρα για να γίνει μαϊντανός. Ό,τι έχει πετύχει, το έκανε με τη δική του αφοσίωση να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά γίνεται και μέχρι ο κόσμος να μην τον αντέχει άλλο. Κι εκεί που θα φτάνει κάποιος στο μη περαιτέρω, εκεί ο Φάνης Λαμπρόπουλος θα συνεχίζει. Γιατί αν δε συνεχίσει, η εναλλακτική είναι να φάει τη σύνταξη των γονιών του.

Ένας από τους πιο χαρισματικούς τύπους που βρίσκονται στη φάση τα τελευταία χρόνια, ο Φάνης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο Nitro Magazine, στο 5ο τεύχος που κυκλοφορεί εδώ και λίγες εβδομάδες στα περίπτερα, και έδωσε απαντήσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν γραπτό stand up comedy. Αν και ο ίδιος δεν θα πει ποτέ ότι είναι κωμικός γιατί απεχθάνεται τις ταμπέλες, ιδίως αυτές στις τουαλέτες στα μαγαζιά, εγώ το παίρνω πάνω μου και λέω ότι η καφρίλα του έχει αφαιρέσει λίγη από την «κοινωνική παστρικότητα» που μας διακρίνει εσχάτως.

Από την εποχή του Παρασκευά και μετά, έχεις χτίσει κάποιες περσόνες που έχουν ένα μοτίβο. Ήταν ένα work in progress όλες αυτές οι περσόνες που στην πορεία τους κατέληξαν να έχουν αυτή τη μορφή ή εξ αρχής τις φανταζόσουν έτσι;

Δεν είχα κάποιο όραμα ή κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, λέω ναι σε όποια περσόνα πληρώνει το νοίκι.

Σε όσες συνεντεύξεις σου έχω δει, κάθε φορά που σε αποκαλούν κωμικό, η αντίδραση σου είναι σαν να το απορρίπτεις, σαν να απεχθάνεσαι τις ταμπέλες…

Πράγματι απεχθάνομαι τις ταμπέλες. Όπως έχω ξανατοποθετηθεί σχετικά, οι ταμπέλες τουαλέτας -ειδικά όταν κατουριέσαι αφόρητα- μου προκαλούν πονοκέφαλο. Για να αποφασίσεις πια πού μπορείς να κατουρήσεις πρέπει να κάνεις ολόκληρη αποκωδικοποίηση. Τι πάει να πει αφηρημένη ομπρέλα; Ο ανάποδος ρινόκερος; Ο ανανάς σε σχήμα πεπονιού; Οι μαγαζάτορες έχουν ξεφύγει… Έχω κουραστεί και όντως τις απορρίπτω, καλά υπέθεσες.

Φάνης Λαμπρόπουλος

Ποιες είναι οι πιο έντονες στιγμές που σε θυμάσαι να κλαις;

Τελευταία φορά έκλαψα όταν ένας συνάδελφός μου, μου έστειλε 7 μονόλεπτα ηχητικά μηνύματα για να μου δώσει μια αλλαγή σε γύρισμα. Δεν άντεξα, έσπασα, άνθρωπος είμαι, δεν είμαι ρομπότ. Για την ακρίβεια, βούρκωσα στο 5ο μήνυμα που ήταν κενό και είχε στο background ήχους από κίνηση στον δρόμο. Με αποκορύφωμα το 6ο μήνυμα στο οποίο ανέλυε για ποιο λόγο το προηγούμενο δεν στάλθηκε σωστά. Φαντάσου να λάμβανα αυτά τα μηνύματα περιμένοντας να κατουρήσω μπροστά σε μια αφηρημένη ομπρέλα. Εφιάλτης.

Έχω μια θεωρία, που μάλλον είναι μπαρούφα. Οι άνθρωποι που κάνουν τους άλλους να γελάνε, οι ίδιοι γελάνε πολύ δύσκολα. Ισχύει για σένα;

Γελάω πολύ εύκολα και με άλλα αστεία, απλά μπορεί να είναι τα δικά μου και να τα έχω ξεχάσει ότι τα είπα.

Τον εαυτό σου τον βλέπεις στα βίντεο που κάνεις; Εσένα σου αρέσεις ως, θα το πω, κωμικός;

Ναι τα βλέπω και καμιά φορά σκέφτομαι πως πολλές φορές οι άνθρωποι γελάνε επειδή έχουν την προδιάθεση ότι θα πεις κάτι αστείο. Όταν, δηλαδή βλέπεις έναν τύπο που έχεις στο μυαλό σου ως αστείο και το να ανασάνει ακόμα, σου μοιάζει αστείο.

Σου έχει τύχει ποτέ, όταν έχεις έναν άγνωστο στην παρέα σου, να προσπαθεί να γίνει σούπερ αστείος λες και περνάει κάποιες εξετάσεις για να γίνει φίλος σου;

Τυχαίνει καμιά φορά και θα έλεγα πως είναι αρκετά κολακευτικό. Είναι κάτι σχεδόν σαν φλερτ. Όσο πιο αμήχανο είναι το αστείο, όσο πιο πολύ προσπαθεί να με εντυπωσιάσει, τόσο πιο γαμάτος νιώθω. Οπότε θα ενθάρρυνα όποιον άγνωστο έχει τέτοια πρόθεση να συνεχίσει να μοιράζεται το φτωχό του χιούμορ μαζί μου για να με γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Φάνης Λαμπρόπουλος

Όταν σε ακούω να μιλάς για την κόρη σου, μου δίνεις την αίσθηση ότι ήσουν γεννημένος για να γίνεις μπαμπάς και πως όλη σου η ζωή σε προετοίμαζε για την εμφάνιση της.

Φαντάζεσαι να έκραζα και την κόρη μου; Να έβγαινα στις συνεντεύξεις και να έλεγα «άντε μωρέ με την κλαψιάρα, όλο ζητάει – ζητάει, έχουμε να κοιμηθούμε 10 χρόνια με τη μίρλα της… Κανένας δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτόν τον Αρμαγεδδώνα αγάπης που στα σκάει όταν γίνεσαι γονιός .

Περίμενες ότι θα είσαι τόσο πορωμένος για να γίνεις ο καλύτερος δυνατός μπαμπάς για την κόρη σου;

Εντάξει, το περίμενα πως θα με πορώσει, αλλά δεν με αφήνει να μιλάω πολύ για εκείνη. Μου έχει πει πως θα ήθελε η ιδιωτική της ζωή να παραμείνει να παραμείνει ιδιωτική.

Έχεις αρχίσει τις πρόβες για το πώς θα αντιμετωπίσεις το πρώτο παιδάκι που μπορεί στο νηπιαγωγείο να ακουμπήσει κάπως ατσούμπαλα την κόρη σου και να κλάψει;

Ναι, υπάρχει πλάνο και γι’ αυτό. Το έχουμε συζητήσει με τη γυναίκα μου και έχουμε καταλήξει ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα κινηθούμε νομικά εναντίον όποιου νηπίου κινηθεί εναντίον της κόρης μας. Οπότε, όσα νήπια διαβάζουν Nitro, αρχικά να το αφήσουν κάτω γιατί δεν είναι της ηλικίας τους και να ξέρουν πως θα έρθουν αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη.

Πιστεύεις ότι η προσωπικότητα σου είναι τέτοια που θα κάνει την κόρη σου όταν μεγαλώσει να σε ψάχνει στις σχέσεις της;

Δηλαδή  μεγαλώνοντας να ψάχνει αστείους και πετυχημένους τύπους με δροσερό κορμί; Θα χαρώ πολύ για το εξαιρετικό γούστο της και θα στηρίξω ένα τέτοιου είδους σύμπλεγμα.

Τι ανησυχεί τον Φάνη Λαμπρόπουλο ως προς τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνει η κόρη του; Τι τον φοβίζει ότι θα αντιμετωπίσει;

Με ανησυχεί μήπως μεγαλώνοντας θελήσει να δηλώσει συμμετοχή στο Love Island ή στο Bachelor 23. Είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ έντονα τελευταία και δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστώ. Δεν θα ήθελα να γίνει πιο διάσημη από μένα.

Φάνης Λαμπρόπουλος

Σε όλα τα πρότζεκτ που συμμετέχεις, είσαι πάντα με άντρες και βγάζετε αυτό το ωραίο vibe της ανδροπαρέας. Στην πραγματική σου ζωή το έχεις αυτό ή σπίτι-δουλειά-δουλειά-σπίτι; Σε ρωτάω γιατί μου φαίνεται ότι αν σου έλεγαν πως θα περάσεις τα επόμενα Σαββατόβραδα της ζωής σου κοιμισμένος στον καναπέ σου, μάλλον θα το αγόραζες όσο όσο.

Κοίτα, σίγουρα τα ‘χεις μπλέξει αν πιστεύεις ότι βγαίνω όλη την ώρα με αντροπαρέες και κάνουμε ζημιά και ναιτλάιφ. Πια, στα 38 μου, οι μόνες μπόμπες που καταναλώνω είναι σε παιδικά πάρτι με ζαμπόν-τυρί-οδοντογλυφίδα και βαράω παλαμάκια σε τρίχρονα.

Πριν γνωρίσεις τη γυναίκα σου, ήσουν ο τύπος ο «εγώ θα βρω αυτή τη μία και θα περάσουμε όλη μας τη ζωή μαζί, θα κάνουμε οικογένεια» ή πήγαινες στα τυφλά και ό,τι προκύψει;

Έψαχνα στα τυφλά να κάνω οικογένεια και αν προέκυπτε και η γυναίκα στην πορεία θα το δεχόμουν με χαρά.

Έχεις δύο χαρακτηριστικά που από μόνα τους θα ήταν αρκετά για έναν οποιονδήποτε ώστε να δέχεται καθημερινά φλερτ και να το αποδέχεται κιόλας: Είσαι και ένα πολύ καυτό όνομα, είσαι και ένας άντρας που βγάζει την εικόνα του καλού μπαμπά. Είσαι και φαλακρός που για πολλές γυναίκες τελευταία είναι το νέο φετίχ. Έχεις και χιούμορ. Έχεις σκοπό να αφήσεις τίποτα και για τους υπόλοιπους;

Αυτό με την καράφλα δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω πως είναι ένα αφήγημα που λέμε για να νιώθουμε όλοι Jason Statham. Είναι σαν τα κιλά. Αν, δηλαδή, πεις σε μια γυναίκα «Έχω να σου γνωρίσω έναν χοντρό και καραφλό τύπο και έναν με μαλλιά και μπράτσα», ποια λες να πει «εγώ θέλω οπωσδήποτε τον χοντρό καράφλα»;.

Δέχεσαι φλερτ στον δρόμο, στα μπαρ, στα social, από γυναίκες ή και άντρες;

Έχω κουραστεί να βγαίνω στον δρόμο και να γυρνάνε κεφάλια, να μου σφυρίζουν, να μου λένε χυδαιότητες. Προσπαθώ να μην προκαλώ, να μη δείχνω διαθέσιμος όμως είναι ανέφικτο. Μακάρι κάποια στιγμή όσοι με φλερτάρουν να δουν αυτό που πραγματικά είμαι και να μη μένουν μόνο στην εικόνα μου.

Φάνης Λαμπρόπουλος

Αν έμενες μαζί με τον Ράπτη μόνοι πάνω στη γη, ποιος από τους δύο θα έκανε πρώτος την κίνηση για να γίνουν τα πράγματα πιο physical; 

Εννοείς να ζευγαρώσω με τον Ραπ για να μην αφανιστεί το είδος μας ή να γίνουμε σύντροφοι σε μια γη υπό αφανισμό; Δεν ξέρω αν θα είχα πρόβλημα να κάνω κίνηση, αν φυσικά υπήρχε συναίνεση, τον θεωρώ πολύ ελκυστικό άντρα, όμως πιστεύω ότι θα έκανε πρώτος κίνηση να με φάει, οπότε δεν ξέρω αν θα προλάβαινα να προχωρήσω το μεγαλεπήβολο σχέδιο που σκαρφίστηκες.

Όταν έχεις μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία με κάποιους ανθρώπους, που έχει ανταπόκριση και στο κοινό, και τελειώνει…Πώς αισθάνεσαι; Τα βλέπεις όλα στυγνά επαγγελματικά ή δένεσαι βαθιά;

Δένομαι συναισθηματικά κυρίως με τα χρήματα. Όταν τελειώνουν, δυσκολεύομαι να το διαχειριστώ.

* Το παρόν είναι ένα μέρος από τη συνέντευξη που έδωσε ο Φάνης Λαμπρόπουλος στο 5ο τεύχος του Nitro. Βρες ολόκληρη τη συνέντευξη στο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα

** Φωτογραφίες: NikZik

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Κόνι Μεταξά στο νέο τεύχος του Nitro: «Μπορεί να έκανα πλαστική στο στήθος μου, αλλά δε με αφορά να είμαι όμορφη»

Κατερίνα Στικούδη, ποιο είναι τελικά το μυστικό για την επιτυχία σου;

Jacob Elordi, ο νέος καρδιοκατακτητής του Hollywood