Η Alisha Lehmann είναι η πιο σέξι παίκτρια ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Σκοράρει στα γήπεδα, σκοράρει και στο Instagram. Είναι το πρόσωπο που όλα τα φλας έπεσαν πάνω της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση, αλλά στην πραγματικότητα, όσοι παρακολουθούν έστω και λίγο γυναικείο ποδόσφαιρο, την γνωρίζουν πολύ καλά. Για πολλούς λόγους.

Η 24χρονη Alisha Lehmann ήταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, η παίκτρια με τους περισσότερους followers στο Instagram. Ακόμα και η Alexia Putellas, για την οποία έχει γυριστεί ντοκιμαντέρ για την ζωή της και είναι η πρέσβειρα του γυναικείου ποδοσφαίρου παγκοσμίως, έχοντας κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές την «Χρυσή Μπάλα», ωχριά μπροστά της.

Τα -αναμφίβολα- πλούσια κάλλη της, οι εντυπωσιακές της αναρτήσεις στα social media, οι ποδοσφαιρικές της ικανότητες, αλλά και το γεγονός πως είναι η παίκτρια που τρέχει στα γήπεδα με το μακιγιάζ να παραμένει ακλόνητο, έχουν κάνει την Alisha Lehmann να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μπορεί να μην έχει υπάρξει υποψήφια για την πολυπόθητη «Χρυσή Μπάλα», ξέρει τουλάχιστον να απολαμβάνει την επιτυχία της από αυτό που αγαπάει περισσότερο και ήταν κάποτε το όνειρό της: Το ποδόσφαιρο.

Alisha Lehmann
(Instagram: Alisha Lehmann)

Ποια είναι λοιπόν η Alisha Lehmann;

Η Alisha Lehmann γεννήθηκε στο Tagertschi της Ελβετίας και είναι ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας Lehmann. Η αγάπη της για το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην τρυφερή ηλικία των 5 ετών, κυρίως γιατί έπρεπε να βρει τρόπο να παίξει με τον αδερφό της και τα δύο της ξαδέρφια. Αυτή η παιδική της ανάγκη, βέβαια, που να φανταζόταν πως στο μέλλον θα την έκανε κομμάτι της Premier League Γυναικών.

Η καριέρα της στα γήπεδα ξεκίνησε με την BSC YB Frauen στο Swiss League και το 2016 έγινε και επίσημα επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια. Την επόμενη χρονιά, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, ήρθε το πιο σημαντικό επίτευγμα για έναν αθλητή: Άνοιξαν οι πόρτες για την εθνική ομάδα της Ελβετίας. 

Alisha Lehmann

Όσο ήταν στην BSC YB Frauen έβαλε 25 γκολ, σε 52 εμφανίσεις. Καθόλου άσχημα… Εξού και η συνέχεια ήταν απογειωτική. Τον Αύγουστο του 2018, ήρθε το συμβόλαιο με την Γουέστ Γιουνάιτεντ, που μάλλον την ήθελε δια καώς ο προπονητής Ματ Μπερντ, ο οποίος είχε εντυπωσιαστεί με την απόδοσή της κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος UEFA Γυναικών κάτω των 19 ετών, που φιλοξενήθηκε από την Ελβετία.

Τον Απρίλιο του 2019 το συμβόλαιο ανανεώθηκε, με την Alisha να «σκίζει» τα δίχτυα των αντιπάλων 8 φορές, βοηθώντας όμως ενεργά στο να φτάσει η ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Δίχως αμφιβολία, η Alisha Lehmann εκείνη την περίοδο είχε κερδίσει τα πλήθη.

Τον Ιανουάριο του 2021, δόθηκε δανεική στην Everton μέχρι το τέλος της σεζόν, όπου και επίσημα στη συνέχεια εντάχθηκε στην Aston Villa. Αγωνίζεται ακόμα εκεί.

Η Alisha Lehmann θεωρείται πρότυπο

Εκτός από καλή επιθετικός, η Alisha Lehmann είναι αρωγός των γυναικείων δικαιωμάτων. Έχει δηλώσει ανοιχτά πως είναι αμφιφυλόφιλη, με τις πιο γνωστές σχέσεις της να είναι αυτή με την ποδοσφαιρίστρια Ramona Bachmann – με την οποία είχε παίξει αντίπαλος σε αγώνες-, αλλά και με τον μέσο της Aston Villa, Douglas Luiz, όπου η σχέση τους έληξε το 2022. 

Η Alisha Lehmann είναι ήρεμη δύναμη στο γήπεδο. Χάρη σε εκείνη και στα δύο της γκολ στα προκριματικά, η Ελβετία εξασφάλισε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Είχε όμως μια καλή εμφάνιση και για την Aston Villa σημειώνοντας με πέντε γκολ και δύο ασίστ. 

Μιλώντας στο Sky Sport πριν το τουρνουά, η Alisha Lehmann είχε δηλώσει πως «όταν παίζεις για τη χώρα σου, θυμάσαι από πού ξεκίνησε. Έχεις το σήμα της χώρας σου στη φανέλα σου, σημαίνει πολλά. Πραγματικά ανυπομονώ να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Περίμενα όλη μου τη ζωή να το κάνω αυτό, γιατί όσαν είσαι παιδί, αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρο».

Το πανό για την Alisha Lehmann στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που έφερε αντιδράσεις

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ελβετίας με τη Νέα Ζηλανδία, όταν η Alisha Lehmann μπήκε στο παιχνίδι στο 71ο λεπτό, ένα πανό σηκώθηκε στις κερκίδες, το οποίο η κάμερα το έδειξε κανονικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις. Ένας φίλαθλος είχε γράψει: «Alisha Lehmann sign my belly so I can be seen on telley» ( Alisha Lehmann υπέγραψε στην κοιλιά μου για να με δουν στην τηλεόραση).

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τον εκνευρισμό τους, κάνοντας λόγο πως δεν θα έπρεπε να δείχνονται τέτοια μηνύματα, ενώ χαρακτήρισαν και τον τύπο που σήκωσε το πανό κάπως ανατριχιαστικό.

Η δημοφιλία της Alisha Lehmann στο Instagram

Η Alisha Lehmann έχει χαρακτηριστεί ως η «ομορφότερη ποδοσφαιρίστρια παγκοσμίως» κάτι που δεν παρεκκλίνει από την πραγματικότητα. Η επιθετικός έχει 14 εκατομμύρια followers στο Instagram, αναρτώντας συχνά φωτογραφίες από την προπόνηση, βίντεο από γκολ, αλλά και προώθηση διάφορων brands.

Alisha Lehmann

Aξίζει να σημειωθεί πως έχει περισσότερους followers ακόμα και από τον συμπατριώτη της, Roger Federer. Αυτό σημαίνει πως βγάζει αρκετά χρήματα από το κοινωνικό μέσο, με την Sun να γράφει σε δημοσίευμά της πως βγάζει 241.314 £ (περίπου δηλαδή 280.000 ευρώ).

Η ίδια η Alisha Lehmann πάντως έχει δηλώσει πως το Instagram είναι ένα μέσο για να προωθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά και να δείξει ποια είναι. «Πολλοί άνθρωποι βλέπουν μόνο την κοινωνική πλευρά της ζωής μου, μέσω του Instagram και όχι το πώς παίζω ποδόσφαιρο. Για αυτό, μερικές φορές απογοητεύομαι, γιατί δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Προπονούμαι κάθε μέρα και θέλω να γίνω όσο καλύτερη μπορώ. Δεν ξέρουν πραγματικά πώς παίζω. Πάντα λέω ‘Δείτε ένα παιχνίδι μου σας παρακαλώ’ – και μετά εκπλήσσονται», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.