Παρακολουθώντας το Bridgerton που επέστρεψε για τη 2η σεζόν στο Netflix, δύο πράγματα σκέφτηκα. Το πρώτο, πόσο ωραία ήταν τα νέα επεισόδια συγκριτικά με εκείνα της 1ης σεζόν και το δεύτερο, πόσο εξαιρετική ηθοποιός μπορεί να γίνει ακόμα η Simone Ashley. Με τη σειρά της Shonda Rhimes έδειξε πραγματικά τι αξίζει και τι μπορεί να προσφέρει ακόμα στην υποκριτική, μιας και στο Sex Education ο ρόλος της είναι πολύ μικρός.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2021 ανακοινώθηκε πως η Βρετανίδα ηθοποιός θα είναι πρωταγωνίστρια στο Bridgerton, ίσως να μην πίστευε κανείς πως θα γινόταν το next big thing. Αναμφίβολα πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν την περιέργεια να την παρακολουθήσουν σε έναν ρόλο μια σειράς εποχής, που μεταξύ μας, δεν είναι και εύκολη η πίστα αυτή.

Ποια είναι η Simone Ashley που δέχτηκε θετικές κριτικές για την ρολό της ως Kate Sharma;

Η Simone Ashley γεννήθηκε, στις 30 Μαρτίου 1995, στο Camberley του Surrey της Αγγλίας, ενώ οι γονείς της είναι Ταμίλ με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα. Σπούδασε υποκριτική στη σχολή ArtsEd στο Chiswick, ωστόσο στο παρελθόν η παραδοσιακή ινδική οικογένειά της ήταν διστακτική στο να ακολουθήσει αυτή την καριέρα. «Ακόμα το βρίσκουν τρομακτικό και ανησυχητικό. Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια, καμία εγγύηση. Αυτό μπορεί να είναι ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονιού. Αλλά ξέρουν ότι είμαι μια έξυπνη κυρία. Δεν μπορείς να περάσεις τη ζωή σου με αυτό που θέλουν οι γονείς σου ή θέλουν οι φίλοι, οι δάσκαλοι, οι εραστές σου», είχε δηλώσει στο Veylex.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Ashley (@simoneasshley)

Στην ίδια συνέντευξη είχε δηλώσει επίσης πως παρά τις ανησυχίες τους, ακολούθησε το δικό της μονοπάτι. »«Πρέπει να είσαι ο ήρωας του εαυτού σου και να πηγαίνεις με το ένστικτό σου. Οι γονείς μου με προστατεύουν απίστευτα και μερικές φορές το έβρισκα αρκετά πιεστικό. Με έκανε να θέλω να δραπετεύσω και να κάνω τα πράγματα με τον δικό μου τρόπο. Πάντα ήμουν λίγο επαναστατική με αυτή την έννοια», είπε.

Το Sex Education που έστρωσε το δρόμο για το Bridgerton

Η 27χρονη ηθοποιός έχει κάνει το ντεμπούτο τις και σε άλλες σειρές, με μικρούς ρόλους, ωστόσο το Sex Education της έδωσε ένα boost. Στην επιτυχημένη βρετανική σειρά, υποδύεται την Olivia Hanan, μία εκ των The Untouchables. Συζητώντας τον ρόλο της με τους σεναριογράφους, η Simone κατάφερε να του δώσει μια άλλη διάσταση και να τον διαμορφώσει με τον δικό της τρόπο.

«Η Olivia γράφτηκε σχεδόν σαν κενός καμβάς, δεν υπήρχε περιγραφή χαρακτήρων, έτσι έβγαλα τα πινέλα μου και άρχισα να ζωγραφίζω. Κάθισα με τους συγγραφείς και συζητήσαμε την ιστορία της, αμφισβητώντας τις επιλογές και το ταξίδι της σε όλο το γυμνάσιο. Έκανα πολλή έρευνα, έφτιαξα λίστες αναπαραγωγής Spotify, παρακολούθησα διάφορες ταινίες σε στυλ John Hughe. Παρακολούθησα το Boogie Nights που είναι εμπνευσμένο από το Roller Girl».

Αναμφίβολα, αυτό για το οποίο έγινε γνωστός ο ρόλος ήταν μια τσίχλα. Το μάσημα της ήταν το χαρακτηριστικό της. «Στο δρόμο για να γυρίσω μια μέρα, ρώτησα τον οδηγό αν μπορούσαμε να σταματήσουμε σε ένα γωνιακό κατάστημα στο δρόμο, αγόρασα τσίχλα αξίας 10 λιρών, έσκασα ένα τεράστιο κομμάτι στο στόμα μου και έδειξα τον επικεφαλής σκηνοθέτη και τον εκτελεστικό παραγωγό πόσο μεγάλη φούσκα μπορούσα να φτιάξω. Φαινόταν πολύ ωραίο, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε μέρος του χαρακτήρα», εξήγησε η Simone.

Το τατουάζ που έκανε μόνη της στον εαυτό της

Το ότι είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα φαίνεται και από το γεγονός ότι η Simone έχει κάνει τατουάζ στον εαυτό της. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα στο Jimmy Kimmel Live, είχε βαρεθεί στο σπίτι στο Λος Άντζελες, κατά το πρώτο lockdown από τον Covid, και αφού είχε δοκιμάσει όλα τις συνηθισμένες ρουτίνες: banana bread, TikTok κτλ. Έτσι προχώρησε σε κάτι πιο ακραίο.

«Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα να αποκτήσω το δικό μου στυλό για τατουάζ», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν εκπληκτικά εύκολο να το αγοράσει. Δεδομένου ότι ήταν ακόμα κολλημένη στο σπίτι, η Simone έπρεπε να καταφύγει στο διαδίκτυο για συμβουλές σχετικά με την τελευταία της καλλιτεχνική προσπάθεια. Έκανε λοιπόν ό,τι θα έκανε κάθε λογική κοπέλα και έψαξε στο YouTube «πώς να κάνεις ένα τατουάζ στο σπίτι».

Η Simone βρήκε πολλές συμβουλές, συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιαίτερα εμπεριστατωμένου βίντεο. Το όνομα χρήστη του βίντεο ήταν “PrisonTatoo.com”. «Κοίταξα τα βίντεό του και είπα, «Ουάου, υπάρχει ένας κρατούμενος που κάνει βίντεο στη φυλακή”. Αυτη ειναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ ιδεα!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simone Ashley (@simoneasshley)

Μόλις η Simone πέρασε από οντισιόν για το Bridgerton, η διαδικασία προχώρησε γρήγορα

«Όλα έγιναν απίστευτα γρήγορα», εξήγησε η Simone. Αμέσως μετά την κυκλοφορία της πρώτης σεζόν, η δεύτερη σεζόν ήταν ήδη στην παραγωγή. «Η πρώτη σεζόν κυκλοφόρησε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2020, και είχαν ήδη κάνει κάστινγκ για τη δεύτερη σεζόν. Πήρα μερικά μηνύματα για να μπω στη σειρά και μετά, καθώς περνούσαν οι μέρες, συναντήθηκα με τον Jonathan Bailey και είχαμε τη χημεία μας. 10 μέρες μετά πήρα τον ρόλο», είπε στη Vogue.

Σημειώνεται πως η Simone αποκάλυψε πως η σχέση της Kate με του Anthony από ΄δω και πέρα ξεκινάει. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η Asimina ήρθε για να μείνει: Η τραπ, η σχέση της με τον Mad Clip και τα «μαλλιοτραβήγματα»

Emma Mackey: Το κορίτσι του Sex Education έγινε από πανκιό, femme fatale μέσα σε 2 χρόνια

Γιατί τα δράματα εποχής έγιναν ξανά δημοφιλή;

Με πληροφορίες από Elle, Womenshealthmag