O Austin Butler επιλέχθηκε για τον ρόλο του Βασιλιά της rock n roll, στην ταινία «Elvis», που σκηνοθετεί Baz Luhrmann. Ήδη πολλοί μιλούν για την καλύτερη έως τώρα ενσάρκωση του Elvis Presley. Ακόμα και η κόρη του, Lisa Marie Presley, δήλωσε συγκινημένη από την βιογραφική ταινία, επαινώντας τον Butler για την ακρίβεια και τον σεβασμό που επέδειξε.

O 30χρονος Butler, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ντροπαλό», υποστηρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η φήμη, μπήκε κυριολεκτικά στο πετσί του ρόλου, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή του. Είναι γοητευτικός -με ένα πολλά υποσχόμενο βλέμμα-, έχει ταλέντο, όρεξη για δουλειά και κρύβει έναν έντονο ρομαντισμό. Τι άλλο χρειάζεται κάποιος για να ανελιχθεί και να φτάσει να παίζει έναν ρόλο τόσο υψηλού προφίλ. Νομίζω έχει όλα τα φόντα για να φτάσει την καριέρα του στο αποκορύφωμά της.

«Στην ουσία έβαλα τη ζωή μου σε παύση για δύο χρονιά και απλά απορρόφησα ό,τι μπορούσα. Χώρισα τη ζωή του σε χρονικές περιόδους όπου μπορούσα να ακούσω τις διαφορές στο πώς η φωνή του άλλαξε μέσα στα χρόνια και πώς οι κινήσεις του άλλαξαν και πέρασα δύο χρόνια, μελετώντας, προσπαθώντας να βρω την ανθρωπιά του όσο καλύτερα μπορούσα μέσα από αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά επικεντρώθηκε στο να προσπαθήσει να του μοιάσει εξωτερικά και τελικά κατέληξε στο ότι πρέπει να καταλάβει περισσότερο τον εσωτερικό κόσμου του Elvis, για να τον υποδυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ρόλος τον απορρόφησε και έγινε ένα με αυτόν. Το κοινό σίγουρα θα δει μια πλευρά του Elvis που τόσοι πολλοί προσπάθησαν να λογοκρίνουν. «Ήταν πανκ πριν υπάρξει το πανκ», λέει ο Butler.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων του δημιουργήθηκε μια κρίση ταυτότητας, κατέρρευσε ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα μετά από πόνους σε όλο το σώμα. Όλα αυτά γιατί επί 2 χρόνια δούλευε σκληρά πάνω στον ρόλο.

Ο Austin περνούσε πολύ χρόνο με τη γιαγιά του ως παιδί και έβλεπε πάντα τις ταινίες του Elvis. Μάλιστα, είναι συλλέκτης και μία από τις κιθάρες της συλλογής του είναι εκείνη που χρησιμοποίησε ο Elvis το 1968. Από μικρός είχε εμμονή με εκείνον. Έμαθε να μιλάει σαν εκείνον -αλλάζοντας μέχρι και την προφορά του- και χάρη σε μια προπονήτρια κίνησης, έμαθες πώς να κινείται σαν εκείνον.

Στην αρχή, δεν πίστευε ότι είχε πολλά κοινά μαζί του. «Είμαι πολύ ντροπαλός άνθρωπος. Mετά άκουσα ιστορίες για το πώς ήθελε να παίξει κιθάρα ως παιδί, αλλά ήταν τόσο αγχωμένος που ζητούσε από όλους να γυρίσουν και να σβήσουν τα φώτα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Austin Butler (@austinbutler)

Τα κοινά του Butler με τον Presley

Ο Elvis, μάλιστα, έχασε τη μαμά του όταν ήταν 23 ετών, όπως και ο Butler. «Αυτό σε αλλάζει ως άνθρωπο. Με έκανε να σκεφτώ. Κατάλαβα ότι είναι άνθρωπος και όχι τόσο μακριά από μένα όσο φαινόταν κάποτε». Επηρεασμένος από την τραυματική αυτή εμπειρία, ο Butler κάθισε στο πιάνο του και ηχογράφησε τον εαυτό του να τραγουδά το Unchained Melody, σκεπτόμενος την μητέρα του. Το έστειλε στον Luhrmann. Μέσα σε λίγες μέρες, είχε κληθεί στο σπίτι του σκηνοθέτη στη Νέα Υόρκη.

Δεν είναι, όμως, ο μόνος ρόλος που έχει επιδείξει την ίδια προσήλωση. Μέχρι και το 2019, όταν ανακοινώθηκε ότι θα είναι εκείνος που θα ενσαρκώσει τον μύθο της rock n roll, το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας του προερχόταν από τηλεοπτικές εκπομπές για εφήβους. Μπορεί να ήταν τότε κάποιος «άγνωστος», όμως από την αρχή φάνηκε ότι έχει λαμπρό μέλλον.

Η καλλιτεχνική του φύση είχε φανεί από την παιδική του ηλικία. Μεγάλωσε στο Anaheim στην Καλιφόρνια. Όταν ήταν επτά ετών ένιωσε την πρώτη μεγάλη απώλεια, όταν χώρισαν οι γονείς του. Άρχισε να κάνει μαθήματα υποκριτικής όταν ήταν στην αρχή της εφηβείας του. Μέχρι τα 20, είχε συμμετάσχει στα «Zoey 101», «Hannah Montana» «Sharpay’s Fabulous Adventure» και τότε ήταν που ξεκίνησε να παίρνει ρόλους σε σειρές για ενήλικες και όχι εφήβους, όπως στο «The Carrie Diaries», «CSI» και «Arrow».

Έγινε ευρέως γνωστός, λοιπόν, από τους ρόλους του στο Disney Channel, στο Nickelodeon και στο CW, εμφανιζόμενος στα Switched at Birth και Once Upon A Time In Hollywood. Μέχρι τα 24 έτη του, είχε εμφανιστεί σε μερικές indie ταινίες. Συμπρωταγωνίστησε με τους Miranda Cosgrove και Tom Sizemore στην ταινία θρίλερ The Intruders και εμφανίστηκε στην κωμική ταινία τρόμου Yoga Hosers (2016) του Kevin Smith. Στις ταινίες πρωταγωνιστούν επίσης οι Johnny Depp , Lily-Rose Depp , Harley Quinn Smith και Haley Joel Osment.

Η ερμηνεία του στο Broadway, το 2018, στην αναβίωση του «The Iceman Cometh» ήταν αυτή που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Τράβηξε την προσοχή των κριτικών και του Denzel Washington, ο οποίος προέτρεψε το πρακτορείο William Morris να τον υποστηρίξει. Και κάπως έτσι, έμαθε για τον ρόλο στην ταινία του Elvis.

O Austin Butler προκαλεί «σεισμό» στη βιομηχανία

Τον χαρακτηρίζουν ως τον νέο Brad Pitt, που μπορεί να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει. Ίσως να είναι ο νέος σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, με πολλούς «παλιούς» στη βιομηχανία να τον στηρίζουν έμπρακτα. Ο Tom Hanks, Leonardo DiCaprio και ο Denzel Washington τον συμβουλεύουν, ώστε να τον κατευθύνουν στην κορυφή. Μετρά ήδη δύο νέους ρόλους. Ο ένας στο «Dune: Part Two», όπου θα υποδυθεί τον νέο κακό, και ο δεύτερος στο «Masters of the Air», ένα επερχόμενο πολεμικό έπος του Apple TV+.

Όλα δείχνουν ότι πάνε καλά στη ζωή του. Είναι αυτό που λέμε ότι έχει άστρο. Πέρα από τα επαγγελματικά και η προσωπική του ζωή φαίνεται να έχει μπει σε τάξη. Μετά από τον χωρισμό του από την ηθοποιό Vanessa Hudgens, με την οποία ήταν ζευγάρι από το 2011 έως το 2020, βρήκε ξανά τον έρωτα στα μάτια της Kaia Gerber, της κόρης της Cindy Crawford.

Για την αφοσίωσή του, τον επαγγελματισμό του, ακόμα και για τα έντονα χαρακτηριστικά του, θεωρείται ένα από τα πολλά υποσχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ. Η νέα γενιά ηθοποιών, τύπου Timothée Chalamet, άλλωστε, είναι αυτή που στοχεύει και αναδεικνύει η βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Νεπο(τι;)σμος: Μακριά τα χέρια σας από την Jennifer Aniston

Rebel Wilson: Το αναγκαστικό coming out της και η ταυτότητα φύλου ως μέσο εκβιασμού

Tom Hanks: Ανησυχία για την υγεία του ηθοποιού – Το βίντεο με το τρέμουλο στο χέρι