Το να είσαι κακός σε μια σειρά/ ταινία έχει γίνει συνώνυμο του γοητευτικού. Από τον κανόνα δεν μπορούσε να αποκλείει και ο «Vecna» του «Stranger Things». Ο Jamie Campbell Bower έχει τραβήξει τα φλας και όχι μόνο για την ερμηνεία του σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της σεζόν.

Ο Bower μπαίνει στον ρόλο του Peter Ballard – που αποδεικνύεται ότι είναι ο Vecna- με τον πιο σωστό τρόπο. Με ένα αγγελικό πρόσωπο, που μπορεί να πάρει την πιο σατανική μορφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο έκανε audition για τον ρόλο, δεν είχε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό. Tου δόθηκαν μερικές σκηνές από το Primal Fear και το Hellraiser κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, και στην συνέχεια έπρεπε να δείξει πλευρές του εαυτού του.

Έφτασε σε σημείο να ψάχνει για ποιον ρόλο κάνει audition, δημιουργώντας μια δική του θεωρία που έδειξε στους Duffer Brothers, που έκπληκτοι αναρωτιούνταν αν του «έχουν δώσει τα σενάριο;» είπε στο Variety. Αν και έγινε περισσότερο γνωστός από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, δεν είναι «πρωτάρης» σε ταινίες/ σειρές φαινόμενα. Μάλιστα είναι συνηθισμένος σε αντισυμβατικούς ρόλους.

Στο παρελθόν έπαιξε κακούς στα franchise του Harry Potter και του Twillight. Ξεχώρισε σαν το βαμπίρ Caius Volturi στην ταινία The Twilight Saga: New Moon και στις δύο ταινίες Twilight: Breaking Dawn. Ακόμα ενσάρκωσε τον νέο Gellert Grindelwald στο «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου – Μέρος 1», ενώ επανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην ταινία του 2018, «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Έτσι, έγινε ένας από τους δύο ηθοποιούς που εμφανίστηκαν και στα δύο franchise ταινιών.

Φέρνει μια δυναμική ένταση ακόμα και όταν ενεργεί μέσα από τα μακιγιάζ με ειδικά εφέ. Ο 33χρονος ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του σαν μοντέλο μερικής απασχόλησης στην Select Model Management στο Λονδίνο. Πριν από τις δύο μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του έπαιξε τον Rocker στην ταινία RocknRolla και τον Jack in Winter in Wartime.

Ύστερα από τα δύο franchise πρωταγωνίστησε στο μουσικό βίντεο για το “Young (Belane)” των The Xcerts και στο «Never Let Me Go» των Florence + The Machine. Το 2011 ένας ακόμα μεγάλος ρόλος προστέθηκε στο βιογραφικό του. Έπαιξε τον Βασιλιά Αρθούρο στην τηλεοπτική σειρά Camelot. 

Μετά από εμφανίσεις σε γνωστές σειρές και καμπάνιες για brands, όπως η Burberry, ακόμα ένα γνωστό franchise τον προσθέτει στο cast του. Τον Ιανουάριο του 2019, ο Bower ανακοινώθηκε ότι θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά prequel του Game of Thrones, το Bloodmoon (ή The Long Night). Τελικά, η HBO ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην προβεί στην κυκλοφορία της σειράς.

Πριν από το Stranger Things, πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2020, Six Days of Sistine, με την Elarica Johnson. Από το 2015, ο Bower έχει δανείσει τη φωνή του στον Skiff στους Thomas & Friendsfranchise.

Η ενεργή ερωτική ζωή του Bower

Εκτός από την καριέρα του στον κινηματογραφικό χώρο, έχει κάνει τα πρώτα του βήματα και στο χώρο της μουσικής. Έπαιξε σε συγκροτήματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ήταν ο frontman στο punk συγκρότημα Counterfeit, το οποίο κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ τον Μάρτιο του 2017. Η μπάντα δεν κράτησε και πολύ, καθώς διαλύθηκε το 2020.

Μπορεί ο Eddie Munson να ήταν θαυμαστής της μουσικής του Bower, καθώς περιέγραψε τον ήχο του στο NME ως «μια εξερεύνηση της πιο σκοτεινής πλευράς της ζωής». Είναι μια καλή επιχειρηματική ιδέα να βγάζει σαν Vecna παν-ροκ μουσική. Κάτι σαν τους Lordi.

Μάλιστα, έχει μια πολυτάραχη προσωπική ζωή, όσο ήσυχος και απομονωμένος φαίνεται στον ρόλο του Vecna. Βρισκόταν σε σχέση για δύο χρόνια (2007-2009) με την σχεδιάστρια μόδας Zoe Graham. Μέσα από το «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» γνώρισε την Bonnie Wright -την Ginny!- με την οποία αρραβωνιάστηκε το 2011. Ούτε με αυτή στέριωσε και τελικά χώρισαν το 2012.

Το 2013 άρχισε να βγαίνει με την Lily Collins που είχε γνωρίσει ενώ γύριζαν μαζί το The Mortal Instruments: City of Bones. Όταν κυκλοφόρησε η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες, ωστόσο, η σχέση τους έληξε άδοξα. Ακολούθησαν περιστασιακές σχέσεις με κάποια μοντέλα, μέχρι που η Collins ανακοίνωσε ότι είναι ξανά μαζί, το 2015. Μετά από μερικούς μήνες ξαναχώρισαν, με εκείνον να κάνει ένα πισωγύρισμα στο μοντέλο Matilda Lowther.

Ωστόσο, η μοίρα τον ήθελε μαζί με την Collins, καθώς τα ξανάμπλεξαν τον Ιανουάριο του 2018. Πιο τοξική σχέση δεν έχει υπάρξει. Τελικά έβαλαν οριστικό τέλος στη σχέση τους τον Ιούλιο του 2018, λέγοντας ότι δεν προορίζονταν ο ένας για τον άλλον. Από τότε βγαίνει με την tattoo artist, Ruby Quilter. Οπότε κορίτσια και αγόρια μην περιμένετε να χωρίσει, θα το είχε ήδη κάνει.

Η ζωή του φαίνεται να ακολουθεί μια καλή πορεία, αφού βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Αν και πολλοί ηθοποιοί μετά από ρόλους που καθορίζουν την καριέρα τους, αφήνονται, εκείνος δεν το βάζει κάτω. Θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της Erin Moriarty των Boys στο True Haunting.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία θα ακολουθεί τον Ed και τη Marsha Baker, ένα ζευγάρι που αγοράζει το πρώτο τους σπίτι και βρίσκει ότι είναι στοιχειωμένο από την οικογένεια που έζησε και πέθανε εκεί πριν. Αναζητούν τον πρώτο τηλεοπτικό εξορκισμό, αλλά η τελετή κάνει τα πράγματα χειρότερα. Θυμίζει και λίγο Stranger Things, όμως, σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι εκείνος η πηγή του κακού -μάλλον-.

Διαβάστε επίσης στo Nitro.gr:

Το GQ έκανε τον Brad Pitt gender fluid και όλοι αναρωτιούνται «πού πήγε ο σέξι ηθοποιός;»

 

Austin Butler: Ο άνθρωπος που θα κρατήσει «ζωντανό» τον Elvis Presley

Γιάννη Μπλέτα, ένας σκηνοθέτης είναι ήρωας ή αντι-ήρωας, τελικά;