H Bolor-Erdene Battsengel είναι υφυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης και αποτελεί την πρώτη γυναίκα, που καταλαμβάνει αυτή την θέση, καθώς και το νεότερο ηλικιακά άτομο στο υπουργικό συμβούλιο.

Μεγαλώνοντας σε μία επαρχιακή πόλη, γνώριζε καλά, πόσο δύσκολο είναι για μία νεαρή γυναίκα να εξελιχθεί επαγγελματικά. Ωστόσο, τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και πολλοί άντρες που ζουν απομονωμένοι και έρχονται καθημερινά, αντιμέτωποι με την απαρχαιωμένη γραφειοκρατία, που τους αναγκάζει να κάνουν χιλιόμετρα προκειμένου να διευθετήσουν απλά, καθημερινά ζητήματα με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Πρόκειται, για μία αυτοδημιούργητη γυναίκα, η οποία οφείλει την επιτυχία της  στην σκληρή και στοχευμένη προσπάθεια. Στα 14 της, αποφοίτησε από το γυμνάσιο, τελείωσε το κολέγιο στα 18 της και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πριν εργαστεί στην Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΗΕ και την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Παρά το γεγονός, ότι πλέον κατέχει ένα τόσο υψηλό αξίωμα, όταν μπήκε πρώτη φορά στο κοινοβούλιο την ρώτησαν αν είναι η προσωπική βοηθός κάποιου υπουργού. Εκείνη την στιγμή,  συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα είχε η δική της επαγγελματική επιτυχία στις υπόλοιπες γυναίκες της χώρας.

Bolor-Erdene Battsengel

Από τις πρώτες μέρες, έθεσε τα θεμέλια για τις μεταρρυθμίσει που θα ακολουθούσαν και επεξεργάστηκε ένα πενταετές σχέδιο για τη μετατροπή της Μογγολίας σε ένα «ψηφιακό έθνος». Ξεκίνησε την πλατφόρμα «E-Mongolia» μέσω της οποία ψηφιοποιήθηκαν 650 κυβερνητικές υπηρεσίες για εύκολη χρήση από το κοινό, διευκολύνοντας τους Μογγόλους να εγγράψουν μια εταιρεία ή να αποκτήσουν άδεια οδήγησης.

Η Battsengel ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για να διδάξει νεαρά κορίτσια από αγροτικές περιοχές στις νέες τεχνολογίες ώστε να έχουν τα απαραίτητα εφόδια να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους και να μην αποκλειστούν από αυτή. Για να μειώσει τον ψηφιακό αποκλεισμό τον οποίο χαρακτήρισε ως την «νέα ανισότητα» δώρισε 30 φορητούς υπολογιστές σε μαθήτριες που ζουν στην ύπαιθρο μέσω του bootcamp «Girls for Coding». Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί περιλαμβάνοντας ολοένα και περισσότερα κορίτσια. Στόχος της Bolor-Erdene Battsengel είναι, σταδιακά να δει όλο και περισσότερες γυναίκες σε διοικητικές θέσεις. «Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες ηγέτες που να είναι νεότερες και δυναμικές», λέει.

Διαβάστε ακόμα στo Nitro.gr :

Σομαλία: Το πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο αποτελούμενο αποκλειστικά από γυναίκες, είναι γεγονός

Μετά τον Καπουτζίδη, μπορούμε να πούμε ότι «είμαστε όλοι αδερφές»

Karine Jean-Pierre: Η πρώτη μαύρη και ανοιχτά gay εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου