Tην Emma Mackey την γνωρίσαμε μέσα από το Sex Education, όπου την είδαμε να ενσαρκώνει την Maeve, ένα πανκιό, που δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το τι συμβαίνει γύρω της. Με σκισμένα καλσόν, μισοβαμμένα ροζ- ξανθά μαλλιά, μολύβι κάτω από τα μάτια και piercing έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix και οι χρήστες του αμέσως την καλοδέχτηκαν. Έφερε σε μια σειρά του σήμερα, αν κρίνουμε από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές και την εμμονή τους με τα social, κάτι από το παρελθόν, ξυπνώντας την κουλτούρα της Punk rock μουσικής.

Από την αρχή φάνηκε ότι είχε πολλά να δώσει και βέβαια ένα λαμπρό μέλος. Κανείς δεν περίμενε, όμως, ότι μπορεί να αποδειχθεί «χαμαιλέοντας» και σε λίγα χρόνια να μπορεί να ενσαρκώσει ό,τι της ζητηθεί. Μέσα από την σειρά είδαμε τον χαρακτήρα της να εξελίσσεται, και αποδείχθηκε ότι η αντίδραση και η επαναστατικότητα που εκφράζει η Maeve, είναι στην πραγματικότητα ένας μηχανισμός άμυνας. Σίγουρα η Maeve με την Emma, έχουν πολλά κοινά.

Άλλωστε, το έχει πει και η ίδια. Είναι δύο ευαίσθητες προσωπικότητες, εσωστρεφείς που δεν τα πάνε καλά με τα φώτα της δημοσιότητας. Η ακραία δημοσιότητα που της χάρισε η σειρά, της χάρισε 5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Μια κλείνει τα social media, μια τα ξανανοίγει. Τα social είναι πραγματικά ένα βάρος για εκείνη, και για όποιον δεν «το έχει» με αυτά. Για αυτό επιλέγει να μην σπαταλάει την ώρα της κάνοντας scroll, ούτε διαβάζοντας σχόλια. Αν και θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί, εκείνη το αρνείται, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν είναι Instagrammer. «Σίγουρα δεν μπήκα στην υποκριτική για να γίνω μια διασημότητα, γιατί είναι τρομακτικό» είπε χαρακτηριστικά.

Δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που σκέφτεται τα πάντα βαθιά, αλλά της αρέσει να διασκεδάζει. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο, τον αξιοποιεί, περπατάει, μαγειρεύει, διαβάζει, βλέπει ντοκιμαντέρ. Μάλιστα, δεν νιώθει την ανάγκη να δουλεύει συνεχώς, κυνηγώντας συνεχώς την επόμενη δουλειά, και την παραξενεύει το να προσποιείται καθημερινά ότι είναι κάποια άλλη. Κάθε στιγμή που έχει είναι πολύτιμη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Mackey (@emmatmackey)

Η γρήγορη «ενηλικίωση» της Emma Mackey

Μετά την παρθενική της εμφάνιση στο Sex Education, η εμφάνισή της στο «Death on the Nile», σηματοδοτεί μια πρώτη βουτιά στα υπερπαραγωγικά νερά. Σηματοδοτεί, επίσης, την κινηματογραφική της ωρίμανση. Σε έναν τελείως κόντρα ρόλο από αυτό της Maeve, που την έχουμε συνηθίσει, ενσαρκώνει μια femme fatale, που είναι διατεθειμένη να σκοτώσει για τον έρωτα. Μια πανούργα stalker με σαγηνευτικό βλέμμα που φοράει μακριές τουαλέτες, που τονίζουν το μπούστο, και κρύβει την πραγματική της ταυτότητα, αφήνοντας ένα μυστήριο να πλανάται. Εκείνη είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας στη πραγματικότητα.

Σίγουρα, θα σου πάρει λίγα δευτερόλεπτα, όταν την δεις στην πρώτη σκηνή να χορεύει swing, για να καταλάβεις ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο με αυτό στο Sex Education. Είναι και γενικότερα το στιλ της εποχής του μεσοπολέμου που την κάνει να φαίνεται διαφορετική, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι.

Από κοριτσάκι γίνεται γυναίκα και ο θεατής αποδέχεται αυτήν της την εκδοχή. Και ναι, μας αρέσει και περισσότερο, χωρίς να αναιρούμε την Maeve -παραμένει στην καρδιά μας-. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποβάλει την Maeve, αν σκεφτούμε ότι ο πρώτος ρόλος που σε κάνει διάσημο είναι και αυτός που μπορεί να σε κυνηγάει μια ζωή (όπως ο Harry Potter τον Daniel Radcliffe). Τα καταφέρνει καλά μέχρι τώρα, προβάλλοντας συνεχώς διαφορετικές πτυχές του εαυτού της. Την σεξουαλικότητα της εξέφρασε και στην τελευταία φωτογράφιση που έκανε για το Flaunt Magazine.

Emma Mackey

Νομίζω πως η Emma μας αποδεικνύει ότι είναι ικανή να παίξει από μια αδίστακτη δολοφόνο έως και ένα κοινωνικά περιθωριοποιημένο κορίτσι που παλεύει για την οικογένεια και τα όνειρά της. Ταιριάζει αδιαμφισβήτητα σε κωμωδίες, ρομαντικές ταινίες και σειρές, δράματα και ταινίες μυστηρίου. Έχει πλέον δείξει ποια είναι και ίσως σταματήσουν να γίνονται ανούσιες συγκρίσεις με την Margot Robbie, που αν και όντως μοιάζουν εμφανισιακά, η Emma δεν παύει να έχει την δική της προσωπικότητα και το δικό της ξεχωριστό ταλέντο.

Τέλος, για όσους δεν το γνωρίζουν, η Emma Margaret Marie Tachard-Mackey, για να αναφέρω το πλήρες όνομά της, είναι μισή Βρετανίδα μισή Γαλλίδα. Γεννήθηκε στο Λε Μαν της Γαλλίας, στις 4 Ιανουαρίου του 1996. Η μητέρα της είναι Βρετανίδα και ο πατέρας της, Γάλλος. Μεγάλωσε στο Sablé-sur-Sarthe της βορειοδυτικής Γαλλίας όπου και τελείωσε το σχολείο, προτού φοιτήσει στην l’académie de Nantes, για να ακολουθήσει η μετάβασή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και το πανεπιστήμιο του Λιντς. Εκεί, σπούδασε αγγλική φιλολογία και λογοτεχνία, ενώ στην συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Mackey (@emmatmackey)