Στους περισσότερους ανθρώπους που κάνουν κάτι που στα μάτια μας είναι σπουδαίο, δεν τους αρέσει να τους επαινούν, δεν τους αρέσει να τους αποθεώνουν. Κοκκινίζουν, ντρέπονται και το αποδέχονται μόνο και μόνο από ευγένεια. Η Γεωργία Γαραντζιώτη, η δημοσιογράφος του Open που έγινε viral τα τελευταία 24ωρα, είναι ένας τέτοιος άνθρωπος.

Στις αρχές της εβδομάδας είχε βγει στην άδεια της ύστερα από μια κουραστική σεζόν. Από την πρώτη της χρονιά ως δημοσιογράφος, από τον ΣΚΑΪ όπου ξεκίνησε, δεν πρέπει να έχει χαρεί ποτέ διακοπές χωρίς να τη φωνάξουν πίσω για να καλύψει στο ρεπορτάζ. Έτσι της συνέβη και τώρα. Από κει που περίμενε να βρεθεί σε μια παραλία να κάνει ηλιοθεραπεία, βρέθηκε σε μια έκταση που πίσω της απλωνόταν η φωτιά.

Κι αντί να μείνει στο δικό της καθήκον ως δημοσιογράφος, επεκτάθηκε στο καθήκον της ως άνθρωπος με ενσυναίσθηση και κατανόηση. Πήρε τη μάνικα και συνέβαλλε όσο μπορούσε στην προσπάθεια των πυροσβεστών να τη μεταφέρουν προς τη φωτιά.

Για την πλειοψηφία του κόσμου, αν δεν είχε υπάρξει αυτό το περιστατικό με τη μάνικα, η Γεωργία θα ήταν τσουβαλιασμένη στις ατάκες για τους ξεπουλημένους δημοσιογράφους που τα παίρνουν από το κράτος για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του εμβολιασμού. 

Αυτό είναι ακόμα ένα δομικό λάθος που έχει διοχετευθεί προς την κοινωνία για τους ρεπόρτερ και το φταίξιμο δεν είναι ούτε της κοινωνίας, ούτε των ρεπόρτερ. Υπάρχει όμως δυστυχώς.

https://www.intronews.gr/2840-2

Η Γεωργία Γαραντζιώτη, απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό, αθλήτρια του πόλο με διακρίσεις, πέρασε όλο το στάδιο της αμισθί εργασίας που επιβάλλουν οι παλιότεροι στους νεότερους. «Εγώ δούλεψα 1.5 χρόνο χωρίς να πάρω ευρώ, έτσι θα κάνεις κι εσύ». Από το μηδέν πήγε στα ψίχουλα και μετά από 7-8 χρόνια πορείας, στα οποία έχει βρεθεί να κάνει σοβαρό ρεπορτάζ και ποτέ δεν έκανε έκπτωση στις αξίες της, μπορεί να παίρνει σήμερα έναν αξιοπρεπή μισθό.

Όχι όμως τέτοιο που να αξίζει σε δημοσιογράφους όπως εκείνη, που παρατάνε την άδεια τους και αντιλαμβάνονται ότι μπροστά στο καθήκον της προσφοράς διά της ενημέρωσης, δε μπορεί να υπερνικήσει η παραλία.

Δεν είναι η μόνη η Γεωργία. Υπάρχουν σαν κι εκείνη αρκετοί. Κι αν αναρωτιέστε «τι κάθονται και υπηρετούν ξεπουλημένα κανάλια;», σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν εξέλειπαν κι αυτοί οι δημοσιογράφοι από τον πυρήνα της ενημέρωσης.

Να θυμάστε λοιπόν τι έκανε η Γεωργία και η κάθε Γεωργία. Κι ίσως την επόμενη φορά να είστε πιο επιεικείς με κάποιους δημοσιογράφους. Ίσως δείτε πέρα από αυτό που θέλετε να πιστέψετε!