Η Ιωάννα Τούνη είναι μια κοπέλα που τη θαυμάζω. Έχει πετύχει πράγματα παρά τα όσα της έχουν συμβεί και τον κομπλεξισμό του κόσμου εναντίον της. Το κατάλαβα κι από τις αντιδράσεις για τη συνέντευξη της στο περιοδικό Nitro. Εκεί μου μιλάει για τον πατέρα της που την είχε αποκαλέσει «μπάσταρδο», προβάλλει ένα πολύ υγιές πρότυπο γυναίκας και πολλοί επέλεξαν να σταθούν στη φωτογράφιση της, που προσωπικά τη βρήκα πολύ to the point και με ταιριαστό κόνσεπτ.

Μέσα σε μιάμιση ώρα είπαμε τόσα που δε χώρεσαν στο τεύχος. Γι΄αυτό αποφάσισα να δημοσιεύσω στο σάιτ κομμάτια που τα αφαιρέσαμε, αλλά αξίζει κι αυτά να διαβαστούν και αποδεικνύουν ότι η Τούνη είναι μια κοπέλα-πρότυπο για το πώς να είναι κάποια ανεξάρτητη οικονομικά και να αντιπαρέρχεται την κατινιά του κόσμου.

Τι συμμετοχή πιστεύεις ότι είχε το κορμί σου και το sexiness που αποπνέεις στο να φτάσεις τις 800 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram;

Σίγουρα σε πρώτο βαθμό αυτά κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ο κόσμος έχει την τάση να ικανοποιεί την όραση του, να απολαμβάνει αυτό που βλέπει. Από κει και πέρα, ένα στείρο σέξι δε μου λέει κάτι και δε νομίζω ότι λέει και σε κανέναν. Δε γίνεται τόσα χρόνια που έχουν βγει 10 φορές πιο σέξι κοπέλες από μένα να έχουν γίνει διάσημες, αλλά να έχουν χαθεί κι εγώ να παραμένω στην επικαιρότητα μόνο επειδή έχω αυτό το σώμα…Δεν έχω χορηγούς ή κάποιον να με σέρνει. Είμαι μέγας χορηγός του εαυτού μου (γελάει).

Αυτό που λες τώρα εσύ και γελάς, εγώ το έχω παρατηρήσει και συμφωνώ. Έχεις κάνει δηλαδή σχέσεις με άντρες που δεν έχουν τίποτα υλικό να σου δώσουν παραπάνω. Πώς το ερμηνεύεις;

Μ΄αρέσουν οι άντρες που έχουν τα κότσια να με προσεγγίσουν, γιατί δε μου συμβαίνει συχνά. Το να μιλάνε για μένα με τις παρέες τους, συμβαίνει κατά κόρον. Αλλά να έρθουν κοντά μου και να μου μιλήσουν έτσι όπως θα το ήθελα, δε συμβαίνει. Πρέπει κάποιος να είναι πολύ…τρελός, για να το πω έτσι. Πολλές φορές οι άντρες, ειδικά στην Αθήνα γιατί στη Θεσσαλονίκη είναι όλοι λίγο πολύ «φτωχοί», με προσεγγίζουν με την τσέπη τους και αυτό με ενοχλεί. Βλέπουν τη γυναίκα ως τρόπαιο και πουλάνε την οικονομική τους άνεση. Χέστηκα για τα λεφτά τους, βγάζω κι εγώ λεφτά, δε με απασχολεί αυτό. Είχα στόχο της ζωής μου να βγάζω λεφτά μόνη μου, όχι να τρώω τα λεφτά άλλου.

Το βλέπεις σαν σκλαβιά δηλαδή αυτό, το να εξαρτάσαι οικονομικά από έναν σύντροφο;

Ναι, για μένα είναι μια πολύ κακή συμφωνία.

Πιστεύεις ότι θέλουν να σε έχουν μόνιμη σύντροφο ή κομπλάρουν γιατί είσαι η Τούνη;

Θεωρώ ότι όποιος μπει στη διαδικασία να με γνωρίσει και να ξεφύγει απ΄αυτό που δείχνουν τα social media, που είναι ένα μικρό ποσοστό του εαυτού μου, πιστεύω ότι πραγματικά έχω πολλά να πω ως άνθρωπος. Πιστεύω ότι είμαι αξεπέραστη. Όποιος με έχει γνωρίσει πραγματικά, δεν πιστεύω ότι μπορεί να με ξεχάσει. (γέλια)

Έχεις αντιμετωπίσει έντονο στράβωμα, ζήλεια και παράνοια από συντρόφους σου επειδή είσαι ποθητή ή για όσα σου γράφουν άλλοι άντρες στα social; Έχει δυσφορήσει κανείς;

Οκ, θα σου πω αλήθεια. Κάποιος για να είναι δίπλα μου, πρέπει να είναι εξ ορισμού κουλ, γιατί ειδάλλως θα τρελαθεί. Εγώ είμαι μια γυναίκα που όταν είμαι κάπου, το εννοώ. Δε θα δώσω δικαιώματα. Τα social media μου μπορεί να είναι μια τεράστια πηγή καβλάντας, αλλά εγώ και τους κωδικούς μου θα δώσω στον άλλον για να δει ότι δεν έχω κάτι να κρύψω και θα είμαι φουλ ανοιχτή.

Δε γίνεται όμως όλοι να σου φέρονται άσχημα και μετά να ζητάνε άφεση αμαρτιών σα να μη συνέβη τίποτα.

Συμφωνώ. Εν τέλει ο άνθρωπος δεν αλλάζει, απ΄ό,τι δείχνει η ιστορία των σχέσεων μου. Ίσως να είμαι αφελής. Όλο αυτό όμως έγκειται στην ανάγκη μου αυτή που αφορά στον πατέρα μου. Επειδή το έχω ψάξει, όλο αυτό προκύπτει επειδή περίμενα τόσα χρόνια να ζητήσει συγγνώμη ο μπαμπάς μου και να ξαναμπεί στη ζωή μου. Ήθελα πολύ να του δώσω αυτή την ευκαιρία. Όταν πέθανε, νομίζω ότι περισσότερο θύμωσα που πέθανε, παρά στενοχωρήθηκα.

* Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο περιοδικό Nitro που κυκλοφορεί στα περίπτερα

** Φωτογραφία: Αρέτα Περιστέρη