Τον Joseph Quinn, τον γνωρίσαμε μέσα από την τέταρτη σεζόν του Stranger Thing στον ρόλο του Eddie Munson. Αυτομάτως έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, παίζοντας έναν αμφιλεγόμενο μεταλά της εποχής του 1980. Ο παιχνιδιάρικος τρόπος που ενσάρκωσε τον Eddie, μας κέντρισε το ενδιαφέρον και βέβαια σε έκανε να σκεφτείς «πού κρυβόταν» τόσο καιρό τέτοιο ταλέντο.

Πάνω από όλα αναρωτιόμαστε γιατί δεν είχε συμπεριληφθεί στο αρχικό καστ. Η κομβική σκηνή που παίζει το «Master of Puppets» στην προσπάθεια να παλέψουν τον Vecna, θεωρείται το αποκορύφωμα της σεζόν και μια από τις καλύτερες στιγμές της σειράς συνολικά. Αν και η επιστροφή του στην πέμπτη σεζόν παραμένει αναμφίβολη, έως και αδύνατη, ο ίδιος δηλώνει ότι θα γίνει έξαλλος αν δεν επιστρέφει στο φινάλε της σειράς. Και εμείς το ίδιο.

Ο Βρετανός Joseph στην πραγματικότητα διαφέρει πολύ από τον Αμερικάνο μεταλά Eddie. Βασικά δεν έχει καν τα ίδια μακριά σπαστά μαλλιά που γοήτευσαν εκατομμύρια θαυμαστές της σειρές. Είναι σχετικά «καινούργιος» στον χώρο του θεάματος, μιας και μετράει συμμετοχές σε τρεις ταινίες και μόλις 10 σειρές, μεταξύ των οποίων και το Game of Thrones, το 2016. Έπαιξε τον Koner στο επεισόδιο «The Spoils of War». Συγκεκριμένα, ήταν ένας από τους φύλακες στην πύλη του Winterfell όταν η Arya επέστρεψε τελικά στο σπίτι.

Πέρα από το guest στο GoT, είναι γνωστός για τον ρόλο του Arthur Havisham στη σειρά Dickensian του BBC One , καθώς και για το ρόλο του στο πλευρό της Helen Mirren στη μίνι σειρά του HBO Catherine the Great. Σε συνέντευξή του στο Nuit Magazine, είπε ότι ασχολείται με την υποκριτική από μωρό, ξεκινώντας με μια σχολική παράσταση και συνέχισε το θέατρο στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Φοίτησε επίσης στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και αποφοίτησε το 2015.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις για τον Quinn; Δεν πάει και τόσο με την μάζα και δεν είναι εξοικειωμένος με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει μόνο Instagram, που δεν το διαχειρίζεται εκείνος. Αυτό σημαίνει ότι οι θαυμάστριές του δύσκολα θα επικοινωνήσουν μαζί του. Η Doja Cat πρόσφατα δήλωσε ότι «ενδιαφέρεται» για εκείνον, αλλά δεν μπορεί να του το πει απευθείας. Η ίδια έστειλε στον Noah Schnapp (Will) για να μάθει αν ο Joseph είναι ελεύθερος. Καταλαβαίνουμε ότι έχει γίνει περιζήτητος στον χώρο.

«Χαίρομαι που δεν κατέστρεψα την σειρά. Αυτό είναι ενθαρρυντικό» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Vulture. Δεν ήξερε πώς ο κόσμος θα υποδεχόταν τον χαρακτήρα του, για αυτό και ενθουσιάστηκε με την θερμή υποδοχή που έλαβε από το κοινό. Είναι ευγνώμων που τον συμπεριέλαβαν στο cast, κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει άλλο στον ρόλο. Με το γλυκό του πρόσωπο και τα καταπιεσμένα συναισθήματά του, που ξεδιπλώνονται μέχρι το τέλος της σεζόν, ξεχνάς ότι ένας ενήλικας που κάνει εμπόριο ναρκωτικών. Δεν σε νοιάζει καν βασικά.

H audition του Joseph Quinn για το Stranger Things

«Η audition μου ήταν αρκετά απλή σε σύγκριση με του Vecna. Από το σπίτι στο Λονδίνο, έστειλα δύο κασέτες στους Duffer Brothers. Έστειλα μια, μου ζήτησαν άλλη μια και μετά μου πρόσφεραν τον ρόλο. Στην συνέντευξη αναφέρθηκε και στην θεαματική είσοδο στο σύμπαν των Stranger Things, όπου τον είδαμε να μονολογεί στην καφετέρια του σχολείου.

«Έκανα audition με αυτήν τη σκηνή τον Νοέμβριο του 2019 και τη γυρίσαμε τον Ιούνιο του 2021. Μπορείτε να διανοηθείτε αυτή την αναμονή; Ήταν πολύς καιρός για να έχω αυτές τις λέξεις στον εγκέφαλό μου. Θυμάμαι ότι το διάβασα και νόμιζα ότι ήταν μια δυναμικά γραμμένη είσοδος. Ήμουν νευρικός την ημέρα των γυρισμάτων, αλλά το δούλευα πολύ καιρό.

Είχα τον λαμπρό Finn Wolfhard και Gaten Matarazzo και τα παιδιά της Hellfire. Όλοι ήταν υποστηρικτικοί. Απόλαυσα πολύ εκείνη τη μέρα. Ήταν τρομακτικό όμως. Υπήρχε μια αίθουσα 200 ηθοποιών που με παρακολουθούσαν. Προσπαθούσα να μείνω στην προφορά μου για λίγο, και αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Αναρωτιόμουν αν ακούγομαι σαν Αμερικάνος». Τότε ήταν που αυτοσχεδίασε και πέταξε ένα σνακ πάνω στον Will και του Dustin.

Oι δυσκολίες που αντιμετώπισε παίζοντας τον Eddie

Γενικά του δόθηκε το ελεύθερο να αυτοσχεδιάσει, για να αναδείξει τον χαρακτήρα του Eddie. Χαρακτηριστικό του υποκριτικού του ταλέντου ήταν η στιγμή που ο Eddie πεθαίνει. Τα λόγια εκείνα δεν ήταν γραμμένα να τα πουν. Αυτοσχεδίασε με τον Matarazzo και η σκηνή έγραψε ιστορία.

Ο 29χρονος Βρετανός, όμως, είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Αυτές είχαν να κάνουν με την ηλικία, την μέταλ μουσική, καθώς μελέτησε και άκουσε συγκροτήματα της εποχής, αλλά και με την προφορά του. «Ο φωνητικός μου προπονητής είναι απίστευτος και έκανε πολλές συνεδρίες Zoom μαζί μου σε όλη τη διαδικασία των γυρισμάτων. Η αμφιβολία για τον εαυτό μπορεί να είναι χρήσιμη μερικές φορές. Για να φαίνομαι νεότερος, νήστευα, δεν έτρωγα υδατάνθρακες και δεν έπινα καφέ. Αυτό με πείραξε.

Ο Eddie έπρεπε να είναι νευρικός. Νιώθεις διαφορετικά όταν είσαι δέκα κιλά ελαφρύτερος. Αλλά δεν θέλετε να διαταράσσετε τις διατροφικές σας συνήθειες για τόσο πολύ. Είναι καλό βραχυπρόθεσμα, αλλά αφού το έκανα για πολλά χρόνια, άρχισα να γίνομαι λίγο γκρινιάρης» είπε χαρακτηριστικά.

Κάτι, επίσης, που χρειάστηκε να κάνει ήταν να παίξει κιθάρα. Η επική στιγμή με το Master of Puppets έχει μείνει ανεξίτηλη και ο Quinn όντως έπαιξε ένα μέρος του κομματιού. «Ήμουν τυχερός που είχα μάθει κιθάρα όταν ήμουν νεότερος, οπότε είχα τα θεμέλια. Σε καμία περίπτωση δεν ήμουν ειδικός, αλλά όταν ήρθε η ώρα να το γυρίσω, κατάφερα να το ξεπεράσω. Είχαμε ένα είδος heavy metal κιθαρίστα να κάνει το σόλο, γιατί αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί! Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, αλλά μπορούσα να κάνω τα υπόλοιπα, κάτι που ήταν θέμα τύχης. Ήταν ένα καταπληκτική εμπειρία».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Love and Thunder: Πολλά παραπάνω από άλλη μία περιπέτεια του Thor με το κλασικό χιούμορ της Marvel (spoiler-free review)

Amsterdam: Ο David O. Russell επιστρέφει και στο trailer παρελαύνει το μισό Χόλιγουντ

Μέχρι και ο νέος γονιός Quentin Tarantino υπέκυψε στην πανδημία της Peppa Pig: «Παρακολουθώ το παιδικό»