Ανήκει σε ένα πολύ σπάνιο «είδος» ανθρώπων η Σοφία Βεργκάρα. Κάνει την είσοδο της σε ένα χώρο και ξάφνου ο χρόνος κυλάει πιο αργά, σαν σε replay. Στόματα χάσκουν ανοιχτά από θαυμασμό, σαγόνια πέφτουν κάτω, στους λιγότερο γενναίους, στάλες ιδρώτα εμφανίζονται στο μέτωπο από έξαψη.

Είναι «σκάνδαλο» το πόσο όμορφη είναι, το «10 με τόνο» σε όλες τις λεπτομέρειες. Πρόσωπο, μάτια, δέρμα και αυτό το κορμί, ναι αυτό το κορμί. Οι καμπύλες στην πιο τέλεια μορφή τους. Γνήσια, ανεπιτήδευτη θηλυκότητα. Μια ευτυχής στιγμή που ο δημιουργός τα πάντα εν Σοφία εποίησε. Στα 50 της πια, κι όμως τίποτα δεν έχει χάσει από το sexiness που τόσο φυσικά και μαγικά εκπέμπει.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

Βεργκ-άρα ξέρει, Βεργκ-άρα προχωράει σωστά

Γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, τρόπον τινά. Η τύπισσα είναι πανέξυπνη. Ξέρει τα ατού της, ξέρει πολύ καλά πού πατάει και πού βρίσκεται. Έτσι κατάφερε να τη βγει σε όσους την είχαν κατατάξει ως «δεύτερη» ηθοποιό, ικανή να παίζει μόνο ρόλους «σέξι καρτούν» και τίποτα περισσότερο. Και να γίνει, την εποχή του εξαιρετικού Modern Family (2009-20) και για ένα διάστημα, η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της τηλεόρασης με απολαβές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

Καθόλου άσχημα για ένα πάλαι ποτέ κοριτσάκι που το ανακάλυψε ένας φωτογράφος όταν ήταν 14 ετών σε παραλία της Κολομβίας και την έκανε πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας της Pepsi και μετέπειτα top model – μπορούμε να μιλήσουμε άλλη στιγμή για το προβληματικό της ηλικίας. Καθόλου άσχημα για ένα κοριτσάκι που ήθελε να γίνει (σέξι) οδοντίατρος.

Σας ακούμε νοερά να ρωτάτε «και τι άλλο έχει κάνει στην καριέρα της;». Αυτό ακριβώς που ήθελε, απαντάμε. Από νωρίς φάνηκε, στα 90s, όταν και δημιούργησε ένα πρακτορείο μοντέλων που «έσκισε». Αργότερα με τη δύναμη της φήμης και της ομορφιάς της, προχώρησε και σε άλλες πετυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις. Αρώματα, ρούχα, έπιπλα, με οτιδήποτε κι αν καταπιάνεται, τα πάει περίφημα.

Η Σοφία Βεργκάρα κάνει αυτό που νιώθει, γι’ αυτό το κάνει καλά

Η υποκριτική είναι μέρος μόνο της επαγγελματικής της περσόνας. Τη νοιάζει αυτό που κάνει να την ευχαριστεί και να άπτεται των εκάστοτε «θέλω» της. Τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα, απολαμβάνει κάθε στιγμή από την παρουσία της ως κριτής στο America’s Got Talent, στο πλάι, μεταξύ άλλων, της κολλητής της φίλης, Χάιντι Κλουμ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

Μια μεγάλη επιτυχία έχει δύο αναγνώσεις για έναν ηθοποιό. Από τη μία, σε βγάζει σε γκρο πλαν ικανοποιώντας αυτό που εξ αρχής αναζητούσες μπλέκοντας με αυτό το χώρο. Από την άλλη, δημιουργεί τον κίνδυνο της ταύτισης. Να είσαι πάντα για τους απ’ έξω ο ρόλος σου, όχι εσύ. Η Σοφία Βεργκάρα υπό μια έννοια βρέθηκε σε αυτό το σταυροδρόμι όταν τελείωσε το Modern Family. Η σειρά υπήρξε άκρως δημοφιλής και κέρδισε εντυπώσεις και υποψηφιότητες για βραβεία παίζοντας τη δυναμική, έξω καρδιά και συμπαθέστατη Γκλόρια.

Στην ουσία απέδειξε και στον εαυτό της πως είναι πολλά περισσότερα από ένα «σέξι καρτούν». Η ίδια έλεγε κάποτε πως «Δεν είμαι όπως η Πενέλοπε Κρουζ. Εκείνη έχει πάει σε σχολή υποκριτικής και είναι σοβαρή ηθοποιός. Εγώ προτιμώ να παίζω σε κωμωδίες. Γιατί όσο καλύτερα με ξέρεις, τόσο πιο πολύ γελάς μαζί μου». Ωστόσο, έδειξε στην πράξη πως άλλο το γέλιο και άλλο το γελοίο. Και έχει βρει καταπώς φαίνεται κάτι υποσχόμενο για μεγάλο comeback. Θα πρωταγωνιστεί σε σειρά που ετοιμάζεται για το Netflix (Γκριζέλντα), θα υποδυθεί μια «Βασίλισσα της Κοκαΐνης» και μια πρώτη ματιά δείχνει πως ο ρόλος της ταιριάζει ταμάμ.

Κι αν πέρασε ζόρια – αλλά ό,τι δεν σε σκοτώνει…

Τυχερή; Όχι μόνο. Δεν είναι πως είχε μια παραμυθένια ζωή, πως όλα της πήγαιναν πάντα κατ’ ευχήν. Στην πραγματικότητα, κι αν έχει περάσει ζόρια αυτή η γυναίκα, που παντρεύτηκε στα 18, έγινε μητέρα στα 19 (του Μανόλο, με τον οποίο μεγάλωσαν πρακτικά μαζί και είναι απολύτως δεμένοι), για να χωρίσει μόλις ένα χρόνο μετά τον παιδικό της έρωτα, Χοσέ Γκονσάλες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Vergara (@sofiavergara)

Ο μεγαλύτερος αδελφός της, Ραφαέλ δολοφονήθηκε στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, σε μια αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του. Μετά το τεράστιο αυτό σοκ, η Βεργκάρα ζήτησε από τη μητέρα, την αδερφή της και τον μικρότερο αδερφό της, Χούλιο, να ζήσουν μαζί της στο Μαϊάμι.

Σύντομα όμως, ο Χούλιο εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, συνελήφθη 30 φορές μέσα σε μία δεκαετία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το 2000, η Κολομβιανή ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδή, σε ηλικία 28 ετών. Η χειρουργική επέμβαση και οι ακτινοβολίες της έσωσαν τη ζωή κι έκτοτε παίρνει φαρμακευτική αγωγή κατά του υποθυρεοειδισμού.

Πολύ πιο πρόσφατα, το 2017, έμπλεξε σε νομική διαμάχη με τον πρώην αρραβωνιαστικό της, Νικ Λεμπ, επειδή εκείνος προσπάθησε να την εμποδίσει να καταστρέψει δύο έμβρυα που είχαν καταψύξει μαζί, για να προχωρήσουν οι κυήσεις με παρένθετη μητέρα και να τα μεγαλώσει ως μονογονέας. Η Βεργκάρα ισχυρίστηκε ότι στην πραγματικότητα ο Λεμπ ήθελε δημοσιότητα, ως εκδίκηση στο γάμο της με τον Τζο Μανγκανιέλο. Και δικαιώθηκε δικαστικώς.

Ανακαλύπτοντας το ελιξήριο της νεότητας

Προχωρά στη ζωή της λοιπόν, με το γέλιο της ευτυχίας. Αυτό που ακούγαμε συχνά στο Modern Family, αυτό το κάτι σαν… μελωδικό πολυβόλο, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι. Κι ύστερα είναι αυτή η προφορά. Παρότι προσπάθησε παλιότερα, με καθηγητή ορθοφωνίας και τα σχετικά, δεν μπόρεσε ποτέ να αποβάλει το ισπανικό αξάν της. Βέβαια, αν μας ρωτάτε, αυτό της προσέθεσε παρά της αφαίρεσε. Έγινε το έξτρα trademark της, το μετέτρεψε κι αυτό σε θετικό της στοιχείο.

Μπορεί να φαίνεται άνετη με την ηλικία της, αλλά δεν είναι. Την ενοχλεί που μεγαλώνει. Όμως έχει πολύ καλά γονίδια, καταπώς ξεκάθαρα φαίνεται. Και παράλληλα, παρατείνει τη νεότητα με το ένα και μοναδικό όπλο που έχουμε οι κοινοί θνητοί: Με το να αντλει χαρά και ευτυχία από αυτό που καθημερινά κάνει. Να το ελιξήριο.