Θα μπορούσε κάποιος να πει πως οι αδερφές Ferragni είναι οι Kardashians της Ιταλίας. Είναι διάσημες ινφλουένσερς, κυριαρχούν στα social media και στον χώρο της μόδας και έχουν κυκλοφορήσει sτο Amazon Tv και το δικό τους «ριάλιτι», με καθημερινές ιστορίες ολόκληρης της οικογένειας. Όλα βέβαια ξεκίνησαν χάρη στη Chiara Ferragni, η οποία όταν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής μάρκας Tod’s, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 12%. Μιλάμε για τέτοια επιρροή.

Την ιστορία της Chiara λίγο-πολύ την γνωρίζουν όλοι. Τι γίνεται όμως με την Valentina, τη μικρότερη αδερφή της οικογένειας Ferragni που για καιρό βρισκόταν στην σκιά της μεσαίας αδερφής; Η Valentina γράφει τη δική της ιστορία, σίγουρα με τη βοήθεια της Chiara, ωστόσο όπως έχει πει και η ίδια: «Για μερικούς ανθρώπους, θα είμαι πάντα η ‘δεύτερη’. Αλλά είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Είμαστε και οι δύο ξανθιές και μοιραζόμαστε το ίδιο επίθετο, αλλά η μία είναι η Chiara και η άλλη η Valentina».

Ποια είναι η Valentina Ferragni;

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1992, στην Κρεμόνα, και από μικρή ηλικία έδειξε ότι έχει πάθος για τη μόδα, πράγμα που μεγαλώνοντας άρχισε να γίνεται μεγαλύτερο, φτάνοντας σήμερα να είναι επάγγελμα. Τον Οκτώβριο του 2015 αποφοίτησε από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιερής Καρδιάς του Μιλάνου στις Γλώσσες των Μέσων, γράφοντας μια διατριβή σχετικά με την επιρροή που ασκούν οι bloggers στην κοινωνία.

Το μεγάλο «μπαμ» στη μόδα έγινε το 2018, όταν η Vale φόρεσε εντυπωσιακές δημιουργίες στο Gran Bal Surréaliste τον Ιανουάριο, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και στην εκδήλωση μακιγιάζ του Dior Backstage στο Λονδίνο. Εκεί συνειδητοποίησαν όλοι πως δεν ήταν απλώς ένα κορίτσι με πάθος για τη μόδα, αλλά εκπληκτικό fashion icon.

Το Instagram άρχισε να σημειώνει ανοδική πορεία, για να φτάσει σήμερα να έχει 4 εκατ. followers. Το περιεχόμενο που ανεβάζει είναι γεμάτο από ταξίδια, διαφημιστικές καμπάνιες, χορηγίες και φυσικά το δικό της brand, Valentina Ferragni Studio. Ξεκίνησε να δημιουργεί τα δικά της σκουλαρίκια με το σχήμα V, τα οποία σε χρόνο μηδέν γίνονται sold out. Φυσικά η ακριβή τιμή τους έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων από τους followers της.

Βέβαια, η ίδια δεν είναι η μοναδική φορά που δέχεται hate και bullying. Κατά καιρούς την κρίνουν τόσο για το σώμα της, καθώς λένε ότι έχει παραπάνω κιλά, τα οποία είμαστε κι εμείς που δεν τα βλέπουμε, όσο και πρόσφατα για την περιπέτεια της υγείας της. Αλλά η ζωή της Valentina είναι μάλλον αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο.

Για το body-shaming είχε αποφασίσει να απαντήσει με μια ανάρτηση στο προφίλ της, γράφοντας συγκεκριμένα: «Αγάπα τον εαυτό σου, νιώσε άνετα με τον εαυτό σου και κάνε το καλύτερο, γιατί είναι σημαντικό να βελτιώνεσαι».

Ο έρωτας με τον Luca Vezil

Πριν 6 χρόνια, γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας στην Σαντορίνη. Η Valentina βρισκόταν διακοπές στο ελληνικό νησί με τις φίλες της και ο Luca με τους δικούς του. Σε ένα σοκάκι την είδε, τη σταμάτησε και της μίλησε. Τότε αντάλλαξαν μόνο το Facebook τους. «Για χρόνια ακολουθούσαμε ο ένας τον άλλον στα social media μέχρι που αποφάσισα να πάω στη Γένοβα, την πόλη όπου ζούσε, για να δω μια έκθεση. Του είπα ότι θα πάω, αλλά εκείνη ακριβώς την ημέρα εκείνος έφευγε για Λονδίνο», είχε πει σε συνέντευξή της η Valentina.

Από τότε ξεκίνησαν να μιλάνε, μέχρι που τελικά συναντήθηκαν στο Μιλάνο, στα σκαλιά μπροστά από τη Duomo. «Κι αν δεν μου αρέσει;», είχε σκεφτεί τότε, αλλά τον είδε μπροστά της ήταν σαν να «γνωριζόμασταν πάντα».

«5 χρόνια μαζί… Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο σε αγαπώ και πόσα σημαίνεις για μένα. Είμαι τόσο τυχερή που μπορώ να μοιράζομαι όλες αυτές τις αναμνήσεις και τις περιπέτειες μαζί σου. Δεν μπορώ καν να φανταστώ που θα ήμουν τώρα, αν 9 χρόνια πριν δεν με σταματούσες σε εκείνο το δρόμο στην Ελλάδα, στην διάρκεια των διακοπών μου. Σ’ αγαπώ περισσότερο από εχθές και λιγότερο από αύριο», είχε γράψει στην περσινή επέτειο τους.

«Θα μπορούσα να γράψω την μεγαλύτερη λεζάντα που γράφτηκε ποτέ σε αυτή τη φωτογραφία. Θα μπορούσα να ανεβάσω εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες φωτογραφίες από τις όμορφες στιγμές μαζί σου. Θα μπορούσα να ξοδέψω ώρες για να θυμηθώ μία – μία τις όμορφες αναμνήσεις από την πιο ωραία σχέση που είχα ποτέ στη ζωή μου. Για την ώρα προτιμώ να τις κρατήσω για μας, μιας και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτά τα 5 χρόνια μαζί σου. Σ’ αγαπώ είσαι τα πάντα για μένα», είχε γράψει αντίστοιχα ο Luca.

Ο ένας στέκεται στον πλευρό του άλλου, ενώ και ο Luca δραστηριοποιείται πια στον χώρο της μόδας και του influencing. Το ζευγάρι προκάλεσε αίσθηση στον γάμο της Chiara Ferragni και του Fedez, σε σημείο που λέγεται πως ο δικός τους θα είναι το επόμενο σημαντικό γεγονός.

Οι προτάσεις για συνεργασία πέφτουν βροχή και για τους δύο. Μάλιστα, τους είχαν προτείνει να συμμετάσχουν στο Temptation Island, παραγωγή του Channel 5, αλλά αρνήθηκαν ευγενικά.

Η περιπέτεια της υγείας της

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Valentina μοιράστηκε με τους followers της το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Σε ανάρτηση που έκανε, εξήγησε πως ένα μικρό σημάδι στο μέτωπο εξελίχθηκε να είναι κακοήθης καρκίνος, ο πιο επικίνδυνος για το δέρμα και την υγεία. Οι γιατροί εξήγησαν πως συνήθως εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας 50-60 ετών, πράγμα που φάνηκε περίεργο που συνέβη στην Vale που είναι 28 ετών.

Ωστόσο, ενώ πρόκειται για ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο και μοιράστηκε για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, οι haters ήταν πάλι εκεί για να την κρίνουν. Την κατηγόρησαν ότι ήθελε να «διαφημιστεί» με ένα ευαίσθητο θέμα, υπέθεσαν ακόμα ότι όλα ήταν ψέμματα και τα είχε εφεύρει εκείνη, ενώ ευχήθηκαν μέχρι και τον θάνατο της.

Δυστυχώς όμως, κι ενώ φάνηκε να έχει αντιμετωπίσει το ένα πρόβλημα, ένα ακόμα πρόβλημα υγείας της χτύπησε την πόρτα. Τον Μάρτιο, μετά από υπερηχογράφημα μαστού, ανακάλυψε πως έχει πολλά ινομυώματα μαστού, πράγμα που θα πρέπει να κάνει κάθε έξι μήνες έλεγχο.

Το σίγουρο είναι πως η Valentina γράφει τις δικές της σελίδες στο βιβλίο της ζωής της και το γεγονός ότι ήδη τα διεθνά περιοδικά τη ζητάνε, ενώ και τα φώτα της δημοσιότητας τη λατρεύουν, δείχνουν ότι η 28χρονη influencer βρίσκεται στην καλύτερη επαγγελματική φάση της ζωή της. Και έχει να κάνει πολλά ακόμα στην καριέρα της.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

To rebranding της Mia Khalifa: Πώς ξεκίνησε ξανά από το μηδέν – «Ήμουν τόσο νέα, χαζή και χαμένη»

Alexandria Ocasio-Cortez: Από barwoman στο Μπρονξ, βουλευτής στο Κονγκρέσο

H αυτοκαταστροφική Marilyn Monroe: Ένας μύθος που καταρρέει – Η προβληματική της προσωπικότητα και τα σκάνδαλα