Κλείνεις τα μάτια, είσαι φιγούρα σε πίνακα του Monet, μυρίζεις τις ανεμώνες , αισθάνεσαι το γρασίδι, φοράς δαντέλα και φτερά, περπατάς στις μύτες είσαι πρωταγωνίστρια και εκείνος ο σκηνοθέτης, ανοίγεις τα μάτια και βρίσκεσαι σε ένα ακόμα σόου του Βασίλη Ζούλια. Έτσι ξεκίνησε αυτή η συνάντηση με ρόλους και εικόνες…

Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στην δουλειά που κάνεις;
Αγαπώ την περιπέτεια που έχει η μόδα. Από τότε που αντιλήφθηκα ότι η μόδα είναι κάτι που μου αρέσει και θέλω να ασχοληθώ με αυτήν -κάτι που συνέβη πολύ νωρίς στην ζωή μου- είναι κάτι που συνεχώς αλλάζει και με κρατάει σε εγρήγορση.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε στην μόδα;
Δεν ξέρω τι ήταν ακριβώς αλλά σίγουρα ήταν μονόδρομος. Τώρα, που μιλάνε όλοι για vision board εγώ θυμάμαι ότι έκοβα περιοδικά από φωτογραφίσεις μόδας και είχα κάνει ως παιδί το δικό μου vision board στο δωμάτιο μου. Επίσης, στα 16 μου έκανα την πρώτη μου φωτογράφιση σε ταράτσα. Θεωρώ λοιπόν, ότι αυτό ήταν για εμένα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)


Ποιος ήταν ο ρόλος της μητέρας σου; Και ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου ανάμνηση;
Ο ρόλος της μητέρας είναι σημαντικός για όλους τους ανθρώπους. Παρατηρούσα τον τρόπο που κυκλοφορούσε και το τι φορούσε και εκείνη και οι φίλες της και αυτό με καθόρισε στην συνέχεια. Αναφορικά με την πιο έντονη παιδική μου ανάμνηση, είναι αυτή που έχω βάλει και στο βιβλίο για την ζωή μου όπου, είμαι γύρω στα 7-8 και τρέχω σε ένα λιβάδι με ζουμπούλια στην Άνδρο και είναι η θάλασσα στο βάθος. Ήταν μια πολύ έντονη πνευματική εμπειρία , αισθάνθηκα πολύ ελεύθερος χαρούμενος και ζωντανός. Ήταν πνευματική αφύπνιση.

Τώρα αισθάνεσαι ελεύθερος;
Αναζητώ την αίσθηση αυτού του μικρού παιδιού και νομίζω ότι μετά από την δουλειά που έχω κάνει στην ψυχοθεραπεία πλησιάζω σε αυτό.

Πόσο σε επηρέασε ψυχολογικά ο κορονοιος;
Όταν ξεκίνησε δεν με επηρέασε αρνητικά το είδα σαν μια ευκαιρία ενδοσκόπησης, να κάνω άλλη μια βουτιά μέσα μου όπως και νομίζω έκανε και όλη η ανθρωπότητα. Να σταματήσουμε λίγο, να μας αφουγκραστούμε, να δούμε τι γίνεται.Όμως, όταν νόσησα το καλοκαίρι ήταν η πιο άσχημη εμπειρία που είχα στην ζωή μου μέχρι τώρα. Με επηρέασε ψυχολογικά, πνευματικά και σωματικά. Θεωρώ ότι επειδή αυτή η ασθένεια έχει μια χημική διάσταση και πρόκειται για έναν εργαστηριακό ιο σε αυτό οφείλεται το πως επηρέασε τον ψυχισμό μου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)

Είσαι υπέρ ή κατά του εμβολιασμού;
Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Συμφωνώ με αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν και συμφωνώ και με αυτούς που σκέφτονται να μην το κάνουν ή είναι αρνητές του εμβολίου.

 Πως αντιμετωπίζεις τον διχασμό που έχει δημιουργηθεί;
Πλέον όταν ξεκινάνε τέτοιες συζητήσεις αποφεύγω να συμμετέχω, προτιμώ να απέχω. Βρισκόμαστε στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και όπως μετά τον δεύτερο ήρθε ένας εμφύλιος νιώθω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Πόσο εύκολο είναι να διαχειρίζεσαι την έκθεση λόγω της δουλειάς σου;
Επειδή πλέον έχω μεγαλώσει αρκετά και έχω πολλές εμπειρίες στην ζωή μου έχω χτίσει έναν μηχανισμό αυτοπροστασίας, δεν επηρεάζομαι από σχόλια και κριτικές. Αν δω κάποιο πολύ αρνητικό σχόλιο θα το ποστάρω κιόλας για να δω αντιδράσεις. Όταν βλέπεις κάποιον να εκφράζεται με τόση κακία θεωρώ ότι αντιμετωπίζει ο ίδιος κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια, έχω κατεβάσει ποστ όχι επειδή με ενοχλούσαν τα όσα έγραφαν αλλά γιατί ακολούθησε ανθρωποφαγία στα σχόλια από κάτω.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)

Θεωρείς ότι έχει γίνει σωστή διαχείριση του κορονοιου;
Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση πέσαμε για ύπνο ένα βράδυ και ξυπνήσαμε διαφορετικοί. Είμαστε σε έναν πόλεμο πιστεύω ότι η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να στηρίξει το επιχειρείν από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω κάτι άλλο ο καθένας έχει την γνώμη του. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι όταν τελειώσει όλο αυτό θα έρθει μια πολύ καλή εποχή και μία καταπληκτική ανάπτυξη.

Πως σε επηρέασε ψυχολογικά;
Είμαι ένας άνθρωπος που λόγω του πρότερου βίου μου και του ότι έκοψα τα ναρκωτικά στα 29 όπου, άρχισα να κάνω ψυχοθεραπεία, είμαι εξοικειωμένος με την έννοια θεραπεύομαι. Όταν μου συνέβη, ήξερα πως να το αντιμετωπίσω πώς να κάτσω στην ησυχία, στην απραξία, πώς να διαχειριστώ τον χρόνο και τον εαυτό μου.

Επαγγελματικά τι επίδραση είχε;
Ήταν μια έντονη δοκιμασία, δοκιμάστηκε η πίστη μου αλλά, τελικά ο χρόνος απέδειξε ότι ακόμα και μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση μπόρεσα και έκανα τα show και την συνεργασία με το Emily in Paris που για εμένα ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Παράλληλα, δημιούργησα το eshop παρά τις μεγάλες, αντικειμενικές δυσκολίεςπου έπρεπε να αντιμετωπίσω. Μην ξεχνάς, ότι προερχόμαστε από μία περίοδο κρίσης που ξεκίνησε το 2008 και επιπρόσθετα ήρθε και ο κορονοϊός πλέον, μετά από όλα αυτά θεωρώ ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τα πάντα.
Εξάλλου, η μόδα δεν σταμάτησε ποτέ. Εδώ έχω αποδείξεις από μία κυρία που έμενε σε αυτό το διαμέρισμα και η οποία ψώνιζε το ‘40 μέσα στον πόλεμο. Πάντα κάποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές και γίνεται και ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα. Επίσης, το θετικό είναι ότι ο κόσμος επιστρέφει στα ελληνικά προϊόντα. Οι Έλληνες σχεδιαστές έχουν μεγάλα δίκτυα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Και εγώ με την Εμιλυ ανοίχτηκε όλος ο κόσμος μπροστά μου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)


Τι σε ενοχλεί στην ελληνική μόδα;
Ένα παράπονο είχα πάντα και το έχω και τώρα. Δεν υπάρχει αξιοκρατία στα έντυπα, δεν ασχολούνται με το τι κάνουν οι Έλληνες σχεδιαστές είναι απαράδεκτο να βγαίνουν αφιερώματα για Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο , Νέα Υόρκη και να λείπει η Αθήνα το θεωρώ απαράδεκτο και ύβρη. Προσωπικά, είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα στην απ΄ έξω επειδή δουλεύω στην Ελλάδα η δουλειά μας προχωράει και στο εξωτερικό κάνουμε red carpet, πολλοί από εμάς έχουμε μεγάλο δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό.

Πως ξεκίνησε η συνεργασία με το Emily in Paris;
Ο Περικλής Κονδυλάτος, ήξερε εδώ και χρόνια την Patricia Field εγώ την γνώρισα το 2018 μετά τα Golden Globes. Μάλιστα, μου είπε «αυτό που έκανες με το παντελόνι θα δημιουργήσει τάση» και όντως έτσι έγινε, σε αντίθεση με μία editor ενός μεγάλου τίτλου εδώ, που όταν την ρώτησα γιατί δεν βάζετε Έλληνες μου απάντησε «γιατί οι Έλληνες σχεδιαστές δεν δημιουργούν τάση!». Από εκεί ξεκίνησε η σχέση μας και στην συνέχεια ο Περικλής έστειλε ένα mail με τις collection μας το καλοκαίρι όπου λάβαμε απάντηση ότι της άρεσαν 30 σχέδια εκ των οποίων επιλέχθηκαν τα 5. Πέρασαν από casting και από την Λιλ Κολινς και από τον σκηνοθέτη. Πήραν ρούχα μέχρι και 5 σεζόν πριν και κάπως έτσι, μέσα σε μία νύχτα, μπήκαμε στον παγκόσμιο χάρτη. Μου λένε ότι τα ρούχα στην σειρά είναι φορέσιμα. Στην πραγματικότητα, έχω πολλά φορέσιμα ρούχα, ουσιαστικά όλη η Prêt à Porter συλλογή μπορεί να φορεθεί εύκολα παρά το γεγονός ότι με έχουν ταυτίσει πολύ με τις couture δημιουργίες μου οι οποίες όμως είναι κυρίως για φωτογραφίσεις και event.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)

Πως σου φαίνεται η σειρά;
Την σειρά την έβλεπα από την πρώτη σεζόν και έλεγα τι ωραία θα της πήγαιναν τα ρούχα μου! Είναι μια η συνέχεια του sex and the city αλλά σε μια πιο σύγχρονη έκδοση. Θεωρώ ότι η Patricia έχει συμβάλει καθοριστικά στην σειρά, μην ξεχνάμε ότι είναι η γυναίκα που άλλαξε τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες. Ελπίζουμε στο μέλλον να γνωρίσουμε και τους υπόλοιπους συντελεστές . Ήταν προγραμματισμένο να πάμε να κάνουμε εμείς το fitting αλλά λόγω κορονοϊού το ακυρώσαμε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzoulias)

Τα μελλοντικά σχέδια σου σχέδια;
Έχουμε ένα μεγάλο σόου στην στοά του Αττάλου και ίσως και στο Ντουμπάι και τώρα που προσέγγισα όλο τον κόσμο, κάτι που φάνηκε πολύ στο eshop, πλησιάζω στον στόχο μου που είναι να υπάρχει μια μπουτίκ Ζούλιας σε κάθε μεγάλη πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Ιάσονας Μανδηλάς στo Nitro: Ο χορός, η συνεργασία με τον Robbie Williams, το τραγούδι και η αποκάλυψη της σεξουαλικής του ταυτότητας»