H Vera Wang, μια από τις πιο γνωστές σχεδιάστριες μόδας στον κόσμο, γιόρτασε τα 73α γενέθλιά της, υπενθυμίζοντάς μας ότι μπορεί να καταρρίψει όλα τα στερεότυπα. Ειδικά αυτά που έχουν να κάνουν με την ηλικία. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι, αλλά πόσο νιώθεις. Η Wang ντυμένη με ένα ροζ φόρεμα και τιάρα, έμοιαζε περισσότερο με 30 ετών.

Τα γιόρτασε με το νέο της Rosé Prosecco της σειράς κρασιών Vera Wang Party, με μια τεράστια τούρτα διακοσμημένη με ροζ τριαντάφυλλα και μαύρα γράμματα με τα αρχικά της Wang. Ήταν η ψυχή του πάρτυ καραόκε που διοργάνωσε και δεν ντρέπεται σε καμία περίπτωση να κρύψει την πραγματική της ηλικία.

Φαίνεται πιο χαρούμενη και φρέσκια από ποτέ. Φοράει μίνι φούστες, ψηλά τακούνια και τα μαλλιά της φτάνουν μέχρι τη μέση. Μπορεί και καταρρίπτει τα ηλικιακά στερεότυπα, που απαγορεύουν σε μια γυναίκα ή και άνδρα να ντύνεται όπως θέλει μετά από μια άλφα ηλικία. Νομίζω είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Ίσως η φιλοσοφία της και ο τρόπος ζωής της σε κάνουν να αναθεωρήσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vera Wang (@verawang)

Η Wang γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Κινέζους γονείς που μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα της δεκαετίας του 1940. Πριν ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας, έκανε καλλιτεχνικό πατινάζ από την ηλικία των οκτώ ετών. Ενώ ήταν στο γυμνάσιο, προπονήθηκε με τον James Stuart και συμμετείχε στο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ των ΗΠΑ το 1968.

Εμφανίστηκε στο Sports Illustrated ‘s Faces in the Crowd στο τεύχος της 9ης Ιανουαρίου 1968. Όταν απέτυχε να μπει στην ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ, της τράβηξε το ενδιαφέρον η βιομηχανία της μόδας. Η Wang συνεχίζει να κάνει πατινάζ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι η ηλικία δεν βάζει φραγμούς.

Αποφοίτησε από το Chapin School το 1967, ενώ έχει φοιτήσει και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επίσης, η μόδα δεν είναι το μόνο κομμάτι που έχει διαπρέψει, αφού έχει πτυχίο στην ιστορία της τέχνης από το Sarah Lawrence College.

Πώς ξεκίνησε η καριέρα της Wang στο χώρο της μόδας

Η Wang άρχισε να εργάζεται στον χώρο της μόδας, όταν προσλήφθηκε για να είναι συντάκτρια στη Vogue αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Sarah Lawrence College. Αυτό την κατέστησε τη νεότερη συντάκτρια σε αυτό το περιοδικό. Εργαζόταν στη Vogue για 17 χρόνια, από όπου αποχώρησε το 1987 για να ενταχθεί στον Ralph Lauren, για τον οποίο εργάστηκε για δύο χρόνια. Στα 40 της, παραιτήθηκε και έγινε ανεξάρτητη σχεδιάστρια νυφικών. 

Πλέον είναι μια καταξιωμένη επιχειρηματίας. Aπό το 1990 έχει ανοίξει μπουτίκ νυφικών στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Τόκιο και το Σίδνεϊ και επέκτεινε επίσης την επωνυμία της μέσω του αρώματός της, κοσμημάτων, γυαλιών, παπουτσιών και συλλογών οικιακών ειδών με την σειρά «The Vera Wang China and Crystal Collection». Το 1989, λίγο πριν από το λανσάρισμα των μπουτίκ της, παντρεύτηκε με τον Arthur P. Becker, με τον οποίο υιοθέτησε δύο κόρες. Οι δυο τους χώρισαν το 2012, μια κομβική χρονιά για την Wang.

Τον Ιούνιο του 2012, επεκτάθηκε με το «Vera Wang Bride Sydney» στην Αυστραλία, και με το πρώτο ασιατικό κατάστημά της «Vera Wang Bridal Korea», στην αριστοκρατική γειτονιά Cheongdam-dong στο Gangnam της Σεούλ.

Έχει ντύσει celebrities, όπως η Ariana Grande, Hayley Williams, Michelle Obama, Kim Kardashian, Mariah Carey και άλλες πολλές. Μη μπορώντας να ξεχάσει την πρώτη της αγάπη, το πατινάζ, έντυσε με κουστούμια τους αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την εφευρετικότητά της και τα καινοτόμα της σχέδια. Τον Ιούνιο του 2005 κέρδισε το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) Σχεδιαστής Γυναικείων Ενδυμάτων της Χρονιάς. Στις 27 Μαΐου 2006, τιμήθηκε με το βραβείο André Leon Talley Lifetime Achievement Award από το Savannah College of Art and Design και το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Lifetime Achievement του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής το 2013.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vera Wang (@verawang)

Bρέθηκε πλέον στην 34η θέση της λίστας του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής για το 2018, με τα έσοδά της να ανέρχονται στα 630 εκατομμύρια δολάρια εκείνη τη χρονιά. Πέρα από τα σχέδια υψηλής ραπτικής, έχει κυκλοφορήσει μια σειρά ρούχων σε πιο προσιτές τιμές σε συνεργασία  με την Kohl’s, που ονομάζεται Simply Vera.

Σε μια συνέντευξη του 2013 στο CBS, η Wang περιέγραψε τη μετάβασή της από δημοσιογράφο σε επιχειρηματία ως «επώδυνη». «Νομίζω ότι όταν ξεκινάς υπάρχει κάποια αθωότητα λόγω αυτής της ελευθερίας, και καθώς εξελίσσεσαι ξεκινάς να αντιλαμβάνεσαι τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις».

Μετά από ένα διάλειμμα 2 ετών κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίαζε τις συλλογές της μόνο μέσω ταινιών και σειρών (The West Wing, Sex and the City, Gossip Gril κ.α) η Vera Wang επέστρεψε στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, τον Σεπτέμβριο του 2019, για την επίδειξη μόδας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, η οποία γιόρταζε την 30η επέτειο της μάρκας της. Ωστόσο, η πτώση τεσσάρων μοντέλων στην πασαρέλα επικρίθηκε, με πολλούς να αναφέρουν ότι η γυναίκα πρέπει να νιώθει άνετα μέσα σε αυτά που φοράει.

Στα πιο πρόσφατα επιτεύγματα της προστέθηκε μια κούκλα Barbie που φέρει το όνομά της. Η Mattel την τίμησε δημιουργώντας τη δική της κούκλα Vera Wang Barbie ως μέρος της σειράς Tribute Series, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vera Wang (@verawang)

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Maya Hawke: Φώναξε «Γ@μώ το Ανώτατο Δικαστήριο» στην εκπομπή του Jimmy Fallon

Η Σοφία Χατζηπαντελή ποζάρει ολόγυμνη στον καθρέφτη της – Φοράει μόνο ένα καπέλο

Travis Barker: Αυτός είναι ο λόγος που τον οδήγησε στο νοσοκομείο – «Μετά βίας περπατούσε»