Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να κάνουν τον γύρο του κόσμου οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες των νεκρών της πόλης Μπούτσα στην Ουκρανία. Ανάμεσά τους, μία φωτογραφία ξεχωρίζει. Αυτή ενός γυναικείου χεριού, με προσεγμένο κόκκινο μανικιούρ. Αυτή η γυναίκα μέχρι πρότινος ζούσε την ζωή της κανονικά. Έκανε τα ψώνια της, πήγαινε στην δουλειά της, έκανε το μηνιαίο μανικιούρ της. Η γυναίκα αυτή ταυτοποιήθηκε εβδομάδες μετά από τις κόρες της. Το όνομα της ήταν Iryna Filkina και θα έκλεινε τα 54 της έτη αυτόν τον Απρίλιο.

Η 53χρονη Ουκρανή αναγνωρίστηκε από τις δύο κόρες της, οι οποίες την έψαχναν εδώ και εβδομάδες. Δεν περίμεναν ότι θα ήταν νεκρή, καθώς δεν υπήρχε λόγος κανείς να την πειράξει και ήταν και η ίδια πολύ προσεκτική. «Ρωτούσαμε όποιον ξέραμε σε blogs και στο Telegram αν την έχουν δει κάπου, παρά την διακοπή ρεύματος που υπήρχε για μέρες στην Μπούτσα» αναφέρει η κόρη της, Olga Shchyruk.

«Την αναγνωρίσαμε από το χέρι», καταλήγει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ukraine at War (@ukraine_at_war)

Η Filkina φαίνεται να σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά ενώ επέστρεφε στο σπίτι με το ποδήλατό της. Είχε προσπαθήσει να διαφύγει από την πόλη με λεωφορείο γεμάτο πρόσφυγες αλλά δεν υπήρχε άλλος χώρος για εκείνη.

Σχετικό βίντεο από την ημέρα που φαίνεται να εξαφανίστηκε, στις 10 Μαρτίου, δείχνει ρωσικό τανκ να ρίχνει βολές προς το μέρος της. «Την είχαμε παρακαλέσει εκείνη την ημέρα να μην πάρει το ποδήλατο αλλά το τρένο της πόλης, που είναι ασφαλέστερο» αναφέρει η κόρη της, παιδοψυχολόγος που ζει στην Πολωνία. «Δεν είχα νέα της έκτοτε».

Στο επίμαχο βίντεο μπορεί κανείς να δει την στιγμή που το ρώσικο όχημα ρίχνει προς το μέρος της

 

Βίντεο που τράβηξε ο ουκρανικός στρατός αφού αποσύρθηκαν τα ρώσικα στρατεύματα, φαίνεται να επιβεβαιώνει πως στο υλικό από το drone πρόκειται όντως για την Iryna. Το σώμα φαίνεται να φοράει το ίδιο μπουφάν και το χέρι όπως το είδαμε στην φωτογραφία με το μανικιούρ που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, κείτεται δίπλα σε ένα μαύρο ποδήλατο. (Προσοχή, σκληρές εικόνες)

Η Filkina βρέθηκε στη οδό Yablunska, όπου αανακαλύφτηκαν οι πολλές απο τις σωρούς της Μπούτσα.

«Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε έρθει να κάνει το μανικιούρ της. Ζήτησε κόκκινο χρώμα και μία καρδιά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου» θυμάται η Anastasia Subacheva, η αισθητικός που της έκανε τα νύχια. «Ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ταυτόχρονα έκανε μαθήματα μακιγιάζ. Δεν κατάφερε να τα ολοκληρώσει».

Μπούτσα

Η 53χρονη κάνει το μακιγιάζ της μετά τα μαθήματα αισθητικής, κατά τις αρχές Φεβρουαρίου. Το μανικιούρ της είναι ίδιο με αυτό του πτώματος που φωτογραφήθηκε να κείτεται ανάμεσα στα άλλα σώματα στην Μπούτσα.

«Θέλω η εικόνα του χεριού της μαμάς μου να γίνει σύμβολο για νέα ξεκινήματα» λέει η 26χρονη κόρη της, η οποια σκοπεύει να ιδρύσει οργανισμό στην Πολωνία που θα βοηθάει θύματα του πολέμου.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Telegram: Το social media που δεν είχε κανένας Ουκρανός πριν τον πόλεμο – Ξεπέρασε και το Instagram

«Οι Ωκεανοί πεθαίνουν»: Ο φωτογράφος της θάλασσας Shawn Heinrichs δίνει σήμα κινδύνου

Drone καταγράφει τα καρέ του πολέμου – Ουκρανικό τανκ μόνο του εναντίον ρωσικής φάλαγγας